Развод другари..... Како до враќање во игра?

Член од
26 октомври 2018
Мислења
7
Поени од реакции
16
Koncetriraj se prvo na 2 raboti
-Finansiska stabilnost
-Psihicka stabilnost

Finansii, jasno e... Trosoci za razvod, advokati, alimentacija (ako 2deca se kaj majka im), podelba na celiot imot... Mnogu polesno ke go pomines peridot ako barem ne mora da mislis na vakvi problemi...

Psiha... Vikaat deka posle smrt na blizok, razvodot e vtor najgolem stress. Racunaj deka zivotot od koren ke ti se smeni vo mnogu aspekt I. I bidi spremen na toa. Nikako, ama nikako ne smees da padnes psihicki... Mnogu, mnogu razgovor so bliski luge, duri ako treba I psiholog... Najdi I prakticiraj bilo kakva rabota sto ti pravi zadovolstvo, nekoe hobi, kniga, motori, setanje, ili slicno...

Uste, koncetriraj se na odnos so decata, racunaj deka I tie se pod stress I pomogni I'm sto polesno da go pominat ovoj period I ne daj Boze, da ne I'm ostavi trag na psihicki razvoj. Bidi najdobar tatko.

Drugo, loso: Ako veke razvodot ne pominal civilizirano, so obostran dogovor - bidi spremen na site mozni prljavi raboti od bivsata partnerka... Niedna podlost sto si ja slusnal ili videl na film, da ne te iznenadi..

Dobro : Za sreka, coveckiot organizam e tolku sovrsena rabota sto obicno lesno se prilagoduvanje na sekoja situacija. Samo treba vreme. Ke vidis, posle 1-2 godini, raboti sto sega te vadat od takt, togas ke ti bidat banalni...
Во овој пост се е објаснето како за почеток на новиот начин на живот
 
Член од
15 март 2023
Мислења
31
Поени од реакции
52
модерно тиндер слушам било, се вртеле доста пичиња вака по чаршиски муабети, знае некој нешто повеќе? Па да му помогнеме на морално политички?
Тиндер се расходувани курвештии.
 
Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.455
По 17 години брак - сам.
Сега што?
Вака робот кој само што го ослободиле од прангите прашува: и што сега? Да ја извојуваше сам сопствената слобода веројатно други прашања ќе поставуваше. Да претпоставам дека таа те разведе, тогаш.
Продолжи си го животот исто како таа и децата да не се случиле. Потсети се каде си застанал во животот пред да ја сретнеш твојата бивша сопруга и продолжи од таму. Со хобито, со интересите... децата ќе бидат користени како заложници за да таа врши редовен надзор над тебе. Особено ако имаш ќерки, нема да можеш да се откинеш од нив дури ни во 30-тите години од нивната возраст, без престан и срам ќе ти се бесат на врат.
Имај си редовен женски “тим“ на располагање, не само една женичка која ќе треба да ја молиш за сенешто. Никако втор брак. Вториот развод ќе биде уште побрз од првиот. Има за тоа статистика, и тоа многу проста а според тоа и јасна.
Тие што сте женети сеуште, се надевам читате и се свестите... тик- так, тик-так, и вашето шоу е на пат да заврши...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom