Протест против " руската агресија во Бугарија " се одржува пред претседателството

Член од
10 јануари 2015
Мислења
56
Поени од реакции
83
Русија е национал-комунистическа кочина!
 

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
755
Поени од реакции
113
Русија е национал-комунистическа кочина!
Рече некоj си "Велик Б'лгарин" :icon_lol:
Денеска излезе социологичско изтражуванjе (нарачано од Европскиот совет за надворешна политика) за односот на Бугарите спремо Русиjа после началото на кризата во Украjна.
Резултати:
54 % се така симаптизират на Русија
9 % симпатизират на Русиjа повеќе од пред кризата
30 % са веќе со негативен став кон Русија
9 % никогаш не са jа сакали

 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
9.489
Поени од реакции
8.833
Па даj го целото изтражуванье. Не само така, некоj изсечок...
Така е тоа, за некој 54% симпатизери на Русија е факт сам по себе. Други (како во весникот) сакаат тоа да го читаат како „Се повеќе Бугари се негативно настроени кон Русија„.

На истиот начин, овде во Македонија се „намалува„ навработеноста. Америте одамна на сите не „научија„ нова дисциплина - социјален инжинеринг. ;)
 

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
978
Поени од реакции
279
Така е тоа, за некој 54% симпатизери на Русија е факт сам по себе. Други (како во весникот) сакаат тоа да го читаат како „Се повеќе Бугари се негативно настроени кон Русија„.

На истиот начин, овде во Македонија се „намалува„ навработеноста. Америте одамна на сите не „научија„ нова дисциплина - социјален инжинеринг. ;)
Сосема правилно го читаат во весникот. Принципиелно Бугарите традиционално симпатизираат на Русија, но по агресијата во Украина 30% имат полошо мислење за Русија отколку пред агресијата.
 
На врв Bottom