Пронајди го филмот според дадениот цртеж!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
11.761
Поени од реакции
28.723
31. Annabelle
12. Poltergeist
1. Rocky Horror Picture Show
27. Silence of the Lambs
5. The Shining / Doctor Sleep
22. Dracula ???
39. 28 Days Later ???
10. The Sixth Sense ???
16. Alien ???
20. Може да е Amityville Horror, а може и The Conjuring.
 

Scirea

Старата Дама
Член од
4 август 2010
Мислења
24.231
Поени од реакции
71.362
Ајде од потешките да се обидам :icon_mrgr:

9. Basket Case
21. Aranchophobia
24. Frankenstein
25. The Wicker Man
29. American Werewolf In London
34. The Lost Boys
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
15.456
Поени од реакции
27.234
Halloween 40 Horror Movies.jpg Answers to halloween horror movies quiz.jpg

1.The Rocky Horror Picture Show @Zlatikevichius (Усните)
2. Halloween @Kalimero855 (Tиква.)
3. The Mummy @Darklady (Завои)
4. Scream @Vivienn (Црн дух со бела маска.)
5. The Shining @Ron Burgundy (Tricikl)
6. Beetle Juice @Ron Burgundy (Црно бел костум со пруги.)
7. The Nightmare on Elm Street @zspirit2 (Манекен со капа и маица со линии)

8.
9.

10.The Sixth Sense @Zlatikevichius (Црвено копче на вратата)
11.

12. Poltergeist @Zlatikevichius (Девојкаta со раце на ТВ.)
13. Ghostbusters @Kalimero855 (Торбичка под столбот на светилката.)

14.

15.The Exorcist @Darklady (Силуета под столбот на светилката.)
16. Alien @Zlatikevichius (Предмет во облик на цвет од јајце)
17. Ring @Zlatikevichius (Девојката излегува од бунар)
18. Christine @Ron Burgundy (Црвена лимузина.)

19.

20. The Amityville Horror @Zlatikevichius (Куќата горе зад автомобилот)
21. Arachnophobia @Scirea (Пајак на дрво)
22. Dracula @Kalimero855 (Дворецот.)

23.

24. Frankenstein @Scirea (Гневна толпа на ридот)
25.Wicker Man @Scirea (Запалена статуа на мумија)
26. IT @Kalimero855 (Црвен балон.)
27. Silence of the Lambs @Zlatikevichius (Инсектот на ламба)
28. 28 Days Later @Zlatikevichius (Знак за биохазард на оџакот)
29. An American Werewolf in London @Scirea (Знак за заклано јагне)
30. Psycho @Darklady (Bates мотел)
31. Annabelle @Zlatikevichius (Кукла што се лула на столот)

32.
33.

34.The Lost Boys @Scirea (Знак на зелена жаба.)

35. Saw @Kalimero855 (Маска со црвени образи.)
36. Friday the 13th @Kalimero855 (Бела маска на прозор.)
37. Chucky @Zlatikevichius (Куклата на прозорецот на поткровот)
38. The Addams Family @Kalimero855 (Раката.)

39.

40. Sleepy Hollow @Zlatikevichius (Човек без глава пред Месечината.)
 
Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
11.761
Поени од реакции
28.723
14 да не е The Grudge? Или 9?
19 е The Blair Witch Project
32 со мала помош - search-нав Mushnik's и ми даде дека имало некој Mushnik's Flower Shop во некој филм Little Shop of Horrors. Не ми е гледан.
Автоматски споено мислење:

28. 28 Days Later @Zlatikevichius (Знак за биохазард на оџакот)
Ова си го утнала. 39 е. 28 e знакот со волкот на бандерата. American Werewolf in London?
 
Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
15.456
Поени од реакции
27.234
Answers to halloween horror movies quiz.jpg Halloween 40 Horror Movies.jpg

1.The Rocky Horror Picture Show @Zlatikevichius (Усните)
2. Halloween @Kalimero855 (Tиква.)
3. The Mummy @Darklady (Завои)
4. Scream @Vivienn (Црн дух со бела маска.)
5. The Shining @Ron Burgundy (Tricikl)
6. Beetle Juice @Ron Burgundy (Црно бел костум со пруги.)
7. The Nightmare on Elm Street @zspirit2 (Манекен со капа и маица со линии)

8.
9.

10.The Sixth Sense @Zlatikevichius (Црвено копче на вратата)

11.

12. Poltergeist @Zlatikevichius (Девојкаta со раце на ТВ.)
13. Ghostbusters @Kalimero855 (Торбичка под столбот на светилката.)

14.

15.The Exorcist @Darklady (Силуета под столбот на светилката.)
16. Alien @Zlatikevichius (Предмет во облик на цвет од јајце)
17. Ring @Zlatikevichius (Девојката излегува од бунар)
18. Christine @Ron Burgundy (Црвена лимузина.)
19. Blair Witch Project @Zlatikevichius (Симбол унакрстен тап над автомобилот)
20. The Amityville Horror @Zlatikevichius (Куќата горе зад автомобилот)
21. Arachnophobia @Scirea (Пајак на дрво)
22. Dracula @Kalimero855 (Дворецот.)
23. Fog (Mist) @Sawyer88 (Магла позади дворецот)
24. Frankenstein @Scirea (Гневна толпа на ридот)
25.Wicker Man @Scirea (Запалена статуа на мумија)
26. IT @Kalimero855 (Црвен балон.)
27. Silence of the Lambs @Zlatikevichius (Инсектот на ламба)

28.

29. An American Werewolf in London @Scirea (Знак за заклано јагне)
30. Psycho @Darklady (Bates мотел)
31. Annabelle @Zlatikevichius (Кукла што се лула на столот)
32. Little Shop of Horrors @Zlatikevichius (Продавница со име Мушник)

33.

34.The Lost Boys @Scirea (Знак на зелена жаба.)
35. Saw @Kalimero855 (Маска со црвени образи.)
36. Friday the 13th @Kalimero855 (Бела маска на прозор.)
37. Chucky @Zlatikevichius (Куклата на прозорецот на поткровот)
38. The Addams Family @Kalimero855 (Раката.)
39. 28 Days Later @Zlatikevichius (Знак за биохазард на оџакот)
40. Sleepy Hollow @Zlatikevichius (Човек без глава пред Месечината.)
 

Scirea

Старата Дама
Член од
4 август 2010
Мислења
24.231
Поени од реакции
71.362
8. Shaun Of The Dead
9. Ако не е Basket Case, ондак би требало да се Гремлини (Гизмо така излагаше полека од кутијата)
14. МОРА да е Evil Dead (според постерот на филмот)
18. Wolf Creek
33. Или е The Cube, или Hellraiser, не гледам кој друг филм би бил а што содржи коцка.


Само за 14 не знам кој е овој филм, мислев на Phantasm, али не ќе да е тој...
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
15.456
Поени од реакции
27.234
Уште еден како ниеден...

1.The Rocky Horror Picture Show @Zlatikevichius (Усните)
2. Halloween @Kalimero855 (Tиква.)
3. The Mummy @Darklady (Завои)
4. Scream @Vivienn (Црн дух со бела маска.)
5. The Shining @Ron Burgundy (Tricikl)
6. Beetle Juice @Ron Burgundy (Црно бел костум со пруги.)
7. The Nightmare on Elm Street @zspirit2 (Манекен со капа и маица со линии)
8. Shaun of the Dead @Scirea (Шон од мртвите, Лилјак и лопата)
9. Gremlins (Шепите во кутијата)
10.The Sixth Sense @Zlatikevichius (Црвено копче на вратата)

11.

12. Poltergeist @Zlatikevichius (Девојкаta со раце на ТВ.)
13. Ghostbusters @Kalimero855 (Торбичка под столбот на светилката.)
14. The Evil Dead @Scirea (Девојка излегува од земја)
15.The Exorcist @Darklady (Силуета под столбот на светилката.)
16. Alien @Zlatikevichius (Предмет во облик на цвет од јајце)
17. Ring @Zlatikevichius (Девојката излегува од бунар)
18. Christine @Ron Burgundy (Црвена лимузина.)
19. Blair Witch Project @Zlatikevichius (Симбол унакрстен тап над автомобилот)
20. The Amityville Horror @Zlatikevichius (Куќата горе зад автомобилот)
21. Arachnophobia @Scirea (Пајак на дрво)
22. Dracula @Kalimero855 (Дворецот.)
23. Fog (Mist) @Sawyer88 (Магла позади дворецот)
24. Frankenstein @Scirea (Гневна толпа на ридот)
25.Wicker Man @Scirea (Запалена статуа на мумија)
26. IT @Kalimero855 (Црвен балон.)
27. Silence of the Lambs @Zlatikevichius (Инсектот на ламба)
28. Wolf Creek @Scirea (Жолт патен знак волк)
29. An American Werewolf in London @Scirea (Знак за заклано јагне)
30. Psycho @Darklady (Bates мотел)
31. Annabelle @Zlatikevichius (Кукла што се лула на столот)
32. Little Shop of Horrors @Zlatikevichius (Продавница со име Мушник)
33. Hellraiser @Scirea (Кутија на прозорецот)
34.The Lost Boys @Scirea (Знак на зелена жаба.)
35. Saw @Kalimero855 (Маска со црвени образи.)
36. Friday the 13th @Kalimero855 (Бела маска на прозор.)
37. Chucky @Zlatikevichius (Куклата на прозорецот на поткровот)
38. The Addams Family @Kalimero855 (Раката.)
39. 28 Days Later @Zlatikevichius (Знак за биохазард на оџакот)
40. Sleepy Hollow @Zlatikevichius (Човек без глава пред Месечината.)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom