Проблем со разделени заби

• Креатор на темата Креатор на темата Ruzmarin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Imam 17 godini, i prednite dva zaba mi se razdeleni i toa ja pravi mojata nasmevka epten uzasna i sega ne znam sto da pravam ??? kazete nekoj nacin.koj bev na zabar uste koj imav 13 godini zabarot mi rece nema potreba da se spojuvaat. I sea postoi li nekoj nacin da gi spojam nekako zabive ili zavrsena e za mene emisijata ?

Ке ти се спојат кога ке ти излезат умниците, доколку немаш извадено некој друг- претпоставувам. Консултирај се со стоматолог, форумов нема да ти помогне да ти се спојат.
А пробај да пишуваш кирилица, да не се мачиме.;)

Imam 17 godini, i prednite dva zaba mi se razdeleni i toa ja pravi mojata nasmevka epten uzasna i sega ne znam sto da pravam ??? kazete nekoj nacin.koj bev na zabar uste koj imav 13 godini zabarot mi rece nema potreba da se spojuvaat. I sea postoi li nekoj nacin da gi spojam nekako zabive ili zavrsena e za mene emisijata ?
1. пишувај кирилица те молам. ако незнаеш како прашај ке ти кажеме.
2. ако сакаш да си ги споиш забите најпаметно ке ти биде да си одиш на зУбар и кажи му шо ти е проблемот а ако ти рече дека нема потреба ти речи му он е тука за да ти помогне а ти кему кажеш од што ТИ имаш потреба не тој.
3. мислам дека со фиксна протеза ке ти се спојат забите ( во мн случаеви им даваат фиксна )
4. Со среќа :)

Не се смеј и нема да имеш проблем (y)

Жал ми е што ќе ти го кажам ова, но мора да си знаеш. Ако прифатиш таков зафат да ти направат, да знаеш дека многу боли.

Не е завршена. Познавав една девојка со огромна дупка меѓу заби, ја видов после некое време и беа совршени забите. Значи се може да се поправи. Може и да се стегаат со фиксна протеза и на 21-22 години, а може и со некој зафат сигурно, ама најубаво прашај си на стоматолог. Иди во Етерна дент, скапи се, ама мислам за се крај можат да најдат.

Вежбај бокс, барем ќе имаш образложение зошто ти се такви, а по некоја случајност може и да ти дојдат на место после некој тренинг

Консултирај се на лекар ќе ти ги средат оти може, инаку и така да ти останат qr те боли.. викаат богат ќе си бил ако ти се разделени предните заби :icon_lol:

Докторот рекол нема потреба да се спојуваат? Забите на докторот се или твои?:)
Стави фиксна протеза, закон работа е и не боли воопшто

A dali toa garantira spojuvanje ili ???
На мој другар забарот не му препорача фиксна, наводно дур му се споеле тие два, можело да дојде до изместување на другите :D
Посети си забар, воопшто не е касно за протеза :D
Јас на 21 ставив...

Старите ќе речат “имаш врата“ и според нив, тоа е знак на интелигенција и итрина, т.е. ќе бидеш успешен и богат човек.
Problem solved :P

Старите ќе речат “имаш врата“ и според нив, тоа е знак на интелигенција и итрина, т.е. ќе бидеш успешен и богат човек.
Problem solved :P

Мене баба ми цел живот ме лажеше дека ќе бидам многу среќна и богата, јас сеуште и верувам па дури и намерно се смеам. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom