Проблем со дечкото за пари

Член од
26 јули 2024
Мислења
3
Поени од реакции
12
Ај не пишувај глупости воки гоки ќе се скипне и неможе совети да се пишува, ако не ти се чита ова не отварај. Кога некој има проблем помогни а не да се исмеваш. Откачи се од статусот злобен еден

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.923
Поени од реакции
2.162
Здраво, ми треба непристрасно и објективно мислење од луѓе кои не не знаат..

Со дечкото имаме проблем околу пари.. Јас имам вујко кој добро стои со пари (во чија фирма раб) и он ме чува (полнолетна сум иам 19 години али сепак). Он е секогаш тука за мене, други немам. Е сеа, вујково ми дава и пари плус од платата онака за уживање.. Ама можда не требаше ова да го кажам на дечко ми. А дечково мој, он работи си има свои пари и плус му праќаат неговите, и тие имаат пари ама вујко ми има многу поише и тука настанува проблемот..

Јас коа ќе ги потрошам моите пари негде недела пред крај на месец јас сум стварно на 0 и тогаш вујко ми не ми дава пошто сака да постигне да ме научи да ми траат парите цел месец и заштеда да правам ама тешко тоа.. Значи јас кога ќе кажам немам значи стварно немам, а дечкото кога ќе каже нема тоа значи има минимум 300-400 евра на страна и не сака да почасти таа недела или и кога части, тоа го прави со многу зборење, да му се одмили на човек.. И цело време збори дека нема пари а тоа не е вистина..
Зависи дали тие пари му се заштеда и планирани за нешто друго. Е сега тоа што му кажа, секогаш ќе го дупи во глава. На крај краева не сте во брак, не ти е должен да ти ги покрива сметките како дечко.

И цело време ми набива на нос дека вујко ми има мн поише пари од нив а јас на него чекам.. Да има ама тоа си се негови пари а он ми вика "вие сте богаташи".. И неговите стално му праќаат пари, и мене вујко ми ми дава и поише него неговите на него али тоа е вујко ми кога ќе одлучи, а неговите му праќаат кога он побара. И поентата е - тлдр; моите пари се потрошени докај 20ти во месецот и после таа недела или 10тина дена зависи он не сака да споделува од неговите пари и лаже дека нема..
2 работи плус пари од страна, и пак не стигате на крај, знам дека има инфлација ама ова е претерано. Мора да седните и да направите муабет, и да почните со штедење малце.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.811
Поени од реакции
30.692
На тебе очигледно ти треба финасиска едукација, како се заработуваат пари, колку се штедат а колку се трошат.
Треба да се испружиш колку ти е долга чергата.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ај не пишувај глупости воки гоки ќе се скипне и неможе совети да се пишува, ако не ти се чита ова не отварај. Кога некој има проблем помогни а не да се исмеваш. Откачи се од статусот злобен еден
Сепак сум те потценил Вори

Член од
28 август 2013
Мислења
4.414
Поени од реакции
13.421

Со дечкото имаме проблем околу пари.. Јас имам вујко кој добро стои со пари (во чија фирма раб) и он ме чува (полнолетна сум иам 19 години али сепак). Он е секогаш тука за мене, други немам. Е сеа, вујково ми дава и пари плус од платата онака за уживање.. Ама можда не требаше ова да го кажам на дечко ми. А дечково мој, он работи си има свои пари и плус му праќаат неговите, и тие имаат пари ама вујко ми има многу поише и тука настанува проблемот..

Јас коа ќе ги потрошам моите пари негде недела пред крај на месец јас сум стварно на 0 и тогаш вујко ми не ми дава пошто сака да постигне да ме научи да ми траат парите цел месец и заштеда да правам ама тешко тоа.. Значи јас кога ќе кажам немам значи стварно немам, а дечкото кога ќе каже нема тоа значи има минимум 300-400 евра на страна и не сака да почасти таа недела или и кога части, тоа го прави со многу зборење, да му се одмили на човек.. И цело време збори дека нема пари а тоа не е вистина..

И цело време ми набива на нос дека вујко ми има мн поише пари од нив а јас на него чекам.. Да има ама тоа си се негови пари а он ми вика "вие сте богаташи".. И неговите стално му праќаат пари, и мене вујко ми ми дава и поише него неговите на него али тоа е вујко ми кога ќе одлучи, а неговите му праќаат кога он побара. И поентата е - тлдр; моите пари се потрошени докај 20ти во месецот и после таа недела или 10тина дена зависи он не сака да споделува од неговите пари и лаже дека нема..

А верувајте јас пред вујко ми да ме земе да ме чува многу добро знам како е да немаш пари, значи зборот "немам" се знае што значи, а не "немаш" а имаш 300-400 евра во собата..

Исто така ми збори дека мојата раб била лесна (точно) и вујко ми со леснотија ја направил фирмата (неточно) а он и неговите се мачеле за парите..

Кој е во право во ситуацијава?
Не се тревожи, дој чичо да те части еден нугет, подобро ќе ти биди.
FB_IMG_1722009782618.jpg

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.788
Поени од реакции
2.976
А каде е проблемот? Ако го сакаш ќе му гледаш низ прсти,немал пари немал, ти извади и части, тоа е животот, нема и јаре и паре.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060

А верувајте јас пред вујко ми да ме земе да ме чува многу добро знам како е да немаш пари, значи зборот "немам" се знае што значи, а не "немаш" а имаш 300-400 евра во собата..

Исто така ми збори дека мојата раб била лесна (точно) и вујко ми со леснотија ја направил фирмата (неточно) а он и неговите се мачеле за парите..

Кој е во право во ситуацијава?
Оди на фемина. Овде се ненормални кретени.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.577
Поени од реакции
37.476
...нема врска, нека биде и трол новиов член, важна е зададената ситуација и нашето размислување, според мене не постои „богат вујко“ да биде така дарежлив, па одозгора од платата да даде дополнителни пари за „уживање“ на 19 годишна, а велиш фирмата тешко и со труд ја издигнал, а најмалку да те вработи на „лесна работа“ во фирмата, тука приказната паѓа во вода, не е ова боливуд!

...но да речеме дека си исклучок, да беше коректна, парите кои ти ги дава дополнително, божем божем, ќе си ги чуваш настрана, а ќе си ја трошиш платата, тоа дечкото што има нема пари, не знам како воопшто дојдовте до таков муабет кога сте само дечко и девојка со одвај 19 години, па и нема шанса неговите родители да му дадат пари кога тој ќе посакал, па одозгора 400Е, ха ха ха научна фантастика и тука паѓа приказната во вода!

...постираш во подфорум љубов и секс, а пишуваш за пари! :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom