Проблеми со сајзери

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Има ли сајзеристи на форумот? Имам аранжер Korg pa50 и пред некој ден ми откажа светлото на екранот, другитр функции се во ред единствено дисплејот не свети. Ако има некој на форумот кој имал слични проблеми со својот сајзер да размениме мислења (или пак некој кој поправа сајзери).
Ако има некој исто така има проблем со сајзерот, било хардверски или софтверски нека го прикаже тука, па да размениме мислења, совети. Па се надевам дека заедно ке најдеме решенија.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
Друже правец таму од кај што си го земал, да ти го проверат, отворат и сл. :icon_lol: ако не, имаш артист-системи (ако уште се вика така), зен,...други не знам
А сигурно се работи за некој контакт :)

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
И јас веднаш помислив на артис систем, само штом го носам таму поправката нема да биде подолу од 100 евра, а сигурно се работи за откажување на диода или некој прекин на жици. Ако има некој кој имал сличен проблем нека каже.
А можеби најпаметно ке ми биде да го однесам во артист-систем. Во секој случај фала за советот.

D

Daftie

Гостин
И јас веднаш помислив на артис систем, само штом го носам таму поправката нема да биде подолу од 100 евра, а сигурно се работи за откажување на диода или некој прекин на жици. Ако има некој кој имал сличен проблем нека каже.
А можеби најпаметно ке ми биде да го однесам во артист-систем. Во секој случај фала за советот.
Прво комплименти за избор на ник.
Имаш ли гаранција за сајзерот?

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Па мислам дек имам, не знам дали сеуште важи, но проблемот е што сајзерот го зедов од Германија, па и уште да ми важи гаранцијата не ми е некоја најдобра опција да го враќам во Германија.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
Тука сме сите за совети, таман работа :) него однеси го кај некој шо се разбира од електроники да не фрлаш толку пари ако е лемење или шо знам јас :icon_lol: ситница...ајт брзо

D

Daftie

Гостин
Па мислам дек имам, не знам дали сеуште важи, но проблемот е што сајзерот го зедов од Германија, па и уште да ми важи гаранцијата не ми е некоја најдобра опција да го враќам во Германија.
Мислев ако ти е од овде можеш да добиеш free сервисирање, ама чим е отпишана работата со гаранцијата, можеш да го чачкаш. Прво распрашај се, тоа веќе знаеш, но никако не го отварај сам.

Со среќа :)

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Па доста имам чепкано и јас околу електроники, ама не би се осмелил да го отворам сам, а и многу многу не им верувам на мајсторите во електроника. Ќе видам првин во продавниците што како, ако е помала цената таму ми е најсигурно, ако не ке барам некој мајстор. Се надевам дека ке го решам проблемот па ако се појави некој на форумот со сличен проблем ќе го посоветувам со добро решение.

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Има ли сајзеристи на форумот? Имам аранжер Korg pa50 и пред некој ден ми откажа светлото на екранот, другитр функции се во ред единствено дисплејот не свети. Ако има некој на форумот кој имал слични проблеми со својот сајзер да размениме мислења (или пак некој кој поправа сајзери).
Ако има некој исто така има проблем со сајзерот, било хардверски или софтверски нека го прикаже тука, па да размениме мислења, совети. Па се надевам дека заедно ке најдеме решенија.

земи си бато чим имаш гаранција однеси го таму врати го...јас имав роланд е-96 така ми откажа дисплејот на сред вежбање ке ми откажеше ама јас си го отворив сам и се ебав:) и глеј та па-50-ката смени си ја земи си соло нешто ТР оти не вредат поке за ништо..поздрав

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Па според мене гледајќи спрема цената 50-есетката е како најдобро решение врши многу добра работа и ритам и соло. Единствена мана му е клавијатурата, само подобра клавијатура му треба. И не те разбрав најдобро Е-96ката сам ја направи или ...

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Па според мене гледајќи спрема цената 50-есетката е како најдобро решение врши многу добра работа и ритам и соло. Единствена мана му е клавијатурата, само подобра клавијатура му треба. И не те разбрав најдобро Е-96ката сам ја направи или ...
има подобри аранжери и за поефтини пари...мислам половни секако...иначе ја направив Е-96-ката ама за во одпад...а проблемот беше само некои жици откачени...а кај тебе ако е само светлото сигурно се диодите шо се внатре..

Kajgana Shop

На врв Bottom