Бафра,се сложувам и јас со овоа во голема мера,само проблемот е да не ескалира до тој степен ситуацијата па да почнат убиствата од одмазда да станат тренд,па да не се знае повеќе кој кого коле,беси итн итн...Има шанса и за такво нешто.За да дојде до вакво нешто, народот треба излезе на улица и да не дозволи системот да го казни извршителот. Како случаевите со тој во Битола што го прееба зетот, сега со Велешанката, со тој дедото што ги прееба крадците. Крадци и силувачи, тоа на лице место треба да им се пресуди. Ти фалат пари, иди работи, сакаш секс, иди бре плати и на некоја. Овој што го уценувал девојчето, мора да лежи во затворското одделение каде се само осудени наркозависници на подолг период (сум прочитал дека имаат таков дел во, може и да сум грешка) и ако секојдневно сексуално го злостуваат да им се дава гратис дрога.
Врз политичари, би дозволил само ако извршителот е од истата партија, бидејќи не ги исполнил ветувањата кои ги дал, крадел или потпишал нешто спротивно од интересите на народот, без нивна согласност. Но се додека партиските членови и симпатизери не реагираат на секојдневните изјави за направени криминали од нивните политичари, тури пепел на таквата држава. Така да, заслужено ни е се што ни се случува и се што ни следи.
Овој народ е избезумен,не е да му дадеш многу простор да ја зема правдата во свои раце.
Автоматски споено мислење:
Сфаќам дека народот бара крв во ситуацијава ама ќе почитувам презумпција на невиност.Не мора вака јавно да го оцрнувам.Пиши име и презиме.
Последно уредено: