Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    726
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Нема да ги нападнат дур трае Олимпијадата во Кина, ама за втора половина на февруари тоа е сосема можно. Сите подготовки некако им се темпирани за тогаш.
CNN не ти е рамно!
Кој црн Фебруари која Олимпијада?
Стварно на крај ти, Славјанка и Бајден ќе ја нападнете Украина, па куд пукло да пукло.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.019
Нема да ги нападнат дур трае Олимпијадата во Кина, ама за втора половина на февруари тоа е сосема можно. Сите подготовки некако им се темпирани за тогаш.
Можеби Февруари не, но дефинитивно војната е се поблиску и поблиску. Само големи отстапки и големи политички промени (било како предизвикани) во Украина ќе ја спречат. Русите наближуваат кон скоро 50% од целата војска да е концентрирана околу Украина. Нешто слично како што САД со месеци трупаше војска против Ирак во 91ва. Постојано има видеа каде движат секаква воена опрема кон Украина. Носат дури и оружја што би биле одвратувач во случај некој трет да влези во конфликтот, како некои од најнапредните ПВО што ги имаат.
Голема е веројатноста дека и одлуката е веќе донесена, а преговорите што ги водат се само омекнување на непријателот. Русите се прилично цврсти во барањата и ова повеќе не личи на блеф или не знам што.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
CNN не ти е рамно!
Кој црн Фебруари која Олимпијада?
Стварно на крај ти, Славјанка и Бајден ќе ја нападнете Украина, па куд пукло да пукло.
А што мислиш тие 100 илјади војници и едно чудо опрема за што ги носат околу Украина? Зимска екскурзија им прават? На скијање ги носат? :D

Ако нема суштински политички договор, нема што друго да прават освен воена ескалација. Ако ги повлече без издејствуван суштински политички договор ќе испадне поразен и САД ќе се фалат дека нивната поддршка за Украина била одлучувачка да се одврати Русија од инвазија.

Скоро половина Руска армија е распоредена околу Украина. Раздвижување од таков обем немало во последниве 40 години. Џа или бу е работава.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Није ваљда?
Батка на сите им е јасно дека јуесеј форсира конфликт, па ја гура Украина да нападне на Донбас.
А тоа кој што ќе кокодака после напаѓањето или ненапаѓањето од страна на Русија, само на јуесеј, Англија, Полска и евентуално на Балтичките џуџиња им е важно. Другите си гледаат сопствениот интерес, кој очигледно не кореспондира со американскиот.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.019
Није ваљда?
Батка на сите им е јасно дека јуесеј форсира конфликт, па ја гура Украина да нападне на Донбас.
А тоа кој што ќе кокодака после напаѓањето или ненапаѓањето од страна на Русија, само на јуесеј, Англија, Полска и евентуално на Балтичките џуџиња им е важно. Другите си гледаат сопствениот интерес, кој очигледно не кореспондира со американскиот.
Нема оправдување, тука Русија е виновна за било која идна ескалација и толку. Делумниот неуспех да ги натераат Украинците и да обезбедат некаков статус на сепаратистичките региони доведоа до ова сега. Русија може да се правда дека секоја наредна ескалација ќе биде за заштита на регионите или територија, но право на Украина е (бидејќи не се согласи на скоро никаков договор) да проба да ги врати отцепените региони.
Оттука и потребата на Русија за смена во Украина.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Војна нема да има, освен ако западот не нападне, ова многу јасно го кажуваат од руска страна. Мое согледување на ситуацијата е дека ќе има договор америте да не постават оружје со висок дострел во Украина и некои други безбедносни гаранции, а Русија ќе ја повлече војската. Медиумски е напумпана работата, како и што е случај стално.
Автоматски споено мислење:

Можеби Февруари не, но дефинитивно војната е се поблиску и поблиску. Само големи отстапки и големи политички промени (било како предизвикани) во Украина ќе ја спречат. Русите наближуваат кон скоро 50% од целата војска да е концентрирана околу Украина. Нешто слично како што САД со месеци трупаше војска против Ирак во 91ва. Постојано има видеа каде движат секаква воена опрема кон Украина. Носат дури и оружја што би биле одвратувач во случај некој трет да влези во конфликтот, како некои од најнапредните ПВО што ги имаат.
Голема е веројатноста дека и одлуката е веќе донесена, а преговорите што ги водат се само омекнување на непријателот. Русите се прилично цврсти во барањата и ова повеќе не личи на блеф или не знам што.
Како 50% од војската се 100 000, ако има над 1 милион активен персонал?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Нема оправдување, тука Русија е виновна за било која идна ескалација и толку. Делумниот неуспех да ги натераат Украинците и да обезбедат некаков статус на сепаратистичките региони доведоа до ова сега. Русија може да се правда дека секоја наредна ескалација ќе биде за заштита на регионите или територија, но право на Украина е (бидејќи не се согласи на скоро никаков договор) да проба да ги врати отцепените региони.
Оттука и потребата на Русија за смена во Украина.
Od edna strana vikas deka Rusija kje pocne eksalacija, od druga strana vikas deka Ukraina ima pravo da gi vrati regionite. Ako gi napadne Ukraina regionite, koj pocnuva eskalacija?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.256
Od edna strana vikas deka Rusija kje pocne eksalacija, od druga strana vikas deka Ukraina ima pravo da gi vrati regionite. Ako gi napadne Ukraina regionite, koj pocnuva eskalacija?
Ukraina ima pravo da si go povrati teritorijalniot integritet i suverenitet na cela nejzina teritorija. Dali mozi e sosem drugo prasanje.
Ne rekle djabe Sila boga ne moli :toe:

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Украина своеволно нема да нападне, инсистираат дека ситуацијата е мирна, тензиите ги крева западот со разни изјави, ништо чудно да пуштат платеници да пробаат да активираат конфликт.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Jas samo neznam so koe licemerie nekoj go spomnuva Krim a kjuti za Kosovo na primer.
Muabetot e deka kosovo bilo nezavisno, a ovie grabnaa teritorija. Megjutoa imaa rusive nekolku takvi regioni spremni, nezavisni da bidat :)
Rabotata e koga vekje ednas kje se napravi presedan, toa e toa. Mozhes da go tolkuvas kako sakas.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.019
Русија одлучува како ќе реагира.

Како 50% од војската се 100 000, ако има над 1 милион активен персонал?
Персоналот не е само војници.
Можеби требаше попрецизно да пишам, дека од борбените единици се приближуваат кон 50% од вкупниот број.

Војна нема да има, освен ако западот не нападне, ова многу јасно го кажуваат од руска страна. Мое согледување на ситуацијата е дека ќе има договор америте да не постават оружје со висок дострел во Украина и некои други безбедносни гаранции, а Русија ќе ја повлече војската. Медиумски е напумпана работата, како и што е случај стално.
Нема безбедносни гаранции од НАТО, никогаш не имало, а и да има не се работи за тоа, се работи за Украина.

Медиумски сега гледаме што се случува, бидејќи кулминира трупањето на војска моментално. Русија уште од Септември го имаше почнато трансферот на војската.

Kajgana Shop

На врв Bottom