Ајде престани да пишуваш глупости на темава. Дури и најпроукрсинските извори велат околу 400.000. Ти од нигде никаде напиша 1.000.000.
Како нема луѓе? Вака туѓ срам ме фаќа. Луѓе им снемало. Па еве низ Москва гледам пингвини и мечки шетаат. 1.000.000 е речиси 80% од армијата. Која с околу 1.500.000.
Ти 1.000.000 во просек имаат 3-5 членови во сеѓејството. И уште 10-20 познаици. Мислиш кремирани се 1.000.0000 или како? Тие бројки ќе испливаа во јавноста и ќе колабираше цел систем. Бидејќи 20-30 милиони се во прашање познаиници и роднини.
Или кришум и семејствата во гулаг ги праќаат? И овие што ги гледам се вештачка интелгенција на улица.
Е беља работа. Не сакам да те навредувам. Ама размисли пред да пишуваш нешто. Страшно е вака да си во најмала рака дезинфомиран ќе речам.
Види јас малку што сум мерач по струка, плус сум Вага во хороскоп и верувај ми знам како да дојдам до приближна бројка.
Земаш руски извори, плус западни извори(ги исклучуваш британските и украинските), делиш на два и тука е некаде бројката.
Сирски, е јак ти е изворот!
Бројките на загинати Руси и Украинци се тука некаде, може некои 10% се поголеми кај РФ.
Ама далеку се под милион.
Ако западните извори велат пола милион, значи накај 300-350000 треба да се.
Таа бројка за Русија значи едно, за Украина сосема друго. И да бидеме јасни, ова се загуби, не загинати, сфаќаш?
Уште не можам да си верувам дека Сирски го наведе како извор, озбилно?
Франција ќе стационирала Рафали со нјукс на границата со Германија. Штосот е во тоа. Дури во 2035 година
Се запењави ванабиНапалеонче како во Германија биле плановите, па сега не во Германија туку на граница.
Па искрено промашиле. Место 2035. 2060 натака нека испланираат
Изгледа не разбираш англиски добро. Дури и да го земеш ова како релевантен извор, што секако не е, последната реченица укажува на 800.000 мртви и ПОВРЕДЕНИ ОД ПОЧЕТОКОТ НА ВОЈНАТА. Какви милион и двесте илјади мртви.
Види го размислувањето од старт. Рафалот кој е на некое ниво со ф16 и Су-27 мислат да им биде носител на стратегиско нуклеарно оружје. За 10 години, во 2035 веројатност кога веќе 6 генерација воена авијација ќе имаат Сад,Кина и тн.
Мислев покултурно со тебе. Ајде да не ти редам придавки, козо, краво, и тн.
Кој момент не го разбираш во таа тиквата?
Си нашла од Киев индипендент да влечеш официјални бројки. Супер, ти најде некој фантастичен извор што тврди дека Русија изгубила 1.200.000 војници, што е повеќе од целата нивна активна армија пред војната. Ајде само уште да ми објасниш како Русите уште имаат војска, ако според тебе одамна снемале луѓе? Или можеби сега војуваат духови? Клонираат? Бебиња им се борат? Или како? Знаеш ти што е 1.200.000? Моментално цела Европа нема 1.200.000 воен кадар.
Еве ти реални бројки: според западни разузнавачки служби и украински извори, вкупните загуби (загинати и ранети) се околу 200.000-500.000. Загинатите се далеку помалку. Ако веќе сакаш да се фалиш со бројки, барем користи некои што не звучат како научна фантастика.
Златна, ако веќе мериш газот кј што не ти место и фантазираш за некои бројки, барем труди се да звучат како нешто што не е напишано во хороскопотот денешен за идиоти. Ајде врати се на тоа што те бива – рекла казал за колешката, лакирање нокти, драматизирање за врски, и селфиња со филтри, а бројките остави ги на оние што знаат дека милион е поголемо од илјада.
Да не го викам @Генерал от да те прибери.
Тоа според познавачите од kyivindependent.com а?
Како воопшто дојде до факинг kyivindependent.com пребаруваше на гугл со „руски загуби во украина“?
Како нов учесник во дискусииве, еден совет: Погледај во која држава киднапираат луѓе по улици? Каде има илјадници видеа со киднапирање нови регрути? Во Русија? Или во Украина? Каде е забрането за мажи од 25+ години да ја напуштаат државата? Во Русија или во Украина?
Па ако не е во Русија, тогаш ваљда им „немат снемано“ луѓе. И ваљда немаат миљон-и-половина загубени војници. Ете ти сама размисли, не мора да во читаш украинско порталче (ниту во руско).
Автоматски споено мислење:
Во меѓувреме во реалноста... Што навистина нудат САД за РФ да се согласат на прекинувување на војната во момент кога имаат голема иницијатива?
Путлер и компанија не се геостратешки аматери. Да, САД и ЕУ вазалите дебело ги насанкаа со Минск договорите ама притоа западните ги уништија сите мостови на доверба со целиот свет. Еве го еден Иран па ги подјeбaвaат дека не може да се договараат со некој што не го почитува договореното. И со право. Никој повеќе ништо не им верува.
Така да, ако ова испадне навистина прекин на војната: Што дале САД за ова да се деси? Ова е прашањето од милион долари.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.