Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    683

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.817
Поени од реакции
26.387
Член од
24 април 2008
Мислења
10.696
Поени од реакции
11.947
Член од
14 ноември 2013
Мислења
6.779
Поени од реакции
21.866
Украина како една од темите на овоноќешната емисија на Миленко Неделковски Шоу.
Зборуваа за партиите во Македонија синоќа. Ако збореле за Украина кој ден било тоа?
 
Последно уредено:
Член од
9 јуни 2009
Мислења
194
Поени од реакции
78
Зборуваа за партиите во Македонија синоќа. Ако збореле за Украина кој ден било тоа?
Тогаш кога сум напишал, некаде при почетокот на емисијата.
Латас и Зиков рекоа работи кои не сум ги прочитал на темава.[DOUBLEPOST=1400959296][/DOUBLEPOST]Објавено денес, 24-05-2014, 14:34.

Честит сојуз - Новорусија!

http://korrespondent.net/ukraine/politics/3368163-donetskaia-y-luhanskaia-narodnye-respublyky-obedynylys-v-novorossyui

Донецкаја и Луганскаја народные республики об'единились в Новороссију
Корреспондент.net, Сегоднја, 14:34


Фото: Корреспондент.net
В Донецке проходит с'езд регионов југо-Востока
Самопровозглашенные ДНР и ЛНР подписали документ об об'единении.
Самопровозглашенные ДНР и ЛНР подписали документ об об'единении в составе "государства Новороссија". Подписание произошло в субботу, 24 маја, в Донецке.

Как ранее сообштал Корреспондент.net, в отеле Шахтар Плаза в субботу, 24 маја, проходил с'езд регионов југо-Востока, инициатором которого стал Олег Царев.

ПО ТЕМЕ


В "государство Новороссија" војдут восемь областеј Украины - Губарев

14:21
Документ об об'единении за закрытыми дверјами подписали Александр Бородај ("премьер-министр" Донецкој народној республики) и Алексеј Карјакин ("глава" ЛНР).

Как сообшталось, во времја работы с'езда "народныј губернатор" Павел Губарев зајавил, что в "государстве Новороссија" собирајутсја об'единить восемь југо-восточных областеј Украины.
 
Последно уредено од модератор:
Член од
25 септември 2008
Мислења
357
Поени од реакции
239
2 Мај Одесса - Го замолувам Путин да им ја пушти војската и да испотепа што е можно повеќе, киевпост лаги предавници убијци. И сите вие кои што паметувате за кој е прав погледнете го ова и после пак бранете ги идиотиве.
 
Член од
9 јуни 2009
Мислења
194
Поени од реакции
78
Кој седи на чело?

Џо Бајден претседава со "власта" во Киев.

[DOUBLEPOST=1401005924][/DOUBLEPOST]Песна за ...

[DOUBLEPOST=1401006789][/DOUBLEPOST]А видете го следниов запис.
Како да се работи за две умствени матрици. Едната - нацистичко миење мозок, и другата... сепак видете. :)

Достоен одговор од Русија на повикот "Кто не скачет - тај Москаљ" (Кој не скока - тој е Москаљ).
Москаљ е украински погрден збор за Русин.

 
Последно уредено:
M

Mario Gómez

Гостин
Како течат избориве?

Добро бе има ли политичар во Украина шо не е милијардер?

Овие без усул крадат. :D
 
Член од
9 јуни 2009
Мислења
194
Поени од реакции
78
Добра организација, нема што...

http://ru.wikipedia.org/wiki/Луганскаја_народнаја_республика[DOUBLEPOST=1401008629][/DOUBLEPOST]Објавено на 11-05-2014.

НЕВЕРОВАТНО: Украјински политичар пророковао до детаља хаос у Украјини још 2012. године!

УКРАЈИНА – Владислав Кривобоков, лидер организације „Евроазијски Савез“ из Украјине, 2012. године је направио и објавио промотивни спот под насловом „УКРАЈИНА 2015″ у којем је дао прогнозу „могућих“ дешавања на територији своје земље у следећих пар година,а невероватно је до које мере је овај човек заправо пророковао дешавања у Украјини.


Фото: ЈуТјуб

Он у свом промотивном клипу показује како руско становништво диже буну против увођења ЕУ диктатуре у Украјини, те како се југоисточни делови земље организују у герилске јединице, што на крају доводи и до уласка НАТО трупа у Украјину. Он практично исцртава мапу какву данас често видимо на тв-у,а то су Доњецк, Лугањск и други делови Украјине који су данас устали управо против припајања ових делова земље Европској Унији.

У његовом споту радња почиње 2015. године која се описује и поставља као данашњица у којој Украјинци живе.

Кривобоков наводи и реалне информације у свом споту, па тако каже да према званичним проценама Украјина не може постати чланица следећих 20 година, а тек за минимум 65 година може достићи плате какве су у Западној Европи, подвлачећи колико је идеја евроатлантских интеграција нереална, те колико су водеће чланице ЕУ неправедне у прерасподели богатстава Европске Уније. Он овим спотом позива грађане Украјине да се окрену Евроазијском Савезу.

Кривобоков показује у споту како рускојезични региони пружају отпор „кијевским властима које су под контролом Запада“ и учлањују се у Евроазијски Савез. Он уједно приказује све страхоте рата „које су 2015. године задесиле Украјину“.

Спот је скоро па невероватан узимајући у обзир тренутна дешавања у Украјини. Погледајте!

 
Член од
12 април 2014
Мислења
108
Поени од реакции
45
2 Мај Одесса - Го замолувам Путин да им ја пушти војската и да испотепа што е можно повеќе, киевпост лаги предавници убијци. И сите вие кои што паметувате за кој е прав погледнете го ова и после пак бранете ги идиотиве.
а бе лесно е да ги с~скаш русите така на времето Србија ја с~скавме па го изеде к...т.
 
Член од
12 април 2014
Мислења
108
Поени од реакции
45
Украjна барала "независност" . . . ама се гледа колку независни.
Можеха ли Путин или Медведев да седат като газди во парламентот во Киев:
ova veke Atilia go postirase na 206 strana pred poveke od rden mesec[DOUBLEPOST=1401016287][/DOUBLEPOST]
Украjна барала "независност" . . . ама се гледа колку независни.
Можеха ли Путин или Медведев да седат като газди во парламентот во Киев:
veke e postirano na 24.04.14
 
Член од
9 јуни 2009
Мислења
194
Поени од реакции
78
[DOUBLEPOST=1401021289][/DOUBLEPOST]Еве порака за денешните избори.

 
Последно уредено:

Беркут

Мрчатор
Член од
12 април 2010
Мислења
10.046
Поени од реакции
15.014
.....
Русија е директно одговорна за најголемата трагедија во поновата македонска историја.
.....
Никој не може да ти помогне ако сам не можеш и не знаеш.
Русија ти е виновна што се колеле брат со брат во војните?
Не треси зелени.
 
Член од
9 јуни 2009
Мислења
194
Поени од реакции
78
Претседателските кандидати на Украина, за референдумот во Доњецк и Луганск.

[DOUBLEPOST=1401029591][/DOUBLEPOST]
Дојче веле: Америчка приватна војска у Украјини?



уторак, 13. мај 2014.
Савезна влада у Берлину наводно је крајем априла обавештена да у сукобу у Украјини за рачун Кијева учествују и борци једне америчке приватне војске. Наводи би могли да покопају веродостојност западне политике.



Тешко наоружани, у маскирним униформама без ознака. Герилци. Тако обично у немачким медијима почињу описи војника које је Москва наводно послала да помогну проруским снагама на истоку Украјине. Међутим, сада није реч о Русима. Реч је о америчкој приватној војсци која се у Украјини бори за рачун властодржаца у Кијеву. Наиме, добро обавештени булеварски лист Билд у недељу је јавио да се уз украјинске војнике и полицајце бори и 400 бораца приватне војске Академи. Лист се позива на информације немачке тајне службе БНД, која је наводно крајем априла информисала владу у Берлину о присуству приватне војске у Украјини. Академи и Бела кућа демантују наводе.

Шта је то Академи?

Академи је – по стилу, а и правно – наследница злогласне трупе Блеквотер. Ова тајанствена приватна војска имала је уговор са Стејт дипартментом до 2009. године и била је ангажована у Ираку. Блеквотерје оптуживан да у своје редове прима људе кратког фитиља који не пролазе одговарајуће психичке тестове. На насловне стране доспева у септембру 2007. када су петорица бораца Блеквотера из обезбеђења америчког дипломатског конвоја побили најмање 14 ирачких цивила усред Багдада. Американци до данас одбацују оптужбе и говоре о самоодбрани. Убиства са Трга Нисур у Багдаду изазвала су огорчење у Ираку и бацила љагу на име Блеквотер. Зато се то име два пута и мења – сада се компанија под новим власништвом зове Академи.

Да се правно ради о истој фирми доказује и поравнање из 2012. године. Тада је, наиме,Академи пристао да плати скоро 50 милиона долара како би избегао судски процес о кријумчарењу оружја још из временаБлеквотера. Оптужбе су биле бројне – илегална производња и испорука кратких цеви, аутоматских пушака па чак и блиндираних хеликоптера и оклопних транспортера. Такође, фирма се теретила да је у Ираку неовлашћено обучавала странце као и да је кршила тамошње прописе о оружју. Срећом по Блеквотер, у Америци се све те оптужбе заборављају када фирма уплати новац држави. Уосталом, Блеквотер је највише новца и зарадио радећи за државу, углавном обезбеђење дипломата.

Било је додуше и других послодаваца. Недељник Нејшн је 2007. писао да услуге обезбеђења на територији САД коштају преко 33.000 долара недељно, за те паре добијате четворочлани тим Блеквотера. Послове безбедности – а ту спадају обезбеђење, обавештавање, обуке и савети – од Блеквотера су наручивале владе широм света, али и произвођач генетски модификованог семена Монсанто, енергетски гигантШеврон, као и компанија Волт Дизни, па и велике банке попут Дојче банке и британског Барклејса. Оснивач приватне војске Ерик Принс напустио је фирму, а сада је под новим именом води бивши амерички генерал Крег Никсон, док у надзорном одбору седе утицајни људи попут Џона Ешкрофта, министра правде током мандата Џорџа Буша Млађег.

Посреднички рат?

Уколико се потврде извештаји о учешћу америчке приватне војске, сукоб у Украјини нашао би се под сасвим другачијим светлом. Немачки БНД за сада се не изјашњава, док поједини парламентарци одбацују наводе. „То оцењујем као пропаганду“, рекао је за ДW демохришћанин Карл-Георг Велман, који је и председник немачко-украјинске парламентарне групе. „Не могу ни да замислим да су извештаји тачни, немам ниједну информацију која би ишла у том правцу.“ Ни посланик социјалдемократа Нилс Анен не зна више: „Немам информације о томе. Искуства из ирачког рата нам говоре да је тако нешто могуће“, каже Анен за ДW. Додаје да би присуство приватних војника значило само доливање уља на ватру.

По обичају, оштро је реаговала опозициона Левица. „Неко независно тело треба у потпуности да провери наводе“, каже Катја Кипинг, шефица посланичке групе. „Било би апсолутно неприхватљиво да се Американци у Европи понашају као да је Украјина њихова прћија.“ Штефан Мајстер из Европског савета за међународне односе подсећа да ЕУ и САД недељама оптужују Русију да она шаље војнике на исток Украјине: „Уколико су на терену и амерички приватни војници, то би потпуно покопало веродостојност западне политике и начинило од Украјине место на којем САД и Русија међусобно ратују преко посредника.“

(Дојче веле)
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom