Пресвртница во Данска

Дали САД ќе му направат аншлус на Гренланд?

• Да, и НАТО ќе ќутат како п*чки.

• Да, и НАТО ќе глумат лудило и ќе ја тапшаат Данска.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.070
Иако насловов на темава звучи како скеч од Топ листа надреалиста..
Овој пат, не не е скеч, не е ни зафрканција!
Додуша и "Немири во Шведска, здраво.." не е повеќе скеч.. ама тоа е за друга тема.

Дојде ред да им фаќаме сеир на "културните и мирни" данци!
Па добредојдовте!

Да почнеме со ред:
- мирни и културни последниве деценении..
- претходно дел од колонијалните стари сили на Европа, попознати уште под заедничкото име "Вавилонска Курва" или стара европа.
- владееле со сила и имале колонии на сите континенти освен Антарктик. Девствени острови(плус други острови по Карибите), делови од Индија, Гвинеја, Западна Африка(Гана), Фарски острови, Гренланд.. итн итн
- тргувале со робови, и краделе ресурси.
На Запад ништа ново..

Епамирните и културни данци..
кои сесрдно се бореа за "меџународно право", "територијален интегрититет" и што ти не.. нели освен за Србија.. па и за нас..:rolleyes:
И беа посебно гласни и ефикасни во поддршката на Наци режимот во Украина давајќи 7.1 милијарди евра во оружје и опрема! А и мудро замижаа за Северен Ток кој им го рокнаа америте пред нос, без да зуцнат.

Конечно им заигра мечката и во нивниот двор!
И не, не руската мечка! Верувале или не.. америчка е оваа. Истата мечка со кој се во воен сајуз со член 5 :ROFLMAO:
да, истиот член со кој нџо баграта го потеше во темата за Украина :oops:

Новиот американски претседател Доналд Трамп, има намера да им го лапне Гренланд, и притоа му е сеедно на кој начин.
Гугл срчот баш и не работи, затоа што меинстрим пропагандата пробува да мачка очи од сите страни и да релативизира.

Уште по небитно е данската премиерка што изјавила, затоа што е во позиција на млада була на прва брачна ноќ во Лојане во куќа со 7 браќа..

Па го прогласуем за отворено, иншалах
:D

Nemorosus

Marshal Izet Fazlinović
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.575
Поени од реакции
610
Абе добро, не ви текнува последен пат Трамп кога беше какви глупости лупаше? Тоа му е работа, турете им пепел. У такви времиња сме, Америка има буквален дебил за претседател, ама па кога ќе видиш овој претходниот си ја губеше свеста на сред бина, така да немаа избор тие у овој случај.

Како и да е, нема ништо да се деси со ова. Само празни тропетања се, ја бар така мислам и верувам. Не се даваат Данците туку така. Иначе за тоа другото што го пиша дека биле гласни за Нацистичката Украина, види не нас бе братче... кај ги критикуваш нив, пред да се видиме самите себе!? Иначе сите држави скоро со нели опозицијата што ја поддржува Русија слепо ја следат Украина заради парички. Охохо, којзнае колкав долг имаат они збрано, Украинците. Ќе видиме, ќе искочат информациите после некоја декада сигурно.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.070
Абе добро, не ви текнува последен пат Трамп кога беше какви глупости лупаше? Тоа му е работа, турете им пепел. У такви времиња сме, Америка има буквален дебил за претседател, ама па кога ќе видиш овој претходниот си ја губеше свеста на сред бина, така да немаа избор тие у овој случај.

Како и да е, нема ништо да се деси со ова. Само празни тропетања се, ја бар така мислам и верувам. Не се даваат Данците туку така. Иначе за тоа другото што го пиша дека биле гласни за Нацистичката Украина, види не нас бе братче... кај ги критикуваш нив, пред да се видиме самите себе!? Иначе сите држави скоро со нели опозицијата што ја поддржува Русија слепо ја следат Украина заради парички. Охохо, којзнае колкав долг имаат они збрано, Украинците. Ќе видиме, ќе искочат информациите после некоја декада сигурно.
Прво имаш право да си изнесеш свое мислење, затоа е форум.

Јас ќе ти реплицирам што конкретно нас не спомна!
Дали Данска смени име и продаде идентитет за сосила да ја пикнат во НАТО со 60-70% од населението против тој сојуз?
Дали Данска е корумпирана земја до срж со еден од најгломазните политичко-полициски апарати по глава на жител?
и за крај..
Дали некој данец се бунеше против давањето поддршка на нацистите, или па не дај боже го поддржува Путин?

Прашањава се малку реторички..
Јас го знам одговорот, ти го знаеш (се надевам) одговорот.

За другото не се бунам, твое право е да мислиш дека "данците не се давале така лесно"!
Истите данци што глумеа неутралност во Прва Светска Војна, а во втора сами им ги креваа рампите на германците.. не за друго, туку за да не им ги скршат.

Nemorosus

Marshal Izet Fazlinović
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.575
Поени од реакции
610
Прво имаш право да си изнесеш свое мислење, затоа е форум.

Јас ќе ти реплицирам што конкретно нас не спомна!
Дали Данска смени име и продаде идентитет за сосила да ја пикнат во НАТО со 60-70% од населението против тој сојуз?
Дали Данска е корумпирана земја до срж со еден од најгломазните политичко-полициски апарати по глава на жител?
и за крај..
Дали некој данец се бунеше против давањето поддршка на нацистите, или па не дај боже го поддржува Путин?

Прашањава се малку реторички..
Јас го знам одговорот, ти го знаеш (се надевам) одговорот.

За другото не се бунам, твое право е да мислиш дека "данците не се давале така лесно"!
Истите данци што глумеа неутралност во Прва Светска Војна, а во втора сами им ги креваа рампите на германците.. не за друго, туку за да не им ги скршат.
Благодарам за лекцијата, ама од основно сум по форуми. Да не звучам дрско, ама сакам само да кажам дека Трамп е голем гомнојадач. Тоа го правеше и првиот пат кога беше на власт, тоа ќе го прави и сега - а вистинската агенда која му е, т.е. која им е, и што ќе прават у позадина дур луѓе трипаат дека овој ќе праи Голема Обединета Америка... е тоа ќе дознаеме отпосле. Иначе, првин треба да знаеш дека општо во Европа има многу мал дел на луѓе кои се свесни тек сега дека Украинскава власт е стварно нео-нацистичка. И повеќе ќе стануваат свесни, ама во моментов ситуацијата е многу страшна. Мене на почетокот тоа што го пишуваа Русиве ми беше будалаштини, ко да измислуваат сега зашо ги испровоцираа и овие пукнале па сега ау-бау нацисти-мацисти, зашо искрено Русија не ја следам од падот на СССР и ич не ми се свиѓаат овие јахтистиве, ја бар така ги викам. Али кога почнав да читам за Кримеа, кога ми дадоа другари левичари некои примери од вистински нацисти Украинци, ау.

Јадев гомна нешто за Путин, не за Русија, за Путин... и едно другарче од Москва убаво си напраи муабет со мене, иако тогаш бев и ја под илузијава дека Русиве отишле скроз у К. Ама ете, со таков човек, иако на почетокот не се согласувавме, ми ја скрши илузијата и успеа да ме насочи кон тоа повеќе да се воспитам околу случајот.

Е проблемот тука е што не е баш лесно. Бар за тие што не го следат геополитичково лајно од денешницава. А Русиве немој да мислиш дека не се договорени со Украинците, зашо до сеа брат ако сакаа сто пати ќе ја завршеа војната, веќе премногу време пројде и неспособни се и двете страни за било каков напредок, иако да, Украинците се тие што одбиваат било каква дипломатија, али и Русија не се ангели, ама ич. И они си имаат нацистички проблеми.

Иначе, Данска нема баш таков проблем како нас па ти да ги споредуваш така. Тоа што името се смени е кривица на самиот наш народ. Ја испротестирав ко што знаев, се изнасмеав зашто не очекував ништо друго од тие комуњари неспособни, тие за 1000 денари ќе напраат џелат на сопствениот народ без проблем, а не па тука да очекуваме дека они се способни за водење на ваква интересна земја ко нашата. Али, знаеш, не е само Данска тука во прашање, туку во прашање е и цела Европа, ова е сѐ изопачено до крајни мерки. Мое мислење е дека ова се празни труби на Трамп за да го дефокусира проблемот од вистинските работи што се случуваат во светот. Ќе видиме после некое време секако, сега само теоризираме.

Иначе исто, Данска не е корумпирана земја затоа што они одлучиле да не бидат како нас. Немој да ги кривиш нив затоа што они се на подобро место во општеството од нас, туку гледај го проблемот внатрешно првин, и како може тој ист проблем суштински да се подобри. Затоа што од општеството во Данска каде што ако фрлиш нешто на улица ѓубре е крајно неприфатливо и кичерај па и секако казна ако успеат да те видат, до кај нас кај што полицијата сама дреме у казина... има голема разлика брат. Не сме веќе у Југославија. Сега сме Северџанија.
Автоматски споено мислење:

Ах да, за Украина тоа - ситуацијата не станува подобра затоа што сите западни медиуми се поткупени и си ја следат агендата. Никој не пробува да ја скрши илузијата на луѓево, од тие што имаат микрофони бар. Тоа е. Со среќа нека ни е на сите.
Автоматски споено мислење:

Хах, за проблемот шо Русија си го има шо го спомнав, еве не поминаа 10 минутки, провери го потписот на @Казаки lol. И такое.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom