A
amco2009
Гостин
Dobro e sto tolku si se potrudil da me analiziras procenuvas kako licnost ama si ja propustil namerno ili ne, pricinata za takviot moj odgovor. Toa bese komparacija(prost primer) za da tvojot drugar Rebel svati malku poslikovito( na drug nacin veruvajte neidese).Ќе го земам ова како валиден одговор:
Тогаш, претпоставувам дека ти у брак си со Христијанката, сестрата на полицаецот (Буба ли се викаше), со која, тука на темава, пред неколку саати, живо ги доловуваше активностите, за да покажеш дека ете што им правиш на Христијанките.
Тогаш ОК
Ама па, зошто би се фалел толку детално, што и правиш на жена ти на јавен форум?
Плус, зошто си се оженил за Христијанка или пак, таа сменила вера првин, како што е ред? Но во тој случај не е веќе Христијанка и нема причина за фалење.
Или пак, што е многу веројатно - не ти била жена*, што "малку" те воведува во контрадикција со погоре цитираното.
А властите, ако ти го избришале прекрасниот пост: секс авантури со Христијанка во оваа тема Прашања за Исламот, ме чуди зошто не го избришале сличниот пост на Amco2009:
-изглеа не е Албанец нема повластици (и неговиот срам, за разлика од твојот, треба да стои), што е фер одраз на состојбата во земјава.
Или пак, сам си си го избришал. Но покрај администраторско бришење толку постови (што е во ред), не ми се верува баш тој ти да си си го избришал, а другиве да ги избришала управата.
Amco2009... Според постот негов, тој веројатно има неколку жени Христијанки, на кои им дава по 500 денари. Смее ли да има жени Христијанки? или првин треба да преминат во Ислам (доброволно секако)?
Ако му се жени, тогаш сигурно не се Христијанки, како што се фали. И плус зошто жените свои би ги викал спонзоруши?
Или пак можеби и Amco2009 како и ти, е уште еден Муслиман (смеам така вас двајца да ве викам?) на темава, кој имал и континуирано има, секс пред брак. Со Христијанки, за пари.
Друг некој доследен вака, има да се пофали?
* да ти била жена немало да доаѓа со кола кај тебе, веројатно би живееле заедно
Jas svesno se staviv vo uloga na gresnik( samo Alah d.s znae kolku sum gresen) za da Rebele svati deka grevot e covecka osobina, a ne verska obvrska.
Da i Jas i Ti i rebel i bilo koj mozeme da dojdeme vo situacija da platime za seks(onadat ili onadime) ama toa nikako nemozjeme da si go prepiseme zatoa sto sme pripadnici na edna religija.
Toa e nase individualno pravo i nikako nesmeeme da gi generalizirame rabotite:nesum: se razbira ako toa ne go pravime so pricina nekogo da ponizime kako sto bese situacijata so Rebel da edno isto prasanje go postavuva 10 pati namerata e edna( toj mrazi Islam i se sto e povrzano so Islam)
Za razlika od nego mojata religija se temeli na Tevratot(torata stariot zavet) Indzilot ( noviot zavet Biblijata) i svetiot Kuran kako zbir na site tie propisi i zakoni.:helou: