Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Odlicni fakti iznese......mislev deka si kompetenten da razgovarme....aj dobro
javi se i ti koga ke porasnesh....
Оп стоп! :eek:

Од една страна на низа постови погоре, културно ти пишав, она што ме праша, и преку реторички прашања ти испровоцирав радионална дебата, ти овде мене ми зборуваш за компетентност, а ниту едно тврдење не изнесе, и ништо конкретно не напиша, освен тоа што напаѓаш воздух? И си се дрзнал да напаѓаш атеисти?!?

Не те разбирам, што сакаш да испровоцираш (во позитивна смисла), што сакаш да дознаеш?
На крај краева, што имаш против атеистите, и зошто мислиш дека сакаш да ги освестиш? Освестиш од што?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Abe vie ateistite, po religiozni od mene ke ispadnete...site ste spiritualni.
Добро што ти е проблемот? Заш не читаш? Да не те мори дислексија?
Сите луѓе се спиритуални, и теисти и атеисти и самопрогласени трета врста во која ти милуваш да се ставаш.
Odlicni fakti iznese......mislev deka si kompetenten da razgovarme....aj dobro
javi se i ti koga ke porasnesh....
Ти па едно квалификуван сибало мајката. За 40 годишен е срамота вака детски да се однесуваш, порасни ментално.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Сакаш да кажеш дека атеист кој практикува Јога или медитација е будист неосвестен и си земаш за право да го конвертираш во Будист ама мислам дека ќе направиш грешка т.е ќе испадне бодидхарма синдром:vozbud:

Јас ниту практикувам Јога,ниту верувам во реинкарнација и не признавам постоење на Бог(еден или повеќе ма јок) и сега дали и јас сум неосвестен будист...најозбилоно страв ми е немој сите атеисти да не направиш бодидхарма-исти:pos:
Ne be brat, ubavo kazav. Postojat i pravi ateisti, koi ne veruvaat vo reinkarnacija, koi ne praktikuvaat joga, koi ne se spiritualni(neli od pepel sme nastanati i pepel ke se storime). So niv ne sum vo kontrast, tie si go izbrale svojot pat,.Ovie budistickite ateisti shto se zaspani mi idat na k....pa oshte sakaat i da mudruvaat.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Dete, pa neli se dogovorivme jas i ti..da mi se javish koga ke napolnish 40ka...a dotogash ostavime vo mrak i neznaenje.
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 10:46 ---
Се извинувам господару ѓурче, ти со своите 40 години мора да знаеш се на универзумов, ти благодарам што го споделуваш твоето скапоцено знаење со нас лаиците на форумов да не беше ти јас никогаш немаше да знам дека тие што практикуваат јога и веруваат во душа не се атеисти, еве баш сега тркнувам накај најблиската црква да запалам свеќа за твое здравје. Порасни човече... Ментално порасни ...

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Се извинувам господару ѓурче, ти со своите 40 години мора да знаеш се на универзумов, ти благодарам што го споделуваш твоето скапоцено знаење со нас лаиците на форумов да не беше ти јас никогаш немаше да знам дека тие што практикуваат јога и веруваат во душа не се атеисти, еве баш сега тркнувам накај најблиската црква да запалам свеќа за твое здравје. Порасни човече... Ментално порасни ...
Бар да споделеше нешто.. :(:place:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Добро што ти е проблемот? Заш не читаш? Да не те мори дислексија?
Сите луѓе се спиритуални, и теисти и атеисти и самопрогласени трета врста во која ти милуваш да се ставаш.

Ти па едно квалификуван сибало мајката. За 40 годишен е срамота вака детски да се однесуваш, порасни ментално.
Praktikuvav joga edno vreme....ooooodamna
ne sum porasnal mentalno izgleda...
ti shto ke mi preporacash kako spiritualen ateis- Da se vratam na joga ili da idam na psiholog?
Ti na joga ke me pratish..znam jas

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Praktikuvav joga edno vreme....ooooodamna
ne sum porasnal mentalno izgleda...
ti shto ke mi preporacash kako spiritualen ateis- Da se vratam na joga ili da idam na psiholog?
Ti na joga ke me pratish..znam jas
О душичке напатена. Описмени се малце, земи прочитај повеќепати од тоа што читаш, со инка не се турва, и пробај на кирилица да пишуваш, може пописмен ќе станеш. Не сум атеис аљо мирдита, Атеист сум.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Бар да споделеше нешто.. :(:place:
Jas ne sakav da dadam poraka deka e pogreshno nekoj da se bavi so joga, duri i jas ja upotrebuvav na pocetokot kako nacin za zapoznavanje na samiot sebe.Mislam deka jogata e i eden od nacinite za da se dojde do vistinata!
Edna od krajnite celi na jogata e prosvetluvanjeto. Za da se postigne toa, vo svetot postojat generalno 3 shkoli.
1. Fakirska shkola
Ovaa shkola go koristi teloto za da dojde do prosvetluvanje...
Ovoj pat do celta e najdolg...
2. Monarhska shkola
Ovaa shkola gi koristi emociite i slepata verba vo Boga za da go postigne prosvetluvanjeto. Znaci tuka spagjaat site monoteisticki religii, i ostanatite religii koi veruvaat vo Bog. Site ovie ja koristat ljubovta kako sretsvo za postignuvanje na celta, za da zasluzat
mesto vo rajot, za da vecniot zivot im bide dobar.
3. Joga shkola
Ovaa shkola go koristi intelektualnit del(umot) kaj covekot za da dojde do krajnata cel, prosvetluvanjeto (nirvana)
Ovoj pat e i eden od najbrzite do celta
Prv koj uspeal da dojde do toj stepen, do postignuvanje na nirvanata e BUDA. Prv koj uspeal toa da go napravi vo pismena forma e PATANJALI. Znaci Patanjali uspeal iskustvoto na Buda da go stavi vo pismena forma.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
B

Black Guard

Гостин
Ne be brat, ubavo kazav. Postojat i pravi ateisti, koi ne veruvaat vo reinkarnacija, koi ne praktikuvaat joga, koi ne se spiritualni(neli od pepel sme nastanati i pepel ke se storime). So niv ne sum vo kontrast, tie si go izbrale svojot pat
Јас очигледно спаѓам во тие,зошто не си во контакт ете со тие како мене а се многу и кој е тој закон на седма ќелија..ваљда не е КПД:D

,.Ovie budistickite ateisti shto se zaspani mi idat na k....pa oshte sakaat i da mudruvaat.
Навистина не ми е јасно според кој критериум односно основ ги нарекуваш будистички атеисти??

И на што алудираш кога велиш ти мудруваат??

Како мудруваат,бегаат од нешто,се кријат зад нешто?

Дали законот седум важи и за нив,всушност каков е тој "закон"?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ne be brat, ubavo kazav. Postojat i pravi ateisti, koi ne veruvaat vo reinkarnacija, koi ne praktikuvaat joga, koi ne se spiritualni(neli od pepel sme nastanati i pepel ke se storime). So niv ne sum vo kontrast, tie si go izbrale svojot pat,.Ovie budistickite ateisti shto se zaspani mi idat na k....pa oshte sakaat i da mudruvaat.
Добро бе брат, зошто да не вежбам јога, Таи Чи Чуан (што е боречка вештина базирана на јога и кунг фу)..
Ај објасни ми го тоа?!

Добро е за моето физичко и ментално здравје. зошто да не вежбам?!
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 11:22 ---
Кога ќе ти ја кажат цената на поправката..... гарантирано го убиваат бог во секој човек!:D
Ау да ау да да да ! :pos:

За гуртни и обичен штраф. ахахаххаххахахах

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас очигледно спаѓам во тие,зошто не си во контакт ете со тие како мене а се многу и кој е тој закон на седма ќелија..ваљда не е КПД:D

Навистина не ми е јасно според кој критериум односно основ ги нарекуваш будистички атеисти??

И на што алудираш кога велиш ти мудруваат??

Како мудруваат,бегаат од нешто,се кријат зад нешто?

Дали законот седум важи и за нив,всушност каков е тој "закон"?
Za da ti go kazam toj zakon trebe da go zasluzish...sega za sega ke si go cuvam za mene

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Jas ne sakav da dadam poraka deka e pogreshno nekoj da se bavi so joga, duri i jas ja upotrebuvav na pocetokot kako nacin za zapoznavanje na samiot sebe.Mislam deka jogata e i eden od nacinite za da se dojde do vistinata!
Edna od krajnite celi na jogata e prosvetluvanjeto. Za da se postigne toa, vo svetot postojat generalno 3 shkoli.
1. Fakirska shkola
Ovaa shkola go koristi teloto za da dojde do prosvetluvanje...
Ovoj pat do celta e najdolg...
2. Monarhska shkola
Ovaa shkola gi koristi emociite i slepata verba vo Boga za da go postigne prosvetluvanjeto. Znaci tuka spagjaat site monoteisticki religii, i ostanatite religii koi veruvaat vo Bog. Site ovie ja koristat ljubovta kako sretsvo za postignuvanje na celta, za da zasluzat
mesto vo rajot, za da vecniot zivot im bide dobar.
3. Joga shkola
Ovaa shkola go koristi intelektualnit del(umot) kaj covekot za da dojde do krajnata cel, prosvetluvanjeto (nirvana)
Ovoj pat e i eden od najbrzite do celta
Prv koj uspeal da dojde do toj stepen, do postignuvanje na nirvanata e BUDA. Prv koj uspeal toa da go napravi vo pismena forma e PATANJALI. Znaci Patanjali uspeal iskustvoto na Buda da go stavi vo pismena forma.
Одлично, супер!

И сеа, според тебе, јас не смеам да вежбам тибетанска јога ?

Да ти кажам право, супер се чувствувам додека вежба, а и немам проблеми со грбот :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Одлично, супер!

И сеа, според тебе, јас не смеам да вежбам тибетанска јога ?

Да ти кажам право, супер се чувствувам додека вежба, а и немам проблеми со грбот :)
Toa beshe samo uvod..za da se cuknesh vo glavata i da razmislish. Samo kolku da znaesh so koj razgovarash...laici kako tebe znam dosta.
Nikoj ne ti rece da ne se bavish so joga..procitaj ja prvata recenica od predhodniot post.

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Za da ti go kazam toj zakon trebe da go zasluzish...sega za sega ke si go cuvam za mene
Господарот Ќурче прекина да дели знаење бесплатно... проклетство од каде ли сега ќе дознавам теории за атеистите...морам нов идол да си најдам....

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Господарот Ќурче прекина да дели знаење бесплатно... проклетство од каде ли сега ќе дознавам теории за атеистите...морам нов идол да си најдам....
Ke si kupish ucebnici za 7odd i od strinati wiki...:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom