Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
А дали столарот знаел за трилобитите?

Да, столарот ги знаел и трилобитите, оти Он ги створил и нив, како и тебе.

Туку, не бегај од прашањето, иако знам дека не знаеш; дали Гилгамеш знаел за Потопот?

Не беше столар.
Тоа нигде не е запишано, само му вадите муабети на чоеко, дека бил столар, дека одел по вода, јавал на диносаурси пушел трева воскреснал....

Туку, не бегај од прашањето, иако знам дека не знаеш; дали Гилгамеш знаел за Потопот?
Wow, you cornered me Sherlock!

Прво, мене ме "створиле" моите родители. Твојот замислен другар нема никаква врска ниту со мене, ниту со било што надвор од твојот сиромашен интровертен свет.
Дефинирај тој "потоп" во кој дел од планетава се случил. Тоа е настан за кој не постои никаков доказ, геолошки, археолошки, освен во тралалајката со Ное и паровите кокошки и жирафи што ги товарел на бротчето

Wow, you cornered me Sherlock!

Прво, мене ме "створиле" моите родители. Твојот замислен другар нема никаква врска ниту со мене, ниту со било што надвор од твојот сиромашен интровертен свет.
Дефинирај тој "потоп" во кој дел од планетава се случил. Тоа е настан за кој не постои никаков доказ, геолошки, археолошки, освен во тралалајката со Ное и паровите кокошки и жирафи што ги товарел на бротчето

Almeida,

не се мачи, оти веќе ти напишав дека знам дека не знаеш и дека непрекидно „фаќаш магла„ од моето прашање.

Толку од твојата фрапираност од источњачките мудрости и философии...

Повеќе сум фрапиран од твојата глупавост и затуцаност, да бидам искрен. Пештерски луѓе да живеат у вакво време е стварно феномен. Од друга страна, еволуцијата е како едно огромно дрво. Има гранки што се шират, зеленат, цветаат, а има и суви, закржлавени на кои аналогија е твојава "појава".

Со среќа у животот, коа не си имал со биологијата!

Повеќе сум фрапиран од твојата глупавост и затуцаност, да бидам искрен. Пештерски луѓе да живеат у вакво време е стварно феномен. Од друга страна, еволуцијата е како едно огромно дрво. Има гранки што се шират, зеленат, цветаат, а има и суви, закржлавени на кои аналогија е твојава "појава".

Со среќа у животот, коа не си имал со биологијата!

Almeida,

пошто остана без текст, што друго ти преостанува, освен тииииииииииииииииииииит да се впуштиш во навредување?

Веројатно навредата ти е врвен мисловен домет во животот, после незнаењето...

Со среќа и од мене!

Празна гла‘а не боле...

Навредување? ГТФО! Од кај К улета у дискусијата?

Да, почитувам религија заради културолошкиот момент, затоа што сум атеист, високоморален, достоинствен човек со разбирање, а презирам ваков фундаменталистички шлајм, гамад што нема грам воздржаност и смиреност да сослуша.
Некои од старите мои беа верници, ама достоинствени луѓе со респект и став, а не вакви егоцентрични, самобендисани шупци без основен респект.
Ќе ми делел лекции....неписмен еден. Основно школо прво заврши па после цитирај ми пост.

Навредување? ГТФО! Од кај К улета у дискусијата?

Да, почитувам религија заради културолошкиот момент, затоа што сум атеист, високоморален, достоинствен човек со разбирање, а презирам ваков фундаменталистички шлајм, гамад што нема грам воздржаност и смиреност да сослуша.
Некои од старите мои беа верници, ама достоинствени луѓе со респект и став, а не вакви егоцентрични, самобендисани шупци без основен респект.
Ќе ми делел лекции....неписмен еден. Основно школо прво заврши па после цитирај ми пост.

Almeida,

дај изненади ме со твојата ерудиција и наведи ми ЕДНО (не две!) „...високоморално...„ атеистичко начело.

Ќе мојш?...Не мојш.

Almeida,

дај изненади ме со твојата ерудиција и наведи ми ЕДНО (не две!) „...високоморално...„ атеистичко начело.

Ќе мојш?...Не мојш.
Ти ќе мојш еден христијански спорт да наведеш? Не мојш. Тачка.

П.С. Внимајте и ти и @Almeida на речник, да не ви плеснам по една казничка.

И те како ми е познат. Редовно за 9 години твои на форумов битисување само такви и даваш.

Убо штом ти е познат, оти повеќе од „Не„ не можеш да напишеш...

Убо штом ти е познат, оти повеќе од „Не„ не можеш да напишеш...
Така де и јас тоа велам. Освен “не“ Мики и не знае друго да напише. Повели демантирај и одговори на прашањето. Или само ќе потврдиш дека освен “не“ немаш друг одговор.

Така де и јас тоа велам. Освен “не“ Мики и не знае друго да напише. Повели демантирај и одговори на пршањето. Или само ќе потврдиш дека освен “не“ немаш друг одговор.

Прашањето е приглупо (што значи дека е полошо и од „погрешно„) и под чест ми е да го одговорам...

И сега? Ќе ми дајш „казнени„ или ќе ме изненадиш со твојата ерудиција?...

Ај сам одговори си на своето прашање, за да увидиш дека е прилично...си знаеш.

Прашањето е приглупо (што значи дека е полошо и од „погрешно„) и под чест ми е да го одговорам...

И сега? Ќе ми дајш „казнени„ или ќе ме изненадиш со твојата ерудиција?...

Ај сам одговори си на своето прашање, за да увидиш дека е прилично...си знаеш.
Да, е глупо прашање, и е намерно пишано за да е глупо за да увидиш дека твоето упатено кон други членови е уште поглупо. Моралот и етиката не се “екслузивно право“ на христијани, ниту пак на некоја си религија. Дури и..... ај да не кажам, си знаеш и самиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom