- Член од
- 23 декември 2010
- Мислења
- 578
- Поени од реакции
- 365
античките цивилизации чии наследници уште егзистираат имаат големи научни,спортски...успеси и тоа е факт!Тотална, глупост дјуд.
античките цивилизации чии наследници уште егзистираат имаат големи научни,спортски...успеси и тоа е факт!Тотална, глупост дјуд.
Да! И маратонците од Етиопија се антички... И Олимпијците од САД се антички наследници. А оние од Кина и Австралија? Јапонија?античките цивилизации чии наследници уште егзистираат имаат големи научни,спортски...успеси и тоа е факт!
Дечко до кога со овие романтичарски приказни?
Врските меѓу Македонија и Анадолија се многу комплексна тема поради фактот што меѓу овие две места се одвивала константна размена на луѓе и култура од време хомерово до ден денешен.со ова имаш и поента но може и сам да си пукаш во нога...
знаеш дека многу македонски носии посебно од мијачкиот регион се 90% исти со тие од Анадолија?
Потешки глупости од ова немам прочитано. Јазикот најстар??? Па вие сте немале свој јазик до 1908 год. мислам дека беше кога ви е создаден, а предходно сте зборувале на грчки и арапски. Немате ни еден свој топоним туку ги користите словенските топоними ( Косово-Косова,Тетово-Тетове,Струга-Струге,Арачиново-Арачинове...) затоа што словените се првите жители на овие места,а вие сте дојденци кои со пљачкање,убивање и секако најсилното ваше оружје наталитетот ги имате направено сите овие места доминантно албански( Григор Прличев-Сердарот за што ја има добиено најценетата тогашна книжевна награда)и викаш ние сме илири као можеле да не донесат од Кавказ, а како можеле да не донесат тогаш нас словените? И на крај те молам објасни ми како може со тој наталитет што го имате во однос на секој друг балкански народ да сте наследници на илирите(огромен народ) а на сите места на балканот да станете доминантни тек во 20 век.stvarno me mrazi da ti najdam sega material za nesto sto sum go spodelil ovde milion pati, slicnostite so turcite i sve ovie drugi bullshit se nula vo sporedba so faktite koi kazuvaat deka sme najstari. deka jazikot ni e najslicen so onoj na pellazgite od site evropski jazici (i so baskiskiot), deka site najstari urbanski mesta mozat da se definiraat samo so albanskiot jazik, kako sto e slucaj so poveketo deneska grcki poznati arheoloski centri, brakicefalija na cerepot imale samo pelazgite i denesnite albanci...
Потешки глупости од ова немам прочитано. Јазикот најстар??? Па вие сте немале свој јазик до 1908 год. мислам дека беше кога ви е создаден, а предходно сте зборувале на грчки и арапски. Немате ни еден свој топоним туку ги користите словенските топоними ( Косово-Косова,Тетово-Тетове,Струга-Струге,Арачиново-Арачинове...) затоа што словените се првите жители на овие места,а вие сте дојденци кои со пљачкање,убивање и секако најсилното ваше оружје наталитетот ги имате направено сите овие места доминантно албански( Григор Прличев-Сердарот за што ја има добиено најценетата тогашна книжевна награда)и викаш ние сме илири као можеле да не донесат од Кавказ, а како можеле да не донесат тогаш нас словените? И на крај те молам објасни ми како може со тој наталитет што го имате во однос на секој друг балкански народ да сте наследници на илирите(огромен народ) а на сите места на балканот да станете доминантни тек во 20 век.
Огромен дел од потомците на античките цивилизации се бастарден остаток со обратнопропорционален напредок во денешниот свет, во споредба со истото кај нивните далечни предци.античките цивилизации чии наследници уште егзистираат имаат големи научни,спортски...успеси и тоа е факт!
za tie dvajca sto me citiraa pogore, da znaete vie kakvia sranja izleguvaat od vas na mediumi za istorijata, ne znae covek dali da place ili da se smee, eve vi eden citat od mene od prethodno, ne se zamaram dolgo so iskompleksirani dusi bez identitetcedo moe, imalo albanci vo azerbejxhan e? i kako dojdovme tuka? ne teleportiraa site do eden, do you actually know how stupid you sound? ne sum slusnal za ova propaganda se dodeka ne se registrirav vo forumot, dete, tradicii ti se vikaat, iljada godini tradicii, obicaii, ova e toa sto ne pravi nas razilicni od vas slovenite vo balkanotm i sto ne spoi nas so ilirite i pelazgite, a sto ve spoi vas so makedoncite? jazikot? ako sakate vo nesto da veruvate so sila (deka opsto se znae deka ste "narod" star samo 50 godini, mix na bugari i srbi, ne ni se cudam sto vo istok se zboruva bugarski a vo kumanovo srpski), veruvajte, no ne ni da pomislite da ne terate i nas drugite da veruvame vo sranja, posto znaeme mnogu dobro nie koi ste i od koga ste i od koj ste (tito), se fakas za nas? koga ke imate jazik i obicai sto mu dolikuvaat na NAROD, togas ke zboruvame, mada toa ke bide posle 2000 godini, i togas mozebi i ja ako ke bidam poznat za nesto golemo, ke me vikaat makedonec.
Pred da zboruvas za drugite narodi , treba prvo da ja gledaas tvojata istorija i tvoeto poteklo..Modernite t.e. denesnite albanci(shqiptare) se bajagi mesan narod, zasto ???
Pa toa moze da se primeti i vizuelno, po samiot nadvoresen lik, fizicka gradba i.t.n. Golem broj na albanci imaat izgled/konstitucija, kako na faca/lice, taka i na telo, slicen/ist kako Turcite, Kurdite, Arapite, Cecencite, kako i drugi bliskoistocni narodi. TOA E FAKT !!! Vakvite crti(orientalni) pretezno gi imaat mazite-albanci, no ima i dosta albanki koi taka licat, iako povekjeto albanki imaat sev.evropski/nordiski izgled !!!
Od druga strana ima i golem broj na albanci, koi imaat evropski izgled, slicen/ist kako izgledot na severnite nordiski/skandinavski/germanski narodi ... a nesomneno e i toa deka golem broj albanci se vsusnost albanizirani sloveni !!!
Ima i albanci(pomal broj) koi imaat juzno-aziski izgled, kako indijci i pakistanci na pr., no se pretpostavuva deka toa se vsusnost albanizirani romi !!!
Sekako ova ne go napisav za da navredam nekogo, samo napisav deka albancite, kako i site drugi narodi, vklucuvajkji ne i nas makedoncite, se bajagi mesan narod, od razno-razni pleminja, narodi i.t.n.
Jas sum nov na forumov od pred dve nedeli i nikade do sega ne sum iskritikuval, albanci, nitu pak sum ja iskritikuval albanskata istorija !!!Pred da zboruvas za drugite narodi , treba prvo da ja gledaas tvojata istorija i tvoeto poteklo..
p.s. mnogu si zborite za nas tuka vo ovoj forum , i gledaam ja kritikuvate nasata istorija AKO!!!
Што е душичке незнаеш да одговориш нормално??? те боли вистината??? со тие „искомплексирани души“ си решил да се замараш кога си се зачленил на форумов.za tie dvajca sto me citiraa pogore, da znaete vie kakvia sranja izleguvaat od vas na mediumi za istorijata, ne znae covek dali da place ili da se smee, eve vi eden citat od mene od prethodno, ne se zamaram dolgo so iskompleksirani dusi bez identitet
so tie iskompleksirani dusi ja si vodam sozivot, ova e samo proces srckaШто е душичке незнаеш да одговориш нормално??? те боли вистината??? со тие „искомплексирани души“ си решил да се замараш кога си се зачленил на форумов.