- Член од
- 3 февруари 2007
- Мислења
- 293
- Поени од реакции
- 30
Ахам, фала SkyDriver, си ме разбрал за индексот, да така е, ги зема со $_GET и така ги става у упитот со LIKE '$_GET[key]%' ги дава тие шо почнуваат на таа буква, шо е селектирана со линкот. Мене проблемот ми е што и кога не се поврзува со базата, во обичен html во кој и покрај meta тагот, пример почетната во која не селектира податоци од база, никаков string, туку само во <td></td> тагови внесени со мк подршка, не ги прикажува ниту нив како шо треба. А пробав кај друга форма, кај што зима податоци од база со овие функции што ми ги кажа, после селекцијата на базата ја копирав прво едната, не даде ништо, па после и другата функција и не даде ништо, т.е. кога кликнам на некоја буква, имам и на латиница и на кирилица внесувано во табелите имиња за проба и не ги дава податоците од базата празно само, а кога работев со латиница, без функцијата ги даваше само тие на латиница. Има некој проблем, не знам.. менував и кај php.ini кај default_charset ставав utf-8 и на некои други места кај што видов ISO-.... менев utf-8, ама нејќе. :/