Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Aj pomos ve molam. Kako moze da napravam toa sto se simnuva od net preku mitorent da se simnuva tamu kaj sto jas sakam? Primer se siminja vo eden folder po default, a jas sakam u drug?

Треба да имаш во опциите на самиот торент клиен, само точно каде е тоа незнам дека јас користам BitLord. Прочепкај низ опциите би требало да најдеш каде ги зачувува и тау ќе му ја промениш локацијата каде што сакаш ти да ти ги зачувува.

како се одеше преку десен клик на Computer за формат?
ми кажуваше некој пред 2 месеци ама не ми се бара

Одиш во MyComputer и која партиција сакаш да ја форматираш, на таа иодиш десен клик и формат.

Има ли некоја шанса да се врати избришан фолдер?

на С имам ХР а на D имам Vista и сакам да го форматирам С и нејќе

А моментално работиш на XP или на виста ? А и зошто така пробуваш да го форматираш, ако имаш бутабилно цеде стави го и преку него форматирај :toe:

Ај Help И за мене.

Имам 2 партиции на компјутер C i D. Кога сакам да режам нешто преку Неро бидејки немам доволно место на C не ми дава Copy Disk. No enough space avivable.
Одам во опциите на Nero,подесувам опциите кога снимам да се снима у D и пак несака. Останува на C. Инаку користам т.е режам преку Nero Express. Help anybody?

Ај Help И за мене.

Имам 2 партиции на компјутер C i D. Кога сакам да режам нешто преку Неро бидејки немам доволно место на C не ми дава Copy Disk. No enough space avivable.
Одам во опциите на Nero,подесувам опциите кога снимам да се снима у D и пак несака. Останува на C. Инаку користам т.е режам преку Nero Express. Help anybody?

Ослободи му место од C и режај. Кога ќе заврши режењето ќе те праша дали сакаш да го зачуваш проектот... доколку сакаш да го зачуваш, зачувај го и префрли го во D, доколку несакаш да го зачуваш тогаш стегни му No кога ќе те праша дали да го зачува.

П.С. И незнам зашто ја чуваш C партицијата Full полна :toe:

Знам за бришење или префрлување од C во D.Ама сакав стрикно у D да се снима. Порано кога ми беше само C беше супер ама сега кога ми го поделиле .....

Инаку не е баш C полна ама некои филмови неможам да ги изрежам. тнх

btw како може да ги спојам c & d у една партиција.?

Знам за бришење или префрлување од C во D.Ама сакав стрикно у D да се снима. Порано кога ми беше само C беше супер ама сега кога ми го поделиле .....

Ќе ги форматираш и двете, така да ќе ти остане (пример 100ина гига unpartitioned size) и од ова правиш една нова партиција :)

Има некој решение за мојот проблем или не? Значи компијутерот се кочи после 15 мин работа отприлика ништо не мрда и мора рестарт од кукиште пробав скенирав со различни анти вируси не најде ништо:toe:

vidi sea vaka poteskata varijanta e da kulerot na grafickata da ti ima otkazano, a polesnata varijanata e da e virus, imeno kaj drugar moj nekne taka mu pravelo sedel na internet rabotel nesto i odednas mu se ukocil kom, posle toa go restartira na dugme i po nekoe vreme za okolu 10 minuti pak ista prikazna. ako e taka resenieto e tuka. poz

Друже вака како што пиша XP ти е главен за тоа нејке , и ако го форматираш ке мора преку виста да го бришеш ако го избришеш XP ке останеш и бес Vista значи мора да почнеш од ново

Хмм... за спојување на партициите незнам дали би можело да се спојат C (каде што е инсталиран Windows-от) со D, доколку се 2 обични партиции имаш 2 начина.

1. Со Windows CD
2 Десен клик на MyComputer > Manage > Disc Menager и тука имаш опции.

Иначе за тоа со нерото... провери низ опциите на неро, мора некаде да имаш локација каде ги зачувува податоците од CD-то... кога ќе ја најдеш таа локација променија онаму каде што сакаш и така да пробаш, само ме чуди тоа што и така си пробал, а несакало ни така. Види така кој ерор или која порака ќе ти ја даде, истата порака напиши ја во Google Search Bar-от и ваљда би нашол решение :toe:

Друже вака како што пиша XP ти е главен за тоа нејке , и ако го форматираш ке мора преку виста да го бришеш ако го избришеш XP ке останеш и бес Vista значи мора да почнеш од ново

Тако звани C е главна партиција, а D е споредна партиција. :) :baeh:

prasanje za toj so dva windowsa zosto ne koristi samo xp sto ke mu e vista radi sto ja koristis radi explorerot radi sidebarot radi sto, se ima i za xp

Тако звани C е главна партиција, а D е споредна партиција. :) :baeh:
Зависи кој ти е прв инсталиран OS тој е главен нема веза дали е C:/ или D:/

prasanje za toj so dva windowsa zosto ne koristi samo xp sto ke mu e vista radi sto ja koristis radi explorerot radi sidebarot radi sto, se ima i za xp

Секој си има свој избор мене ако ме прашуваш Vista e 100 % По добра и по стабилна од XP и по брза ајде да користиме XP до 2100 година

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom