Помош: Вируси, црви и разни штетници

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Неможам да ги читам дел од документите што ми се во Word.Кога идам во пропертис место .docx пишува .cerber i кога го отварам документот ми дава некои безвеза шкрабаници и бара да се плати за декодирање ли шо знам.
За Cerber нема а тешко и да има во иднина освен ако не се смилуваат тие што го направиле.
Сега за сега фајловите можеш да ги вратиш само ако им платиш.
Читај тука
http://www.bleepingcomputer.com/for...t-and-help-topic-decrypt-my-files-htmltxtvbs/

Здраво дечки.
Имам проблеми со слики кои ми се на компјутер.
Сликите ги префрлив од мобилен, и ги отвараше после некое време гледам ми пишува некој бројки и букви и се со наставка .locked.
П.С: Немам копија од сликите на моб , го форматирав iphone 4s и за него барав програми за враќање на сликите ама ги нема.
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:несвест::несвест::несвест::несвест:

Здраво дечки.
Сликите ги префрлив од мобилен, и ги отвараше после некое време гледам ми пишува некој бројки и букви и се со наставка .locked.
П.С: Немам копија од сликите на моб , го форматирав iphone 4s и за него барав програми за враќање на сликите ама ги нема.
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:несвест::несвест::несвест::несвест:
За жал си фатил штетен програм од типот - ransomware.
Овој штетен програм прави енкрипција (шифрирање) на фајловите. Најчесто, единствен начин да ги добиеш повторно овие фајлови е да му платиш на злосторникот.
Читај на следниов линк, можеби ќе најдеш нешто од полза.
http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/625022/locked-ransomware/

Здраво дечки.

Da bese android google avtomatski ti gi skladira site sliki na nivni server online.
Neznam mislam deka i Apple isto treba nesto slicno da pravi, apple cloud?

Da bese android google avtomatski ti gi skladira site sliki na nivni server online.
Neznam mislam deka i Apple isto treba nesto slicno da pravi, apple cloud?

Но јас тоа го имав исклучено, зошто ме нервираше се што ќе ставев на моб прикачуваше и само нет ми цицаше :(.

Но јас тоа го имав исклучено, зошто ме нервираше се што ќе ставев на моб прикачуваше и само нет ми цицаше :(.
За нареден пат има опција да ги качува на сервер -само- кога има вифи мрежа.

Одвреме навреме на компјутерот лево на екранот ми се појавува како фолдер во фолдер да префрлува фајлови и тоа трае 2-3 секунди и го снемува ( исто кога префрлуаш од усб на ком нешто и кога се префрлуваат папките) често пати се случува истото па ме занима што може да биде тоа да не е некој вирус иначе користам виндоус 7?

Одвреме навреме на компјутерот лево на екранот ми се појавува како фолдер во фолдер да префрлува фајлови и тоа трае 2-3 секунди и го снемува ( исто кога префрлуаш од усб на ком нешто и кога се префрлуваат папките) често пати се случува истото па ме занима што може да биде тоа да не е некој вирус иначе користам виндоус 7?

скенирај со malwarebytes и avast

mnogu pati imam skenirano nisto ne pojavuva.

Za format mu e majkata i taka ne e formatiran godina ipol.
пушти скриншот
дали имаш забележано кога отприлика се појавува, можеби кога правиш нешто специфично?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom