Во Македонија веќе имаш радикални-десничарски партии, но на жал служат како приверзок и се у коалиции.Тука мислам на ТМОРО-ВЕП, ТМРО и ВМРО-ДП.Некој тука ја внесуват и НДМ, но мене баш НДМ не ми се радикални десничари.Во Македонија на нас младите ни останува да формираме организација како низ другите земји во Европа, на добар пат е Национална Борба, само да решат да станат организација на повисоко ниво, не само админите кои прават акции.A zosto ne se organizirame i da formirame radaikalna desnicarska partija,nie mladite i da se borime za Makedonija a ne samo da gledame i komentirame??
Јас прв пат слушам за НБ.Треба добра организација и сигурен сум дека многу млади ќе се приклучат,јас лично би се приклучил.
Заебете ги НБ. Не се никаква партија или организација. Најобични kyeboard warriors. Дечишта од краварски села од Битола влезени во нео-нацистички филм.
Александар Дугин , човек кој важи за близок советник на Путин и е во тесни врски со руското воено разузнавање, во еден од неговите јавни настапи каде што ја коментира политичко-идеолошката ситуација во Македонија меѓу другото предлага формирање на десен конзервативен невладин сектор кој би бил противтежа на Соросоидниот фундаментализам кој хара по Македонија. Ако го најдам видеото ќе го постирам.Редно е да видиме во Македонија патриотска и крајнодесничарска организација, посебно во овие кризни времиња, која ќе удир и против Сорос и против ГДОМ.Мора да се најде начин таа десна сила која ја има , сигурно меѓу 1000-2000 луѓе да се собере во една организација.Секој почеток е тежок, но мора од некаде да се почне.За Македонија, време е за национална борба.
Па и редно е во ова лудило.Пратам и по форуми и по фб, не има таа критична маса што не размислуваме ниту како едниве ниту како другите.Тие што сме идеолшки свесни, што знаеме што е вистината, што знаеме дека СОРОС=ГДОМ во моментот, според нивните постапки.Редно е да се формире таква организација, внатрешно како што било и славното ВМРО.За Македонија се работи.Александар Дугин , човек кој важи за близок советник на Путин и е во тесни врски со руското воено разузнавање, во еден од неговите јавни настапи каде што ја коментира политичко-идеолошката ситуација во Македонија меѓу другото предлага формирање на десен конзервативен невладин сектор кој би бил противтежа на Соросоидниот фундаментализам кој хара по Македонија. Ако го најдам видеото ќе го постирам.
Стојанче не делува на тип со ултранационалистички мислење, ама сум сигурен доколку се повтроно случи 2001ва повторно ќе отиде. И на секоја емисија што сум ја гледал им го кажува на Албанците што се во дебата со него дека прават етничко чистење и си ја кажува реалната слика и си зборува што треба да се направи за Македонија. Тоа што машинеријата на фашистите го сечат секој со нивните медиуми дека е предавник придонесува до губење на гласови .Добра идеја, уште да се реализира.Имало обиди за радикално десни партии овде па пропаѓаа, пред се мислам на ВМРО ДП, ТМОРО ВЕП и ТМРО, кои сега се дел од власта, и не постојат на мапата.Тука е и НДМ со Бачев, но Бачев нема ниту харизма ниту способности да завлече поголема маса народ со себе.Единствен кој имаше харизма и моќ да направи нешто беше Стојанче Ангелов, но се испосра со неговите либерални ставови, дружби со СДСМ, левичари, и УЧКИ (не буквално, но им нудеше рака, нешто што е незамисливо за радикални десничари).Идејата да не се влева во власта, и да се борат до крај за идеологијата е тоа што се бара, но кој ќе бидат тие што би ја реализирале оваа идеја, баш би сакал да видам.Партија од таков тип е потребна, ако можеше да се основи факинг Левица, сигурен сум дека може и ваква партија.
Иако јас сум и за организација која ќе делува вон институционално, што ќе ја има слободата да врши напади врз разните пропаганди овде, без притоа да се правда таа партија.Како и да е , едно е замисла , друго е реализација.Читав и за некоја Македонска Алијанса, која била основана од дијаспората од Австралија, али што идеали имат, не знам.