Повлекување пари од oDesk на Payoneer или Skrill ?

Член од
13 јуни 2012
Мислења
21
Поени од реакции
6
Дали ако со картичка од Payoneer се плаќа на ПОС терминал, не да се вадат пари со неа на АТМ, има провизија? Со картичка на НЛБ на пример ако плаќаш било каде во странство на ПОС нема никаква провизија, дури и се пресметва по среден курс на НБРМ евро-денар.
Мислам дека нема провизија така ако плаќаш

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Со овој начин на работа ние требат да сме ослобдени од плаќање на данок затоа што внесуваме пари од надвор(суфицит), а тоа е позитивно за државата!

Мој предлог е да се крене петиција и да не си седиме и да си фрламе пари по даноци! Се знае данок кој треба да плаќа! НЕ НИЕ!

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Со овој начин на работа ние требат да сме ослобдени од плаќање на данок затоа што внесуваме пари од надвор(суфицит), а тоа е позитивно за државата!

Мој предлог е да се крене петиција и да не си седиме и да си фрламе пари по даноци! Се знае данок кој треба да плаќа! НЕ НИЕ!
Е па ајде, започни, направи петиција ние ќе ја потпишеме и ќе ја споделуваме. Нема ништо да изгубиме во секој случај, зашто да не се проба.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Е па ајде, започни, направи петиција ние ќе ја потпишеме и ќе ја споделуваме. Нема ништо да изгубиме во секој случај, зашто да не се проба.
За ова што го имам пишано ми одоговориле правници и сметководители и може да биде основа за да се избориме. Само јас незнам ни каде да отворам петиција ни каков опис да дадам, значи некој поискусен од мене може да го организира подобро од мене тоа. А за потписи секако дека ќе се соберат

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
За ова што го имам пишано ми одоговориле правници и сметководители и може да биде основа за да се избориме. Само јас незнам ни каде да отворам петиција ни каков опис да дадам, значи некој поискусен од мене може да го организира подобро од мене тоа. А за потписи секако дека ќе се соберат
Да се обратиш кај некој од правниците да ти каже како да се состави петиција? Ја ќе најдам линкови за он лајн петиции... ма да не знам, онлајн колку имаат воопшто значење петициите...

Член од
24 декември 2008
Мислења
401
Поени од реакции
244
Во NBL тутунска во електронското банкарство кога ќе пребарам за сите приливи од 2013 година , ми ги вади само каматите
пари префрлени од Skrill and Paypal не ги вади

Да не е случано и системот за проверка на УЈП ги покажува на ист начин
па нели ако не пријавиш данок ујп ти проверува во сметката или се лажам , кој пријави ке биди проверен, кој не , не :) :rolleyes:

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867

Ако добро ме информирале фриленсингот е ослободен од данок, но во даночната пријава треба да се наведе каде се заработени парите и како си ги примил. Ако не ги назначиш си плаќаш персоналец.[DOUBLEPOST=1396138857][/DOUBLEPOST]
Како тоа Одеск не ти зема провизија кон скрил? Не е некоја голема провизија но задолжителна провизија од 1 долар имаш при секоја трансакција без разлика на сумата. А нешто и со скрил кон банка си се збунил. Скрил ти зема 4 долари, исто без разлика на сумата. Во секој случај провизиите не се воопшто големи.
Е сега, на која банка ги префрлаш ти парите? Зашто, тутунска при првата моја трансакција на девизи ми зема 11% од сумата, а претходно се јавив и прашав ми кажаа дека немаат никакви провизии. Кога отидов да ги подигнам парите (затоа што не беа достапни на картичка, мораше на шалтер:facepalm:) па ме натераа да попунуем документи за одобрување на девизна трансакција. Кога прашав за провизиите, таа од девизно не знаеше да ми објасне, скрил се оградија од накнадна провизија, фактички, мора банката да ми ги задржала тие 11% од сумата и покрај тоа што не знаат зашто и не знаат дека задржуваат...:facepalm:
Ја би ти препорачала да не го пријавуваш, да си идеш на опција АПП (ако проџе, проџе). Ако на крај на година ти стигне извештај од УЈП, ондак иди и плати (а тие случаеви се доста ретки), ако не, треба да си луд за сам да пријавуваш да ти земаат пари (мислам, Македонија е ова, и милионски суми перат, сигурно ќе се замараат за твоите 300-400 долари...yeah right!)
Друже и ти малку како да си се збунил, точно дека при повлекување од одеск кон скрил ти зема 1 долар, но од скрил кон банката ич не ти зема. Јас пред некој де повлеков пари од скрил.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Друже и ти малку како да си се збунил, точно дека при повлекување од одеск кон скрил ти зема 1 долар, но од скрил кон банката ич не ти зема. Јас пред некој де повлеков пари од скрил.
Не сум се збунила, ми ги снема парите, точно 11%. Но, тоа беше само на првата трансакција (а немам појма зашто и кој ми ги зеде), на втората и натаму... нема никаква провизија. Само од банкомат, сите до денар на место... и ја сум се чудела, контактирав и скрил и одеск, се јавив и во банка... никој нема провизии а мене 11% ми исчезнаа од сумата:confused:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
Ме буни делов во воведниот пост:
2. Со Payoneer картичката се вадат од банкомат - 0.9$ од трансакција
3. Банката зема 3% од сумата која што ја вадиш
Колку е сигурно ова? Пошо јас кога почнав да ја користам Payoneer, ме советуваа никако да не се лажам да вадам пари од банкомат зашто провизијата била ужасно голема.

Член од
5 април 2014
Мислења
5
Поени од реакции
0
Пред 21 ден аплицирав за издавање на картичка преку Payoneer и сеуште немам никаков одговор. Тие што имаат извадено Payoneer картичка можат да ми кажат зошто толку се чека? И дали некој од вас Payoneer картичката ја има поврзано и верифицирано со Paypal сметка?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162

Колку е сигурно ова? Пошо јас кога почнав да ја користам Payoneer, ме советуваа никако да не се лажам да вадам пари од банкомат зашто провизијата била ужасно голема.
Која и да е провизијата, највеќе ти се исплати да плаќаш директно со таа картичка, без да ги подигаш парите од банкомат.

Член од
5 април 2014
Мислења
5
Поени од реакции
0
Денеска се случи преседан за прв пат сакав да повлечам пари од skrill кон Visa интернет картичката од Стопанска Банка и требаше да ми повлечат 2 евра за верифијација и потоа да ми се ослободи опцијата да полекувам пари на сметка и неколку пати со ред пробувам да ми повлечат 2 евра но неуспешно и се јавувам во контакт центарот на СТБ и ги прашувам во што се состои финтава а тие ми одговорија нашиот систем трансакцијата што сакаш да ја направам ја регистрирал како недоволена како обид за обложување на странски веб страни и така. Ова ти е класична тортура на сите сетила!

Предлог во која Банка да отворам сметка за да ми помине трансакцијата?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Денеска се случи преседан за прв пат сакав да повлечам пари од skrill кон Visa интернет картичката од Стопанска Банка и требаше да ми повлечат 2 евра за верифијација и потоа да ми се ослободи опцијата да полекувам пари на сметка и неколку пати со ред пробувам да ми повлечат 2 евра но неуспешно и се јавувам во контакт центарот на СТБ и ги прашувам во што се состои финтава а тие ми одговорија нашиот систем трансакцијата што сакаш да ја направам ја регистрирал како недоволена како обид за обложување на странски веб страни и така. Ова ти е класична тортура на сите сетила!

Tутунска

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867

Кај ја најде банката тие мислат дека уште е 1950год. :)
Најдобра опција за скрил е шпаркасе затоа што имаат најдобар курс.

Член од
13 јуни 2012
Мислења
21
Поени од реакции
6

За фиксната провизија е точно, бидејки кога вадам пари, на Payoneer акаунтот имам плус една трансакција од 0.9$ за извршената трансакција. А овие 3% незнам дали се поради разликата во курсот на валутите, ама имам приметено дека си ги наплаќа.

Уште едно прашање од мене, која е највисоката сума која што ја имате повлечено преку Payoneer со една трансакција?
Имам слушнато дека наеднаш, повеќе од 10000 неможеш да извадиш, само незнам колку е тоа точно.[DOUBLEPOST=1397034777][/DOUBLEPOST]
Пред 21 ден аплицирав за издавање на картичка преку Payoneer и сеуште немам никаков одговор. Тие што имаат извадено Payoneer картичка можат да ми кажат зошто толку се чека? И дали некој од вас Payoneer картичката ја има поврзано и верифицирано со Paypal сметка?
Секако ќе ти ја пратат. Толку се чека, околу 3 недели, но може и да закасни.

Kajgana Shop

На врв Bottom