Како тоа Одеск не ти зема провизија кон скрил? Не е некоја голема провизија но задолжителна провизија од 1 долар имаш при секоја трансакција без разлика на сумата. А нешто и со скрил кон банка си се збунил. Скрил ти зема 4 долари, исто без разлика на сумата. Во секој случај провизиите не се воопшто големи.
Е сега, на која банка ги префрлаш ти парите? Зашто, тутунска при првата моја трансакција на девизи ми зема 11% од сумата, а претходно се јавив и прашав ми кажаа дека немаат никакви провизии. Кога отидов да ги подигнам парите (затоа што не беа достапни на картичка, мораше на шалтер
) па ме натераа да попунуем документи за одобрување на девизна трансакција. Кога прашав за провизиите, таа од девизно не знаеше да ми објасне, скрил се оградија од накнадна провизија, фактички, мора банката да ми ги задржала тие 11% од сумата и покрај тоа што не знаат зашто и не знаат дека задржуваат...
Ја би ти препорачала да не го пријавуваш, да си идеш на опција АПП (ако проџе, проџе). Ако на крај на година ти стигне извештај од УЈП, ондак иди и плати (а тие случаеви се доста ретки), ако не, треба да си луд за сам да пријавуваш да ти земаат пари (мислам, Македонија е ова, и милионски суми перат, сигурно ќе се замараат за твоите 300-400 долари...yeah right!)