Петиција за ослободување на уапсените во акцијата на МВР во Бродец

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.863
Поени од реакции
5.737
На камениот мост во Скопје денеска напладне почнало собирање на потписи на граѓани за ослободување на уапсените лица во полициската акција “Планинска бура“ во тетовското село Бродец.
Според луѓето на пунктот на Камениот мост, задолжени за собирање на потписите, петицијата е организиарана на граѓанска иницијатива(читај ДУИ). Тие велат дека во Бродец не биле приведени осомничени за кривични дела туку дека полицијата апсела по сопствен избор.:pos2::pos2:
Во полициската акција во шарпланинското село Бродец на почетокот на ноември, лани, беа приведени тринаесет лица од кои едниот, Невзат Зибери, според МВР, организатор на акцијата и снабдувач со оружје, од селото Бродец, бил тешко повреден во стомакот, а другите петмина имале лесни повреди. Од приведените само Мегди Ислами е роден во Тетово, а останатаите лица се од селото Бродец. Приведени биле, педесет и петгодишниот Измит Мемети од Бродец, дваест и осумгодишниот тетовец, Мегди Ислами, дваест и тригодишниот Флурим Амети и педесет и четиригодишниот Невзат Ајрами.

што ли е следно од "борциве за човекови права" ????

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Bravos, neka prodolzat vaka se pokazuva deka sozivot e edna golema tragi komedija sozdadeno od zapadot.
Ova da beshe vo normalna drzava vo svetot site tie bi dobile dozivoten zatvor ili smrtna kazna.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
abe akosakaat i iljada peticii neka podnesat velija za trfun sobra 40 iljadi potpisi i nikumu nisto

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
И ние збиравме за брат Љубе, па не го пуштија. Нека не трошат џабе хартија.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ne e rabotata za kolku ke zbirat tuku zbirat potpisi zosto gi cuvstvuvat vakvi lugje kako heroji, odi na youtube ke vidish 10 klipcinja za Brodec kako gi pokazuvat ovie lugje kako albanski heroji.
:tapp:

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Dardan-ia напиша:
Ne deka nemas madinja za da dades nekomu kjotek, tuku somnicam deka nekogas si pominal preku kameni most.
Za ovie uapseni ke padne nekoj helikopter, ne od albancite tuku od Gospod :)
Vi se pokazuva vistinskoto lice zosto znam deka ste najgolemite licemeri vo ovoj svet nemzaom da svatam kako golem del na forumot i od narodot veruva vo vas i vo sozivot.
Znam deka te raduva sto padna so makedonski vojnici..:tapp:

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Dardan-ia напиша:
Ne deka nemas madinja za da dades nekomu kjotek, tuku somnicam deka nekogas si pominal preku kameni most.
Za ovie uapseni ke padne nekoj helikopter, ne od albancite tuku od Gospod :)
Грешка си дардане. Немој да мислиш дека сум си го отпишал пола скопје, како некои други. Ја воопшто не се плашам да прејдам преку камени. Сум идел и навечер во турска чаршија, навечер сум се шетал кај скендербег. Секој ден проаѓам низ чаир по двапати иако живеам во ксела вода. Патем мајсторот за колата ми е албанец во топаана. А тоа за ќутекот, ќе ви удрат кога тогаш, ако не сега другпат, ако не македонците некои други, ако не и самите меќу себе пошто и така знаете. По стоти пат една иста реченица: Justice is slow but it comes.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
И уште една работа, немој да го спомнуваш името господово во ваква трагедија. Тоа што се случи е несреќа голема. Ја не барам никаква одмазда, немој ни ти да ја бараш во секоја трагедија што се случила на македонец. Убаво знаеш какви лицемери сте, дигнавте рака на нашиот народ, на оваа света земја. Јас реков дека правдата ќе ве стигне. Јас не судам на никого, вам бог ќе ви пресуди за сите зулуми, од како сте тука фрлени на балканов до денес.

Kajgana Shop

На врв Bottom