Има некој патувано во Индија да сподели некои искуства? Како до виза, најдов нешто за е-TV некоја си туристичка виза за која се аплицира електронски. Дали има некој вадено таква виза? Престој во Делхи, скапо, ефтино?
Има некој патувано во Индија да сподели некои искуства? Како до виза, најдов нешто за е-TV некоја си туристичка виза за која се аплицира електронски. Дали има некој вадено таква виза? Престој во Делхи, скапо, ефтино?
Momentalno Jungle Tribe od Makedonija samo nudi direkno od Skopje za Indija .
Gore dole cenata od periodot koj go zafaka se dvizi pomegu 1400-1600 evra .
Dali imate informacii za drugi makedonski agencii koi nudat patuvanja za Indija , otvoren sum i za Srbija kako pobliska zemja .
Bev vo Indija pred 3 meseci i vizata ja izvadiv brzo i lesno preku indian gov sajtot, chinam 99usd bese toptan i traese 30 dena. Vnesuvas podatoci za tebe, skeniras pasos, uplakjas i toa e toa. Posle nedela ti ja odobruvaat i cepash.
Letav preku Belgrad za super evtina cena zosto ima dobra konekcija Turkish bez mnogu cekanje, za razlika od Skopje kade konekciite veze nemaa.
Koj ima prilika neka odi, jas bev vo Delhi i vo Kasol, Himachal Pradesh, bukvalno celata okolina i e edno najmagicnite mesta vo svetot. Sledna destinacija mi se Goa i Kerala zimava zdravje.
Premnogu luda zemja e Indija, bukvalno crno i belo, siromasno i bogato, smrdeno i pomalku smrdeno, zachini i pomalku zachini, marihuana polinja po pat, jezivi cedeni portokali od nemieni blenderi u sred vukojebina, kraviiii mnogu kraviiii, serenje na sred ulica, fini i ljubopitni lugje ama se na se e vrv. Posle Nepal ova mi e najludata avantura vo zivotov. Koj saka da vidi druga dimenzija neka ja poseti da vidi sto e od krajnost do krajnost.
Автоматски споено мислење:
Ej zaboraviv da pisam za vizata, kupiv prvo avionska karta pa aplicirav za viza...da ne dojde do zabuni, posto moras da vneses i let odnosno kako ke vlezes/ke si odis.
Povratna karta bese ca. 700eur preku Belgrad so 1 transfer vo Istanbul i cekanje od 1 do 2 saati max. Generalno po 8 9 saati pat nataka navaka sto e sosema ok.
Vo Indija se mi bese plateno, osven sto si trosev pari za jadenje, pienje i sto pazarev za doma i za decava obleki, suveniri, pizde materine...generalno cenite bea ko kaj nas, ne bea neso pre evtini ili pre skapi.
E sea normalno ima razlika od drzava do drzava bidejki pominav bajagi za da stignam do Himachal od Delhi. Tamu pa bese epten evtino, jadev pretezno mediteranska hrana i burger king, gledav da izbegavam jagne vo zacini, chiken kari, orizi i slicni govna, ipak stomakov si go stedev a i imam loso iskustvo od Nepal so zacineta hrana.
Za probuvanje imas hashish bukvalno sekade od ubav do najlosh, od zacini zemi si za doma shafran, drugoto go ima kaj nas ne e neso wow. Sekako izbegnuvaj gi onie sto gotvat na ulica so nemieni race zosto dobijas smrt u najmala raka. Da dodadam bevme na treking po nekolku prejaki pateki ko kheerganga itn... vodicite bea ca. 10 do 20eur a prirodata, rekite i planinite se u picku mater, baska imase sneg do kolena. Zboram za Himachal, dole e druga klima. Eve i nekoja slika od tamu....
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.