Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Фати си од град.... Ебате темата, ебате

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Пичките треба да ги ценат работниците, селаните бидејќи тие се оние кои ќе имаат во иднина.
Оние адвокати, филолози, економисти, мативоди, шпекулатори и друг општествен шљам ќе биде набргу исшутиран на улица, бидејќи од нивната надменост и претенциозна професија ќе се види дека никој нема фајде.
Она кое мажот работник ќе го заработи со своите десет прсти, ќе изгради куќа, ќе направи дом за генерации, ќе ја оплемени и се грижи за земјата и таа ќе му врати со плод, тоа ниедна шмизла или сељак скопски нема да го разбере.
Толку се одвоени од земјата и природата да е навистина жално.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Партнерот ми е од село, што да правам?

баш ме интересира дали тие од село се луѓе?!?
и во што се положи селаните од граѓаните?

I

Ivanovska

Гостин
Ти незнам што да правиш, ама знам он што треба да направи - да те шутне и да си најде девојка која нема да има комплекси во врска со селото.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Ти незнам што да правиш, ама знам он што треба да направи - да те шутне и да си најде девојка која нема да има комплекси во врска со селото.
Јаоо Важна компани ...

ти не сакаш дечко од село? или само од центар и кисела вода ги сакаш:icon_lol:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Јаоо Важна компани ...

ти не сакаш дечко од село? или само од центар и кисела вода ги сакаш:icon_lol:
Најголемите села :icon_lol:

се шалам.

Не,искрено сериозна е темава ?

B

Borg_Drone

Гостин
Купи му плуг за орање.Ќе имате плодна година......

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Најголемите села :icon_lol:

се шалам.

Не,искрено сериозна е темава ?
Сериозна била бе:pos:

Некоја имала комплекси. Дечко од село. Ами што? Да не им фали нешто на селаните? Всушност тие знаат повеќе да почитуваат девојка од градските типци :)
Јас немам ништо против. Човек е човек. Жалосно што некои луѓе се делат меѓу себе :)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Сериозна била бе:pos:

Некоја имала комплекси. Дечко од село. Ами што? Да не им фали нешто на селаните? Всушност тие знаат повеќе да почитуваат девојка од градските типци :)
Јас немам ништо против. Човек е човек. Жалосно што некои луѓе се делат меѓу себе :)
А ако подразмислиш малку... скоро и да нема целосно градски луѓе. И тие што се од градот предците до нивно 4то колено биле земјоделци и живелее селски живот па потоа некој се иселил во градот. А неретко има луѓе чии родители растеле во село, а сега се прават градски. Taка да, таа поделба воопшто не ја почитувам.

Сите се луѓе. Ако треба да бирам меѓу некој што живее во центарот на градот и е синче единче (ќерка единка) интелигенцијата му е обратнопропорционална со цената на неговиот автомобил и притоа нема воопшто почит спрема женскиот род и некој што живее во село, но е амбициозен сака да учи и има почит спрема женските дефинитивно би го одбрала вториот.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Сите се луѓе. Ако треба да бирам меѓу некој што живее во центарот на градот и е синче единче (ќерка единка) интелигенцијата му е обратнопропорционална со цената на неговиот автомобил и притоа нема воопшто почит спрема женскиот род и некој што живее во село, но е амбициозен сака да учи и има почит спрема женските дефинитивно би го одбрала вториот.
Еј ,јас сум баш ваков....

Huzzy Gurl

Animal Lover
Член од
14 септември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
128
Проста работа! :tapp:И шо сеа?! Тие што се од село не ли се луѓе или што?? Не ми е јасно како може да постојат такви плитки, невозможни и искомплексирани личности. :confused: Оу мај год!

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Леандра не се сомневаме во тебе - ќе се снајдиш сигурно !!!

V

Vollstandig

Гостин
Jaс без размислување, единствен услов е да ми се допаѓа психофизички, а најголем плус ќе и биде тоа што е ОД СЕЛО. Фетиш ми се селанките јеботе, природно здраво мевце мазиш, природно хрането со мајчино млеко, а подоцна кравјо од шталите, здрав воздух се изнадишала, па моеш да си фраер во секое издание со неа, не мора баш НАЈЈАКА КОЛА И НАЈГОЛЕМ КЕШ, па си имаш одгледана домаќинка ја носиш кај тебе на кафе, наместо ти таа го вари кафето ( Е ова е нешто што ми се свиѓа највеќе кај девојчина од село а тоа е дека имаат некој “натревар“ во тоа да се докажат оти се домаќинки!) па ако види нешто растурено ќе и ткене да замети да намести, мераци:)

Ова од искуство го кажувам а сеа спротивното со девојче од град:
Сака да си некој градски фраер парица кола еве не мора до толку може и нормален ако имаш шмек , али да речеме ја носиш кај тебе, од глава до пети ти го мери станот што е како е, дали имаш брендирани апарати во куќата или кинески, ако е растурено имаш минус, кафе чека да и направиш на кафемат никако од шпорет, треба да имаш мини бар да се осеќа “како дома“ и ред други работи:)

Е сеа да не ме затепаат овие девојкиве што се од град а не се вакви, пред време ќе кажам: Ај не сте такви:)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Jaс без размислување, единствен услов е да ми се допаѓа психофизички, а најголем плус ќе и биде тоа што е ОД СЕЛО. Фетиш ми се селанките јеботе, природно здраво мевце мазиш, природно хрането со мајчино млеко, а подоцна кравјо од шталите, здрав воздух се изнадишала, па моеш да си фраер во секое издание со неа, не мора баш НАЈЈАКА КОЛА И НАЈГОЛЕМ КЕШ, па си имаш одгледана домаќинка ја носиш кај тебе на кафе, наместо ти таа го вари кафето ( Е ова е нешто што ми се свиѓа највеќе кај девојчина од село а тоа е дека имаат некој “натревар“ во тоа да се докажат оти се домаќинки!) па ако види нешто растурено ќе и ткене да замети да намести, мераци:)

Ова од искуство го кажувам а сеа спротивното со девојче од град:
Сака да си некој градски фраер парица кола еве не мора до толку може и нормален ако имаш шмек , али да речеме ја носиш кај тебе, од глава до пети ти го мери станот што е како е, дали имаш брендирани апарати во куќата или кинески, ако е растурено имаш минус, кафе чека да и направиш на кафемат никако од шпорет, треба да имаш мини бар да се осеќа “како дома“ и ред други работи:)

Е сеа да не ме затепаат овие девојкиве што се од град а не се вакви, пред време ќе кажам: Ај не сте такви:)
Не се сите такви,ама добри 60 посто да.

V

Vollstandig

Гостин
Не се сите такви,ама добри 60 посто да.
Тоа сакав да го речам, дека не се сите, но повеќе од 60% се такви:)
Али ако ме прашаш мене, не е тоа “балкански менталитет“ туку сиромашна држава дека сме, секоја глеа за подобро утре да си има. На пример австрија, е нормално да имаат луѓето ауди, бмв, и мерцедеси, па луксуз е кога возиш некои ламборџини кое за нас е само сон овде:)

Kajgana Shop

На врв Bottom