Партиите поседуваат опрема за прислушкување?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248

Предраг Петровиќ
25.03.2006 Кој се прислушкува во Македонија? Се погласни се обвинувањата дека освен државата, подолго време и некои политички партии имаат разузнавачки служби и опрема за прислушкување.
А1 дојде до фотографии на опрема за прислушкување во партиска сопственост. Ги снимиле странски служби кои следеле како се пренесува партиската технологија за прислушкување од едно на друго место со цел да не бидат откриени.
Редовно се селеле кога таканаречените кртови од Министерството за внатрешни ќе ги предупределе партиските штабови дека е откриена локацијата.
Фотографиите се правени во моментите кога опремата била пренесувана низ Скопје во времето на коалиционата влада. Прислушните апарати никогаш не се запленети и постои сомневање дека се уште се користат.
Кратко време, технологијата била во стан во скопската населба Лептокарија. Од таму, набрзина била пренесена во едно министерство за време на широката коалиција.
Извори за А1 тврдат дека сега се наоѓа во приватна куќа на Водно. Со опремата ракувале лица кои имаат искуство, работејќи во еден период во управата за безбедност и контраразузнавање.
Токму пред извесно време, Тито Петковски обвинуваше дека има информации за негово прислушкување. На ова стигна демант од Министерството за внатрешни работи.
Експертите велат: МВР нема потенцијал да ги покрива и странците и партиите. Активностите се насочени исклучиво на првите. И ВМРО-Народна неодамна обвини дека некој ги прислушкува нивните мобилни телефони, посебно за време на состаноците.
Тие се сомневаа и дека некој ги следи, затоа што постојано ги забележувале истите луѓе во нивната околина.
Многу вакви афери останаа нерасчистени, исто како „Сина птица“ и „Дувло“. Уште не е јасно ниту од каде ги набави сите стенограми Бранко Црвенковски кога обвини за „Големото уво“. Тој тврдеше дека таква обемна активност не може да направи никој друг освен државна служба.
Владата на Георгиевски, пак, ја обвини опозицијата дека аферата прислушкување е нејзино масло и дека со тоа сака да ја сруши власта.
Случајот се разгледува и во Стразбур, но македонските судови не донесоа пресуда за оние што ги прислушкуваа и новинарите.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
политика и вести

кај е тука веста? :raz:
или поради тоа шо се политички партии замешани си ја опнал темава во политика? :icon_lol:

и ко шо глеаш, нема коментари, сите знат... а проблемот е шо скоро никој ништо не прави против тоа:star:

хехе, ај од сега барај ме само телепатски :kez:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Не бе пер. На скајп бар нема прислушкувања :pos:

Член од
27 февруари 2006
Мислења
6
Поени од реакции
0
So zamaras be,na koj mu e gajle veke za politika.Daj tuka opni nekoja salam tema!breeeeeeeeeeeeee!

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Мене сигурно нема да ме прислушуваат нема што да чујат а и не сум во политика така да кој си има мувата на капата нека му ја мисли, а тоа го има одамна нее од сега...сите знаат дека се прислушуваат едни со други и трети, а имаше и виц еден за Љубчо кога му се јавил на Бранко за да му каже дека тој веке ја онаудел таа од вчера вечер...:nesvest:

B

BushMan

Гостин
Да некои партии ама „некои„ имат опрема за прислушкување и тоа сум го видел повеке пати но најчесто во предизборието...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Serdarot напиша:
политика и вести

кај е тука веста? :raz:
или поради тоа шо се политички партии замешани си ја опнал темава во политика? :icon_lol:
После се што се деси денес, виде кај е веста? :kez:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
не беа партии, МНР и МВР беа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom