друже јас бев сега во Olympic Beach се вратив на 12ти. Значи вака: Оlympic beach е место повеќе за стари.Нема дискотеки таму,кафулиња има доста и плажата е убава.вака за по продавници не е баш евтино ние леб купувавме 2.40 евра.Цигарите и алкохолот исто така се изгор.Кутија West со 25 цигари ти е 3.30 евра. Да искочиш да јадеш гиро пита ти е отприлика 2.0-2.30 евра зависи каде,а порција ти е од 5.50 евра нагоре.Има интересно место на плажа нарачуваш кафе 3-3.50 евра и со тоа ти следува сладолед,пуканки,крекери,сендвичи,лежалка што доста се исплати. Пак ќе ти кажам местото е топ,али доста стари на плажа.Ако си за одмор со девојка или слично тогаш местото ти е идеално.
Од друга страна,Paralia е некаде 30-35 минути пешки од Olympic Beach.Имаш автобуси што идат до Paralia карта ти е 1.10 евра со едната линија,а со другата 1.5 евра.Такси зима од 4 евра па нагоре зависи како ќе начекаш ретко кој иде по таксиметар.Во Paralia е топ,плажите се одлични,водата исто,млади доста,музика..едноставно топ.цените по продавници се горе-доле исти само што имаш поголем избор за сувенири,облека и такви работи. Во Paralia имаш Lidl и те советувам таму да купуваш се зашто истиот леб од 2.40 во Lidl е 99 центи.Пива такви глупости имаш од 49 центи па нагоре лименки од пола литро.Ноќен живот имаш топ и да знаеш 99% се Срби таму. Од дискотеки ние највеќе идевме во Omilos.5 евра ти е влез со конзумација од 5 евра. Музика има се живо и диво и само таму пуштаат српско.За девојчиња секој ден скоро до 1 саат ти е бесплатен влез и плус добиваат пијачка. Друга добра дискотека ти е Gold кај што ти е 10 евра влез,многу добра услуга,многу убаво место и цело време е странска музика,а лошото е што се пушта доста грчка музика таму.Villa White е друга дискотека што бев еднаш и искрено не ми се свиѓа.Некад е 5 евра влез некад гага. Habana викаат добро е,5 евра влез,али не успеав таму да отидам.
Се на се,убави места се и двете.ја бев сместен во Olympic Beach,а секој ден скоро идев во Paralia. Не е евтино,али за разлика од други места во Грција е доста поевтино и многу убаво ќе си поминеш.Незнам друго не ми текнува што да ти кажам,ако имаш некое прашање повели ќе ти кажам.
Поздрав