ПРОГРАМИРАЊЕ И ПРОГРАМСКИ ЈАЗИЦИ

Статус
Затворена за нови мислења.

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
Dr_ViRuS напиша:
CR EQU 13 ;
LF EQU 10 ;

.MODEL SMALL
.CODE

PUBLIC SEND_CRLF

SEND_CRLF PROC
PUSH AX
PUSH DX
MOV AH,2
MOV DL,CR
INT 21h
MOV DL,LF
INT 21h
POP DX
POP AX
RET
SEND_CRLF ENDP

END
Лелеле, :cuc: :cuc: јас сум импресиониран еј....
Не ми се верува...еј:cuc: :je: ...:icon_eek: конечно сретнав вистински хакер кој го познава машинскиот јазик....:icon_eek:

Човек, па ти си гение бе....кој знае што прави кодов горе еј...сигурно е некој вирус...не би се осмелил да го запишам во My Documents...

Само еден човек до сега кој дошол на форумов може да се такмичи со тебе, Ефтим од Кавадарци(nickname Ferrari). Типот е еден од најдобрите европски, а може и светски веб дизајнери.....
Човек со работиве кои ги знаеш ме ставаш во дилема....па ти стварно може да си подобар од Ефто...:cuc: :cuc: Секоја чест, младичу јас ти се восхитувам....

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Ајде молим лепо чулепо некој да ми помогне да интегрирам online формулар :). Значи што ми треба (ASP или PHP скрипта) да направам формулар од неколку полиња за испраќање на информации до одредена е-маил адреса. Јас најдов некој едноставни решенија кај што нивни сервери ги обработуваат информациите па ги испорачуваат до одредената е-маил адреса, но за жал после испраќањето (submit) покажува нивна реклама.

Едит: Да кажам дека хостингот нема можност за ASP туку само PHP.

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
vardarce напиша:
Ајде молим лепо чулепо некој да ми помогне да интегрирам online формулар :). Значи што ми треба (ASP или PHP скрипта) да направам формулар од неколку полиња за испраќање на информации до одредена е-маил адреса. Јас најдов некој едноставни решенија кај што нивни сервери ги обработуваат информациите па ги испорачуваат до одредената е-маил адреса, но за жал после испраќањето (submit) покажува нивна реклама.
тргни ја рекламата. Ако не знаеш како (во случај да е ASP) прати ми ја на pvt и ако е за толку малку, брзо ќе ја завршиме работата.

Правеше View Source? Ајде отвори сорс и превземи го. Ако таму не е оној дел од кодот кој треба да се изврши при submit, тогаш барај ја страната на која е кодот кој се извршува при submit и тргни ја рекламата или прати ми на pvt

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Хостингот нема можност за ASP туку само PHP. Инаку ова може да се направи и со CGI скрипта така? :raz:

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
vardarce напиша:
Хостингот нема можност за ASP туку само PHP. Инаку ова може да се направи и со CGI скрипта така? :raz:
не знам CGI. Не знам php. Ако немаш некое ASP решение, нема да можам да ти помогнам. Беше на hotscripts?

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Крстителот напиша:
не знам CGI. Не знам php. Ако немаш некое ASP решение, нема да можам да ти помогнам. Беше на hotscripts?
Бев и најдов доста CGI скрипти. Е сега тие готови решенија што ги процесираат информациите се преку CGI и се со реклами како што кажав. Ако некој знае CGI може да ми помогне јас сам како да го изведам тоа.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
vardarce напиша:
Бев и најдов доста CGI скрипти. Е сега тие готови решенија што ги процесираат информациите се преку CGI и се со реклами како што кажав. Ако некој знае CGI може да ми помогне јас сам како да го изведам тоа.
Еве php скрипта што би требало да го реши тој проблем..

<?
$do = 'email@na.primacot.com';
$naslov = "Default naslov, moze da se zema i preku promenliva pr. $subject";\t
$red_str = "http://www.strana.za.prenasocuvanje.po.prakjanjeto.com";
$poraka. = "Prva promenliva: $prom_1\n";
$poraka. = "Vtora promenliva: $prom_2\n";
$poraka. = "Treta promenliva: $prom_3\n";

mail($do,$naslov,$poraka,"From: default@adresa.na.prakjach.com\n");
Header ("Location: $red_str");
?>

Отприлика вака нешто би било.. прочачкај малку, види што ти треба, што не.. експериментирањето е најинтересно :)

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
gOJDO напиша:
Лелеле, :cuc: :cuc: јас сум импресиониран еј....
Не ми се верува...еј:cuc: :je: ...:icon_eek: конечно сретнав вистински хакер кој го познава машинскиот јазик....:icon_eek:

Човек, па ти си гение бе....кој знае што прави кодов горе еј...сигурно е некој вирус...не би се осмелил да го запишам во My Documents...
Шо стори радување за код кој го враќа курсорот во нов ред, и тоа во текстуален мод под ДОС :pos::pos:

Само еден човек до сега кој дошол на форумов може да се такмичи со тебе, Ефтим од Кавадарци(nickname Ferrari). Типот е еден од најдобрите европски, а може и светски веб дизајнери.....
Човек со работиве кои ги знаеш ме ставаш во дилема....па ти стварно може да си подобар од Ефто...:cuc: :cuc: Секоја чест, младичу јас ти се восхитувам....
А шо, и Ефто знае да врати курсор во нов ред??? :hump:

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
spooky напиша:
Шо стори радување за код кој го враќа курсорот во нов ред, и тоа во текстуален мод под ДОС :pos::pos:
А шо, и Ефто знае да врати курсор во нов ред??? :hump:
ииии Спуки да сиибеш....:icon_roll си знаел бе ти интерапти и аски карактери, (нема смајли шо праи да пукне, инаку ќе ти го стаеф):pos: :baeh:

Не верувам дека дострелот на Ефто е тој. Ова од докторот е нешто што ќе го надмине и самиот велемајстор, господинот Ефитм...

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
vardarce, novite verzii na apache mislam deka pod default instaliraat poddrshka na asp, proveri i ke go reshish problemot veoma brzo. Ako ti treba asp.net pishi, kodot e samo 5 reda :) za da ispratish mail :)

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Dejan] напиша:
vardarce, novite verzii na apache mislam deka pod default instaliraat poddrshka na asp, proveri i ke go reshish problemot veoma brzo. Ako ti treba asp.net pishi, kodot e samo 5 reda :) za da ispratish mail :)
Ниедна верзија на apache не инсталира ништо под defaiult!

Член од
20 јануари 2006
Мислења
17
Поени од реакции
0
Zdravo! Slucajno naletav na forumot pa si vikam deka ne e loso da se zaclenam. Mlad sum vo ovaa oblas ama studiram informatika i se nadevam deka kje bide nesto od mene. Momentalno sum celosno posveten na C++, i resen sum da go izucam do kraj. Pa toa e toa za pocetok. Pozdrav

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
Добредојде Webmaster-У.
Штом си решен, ќе успееш, ќе биде нешто од тебе!
поздрав и пријатни мигови

Мотокултиваторче

Антипрекрасен
Член од
10 септември 2005
Мислења
118
Поени од реакции
1
А вака да се најде еден фин момак или мома и да ме подучи С++!!Другата недела иам испит, а поим неам!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom