ПЕТИЦИЈА ЗА ПРИЗНАВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ВОЗАЧКИ ВО ГЕРМАНИЈА.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.643
Поени од реакции
865
Абе тоа се си стои. Ама не верувам преполагање нешто да смени. Овие што летаат овде со по 150 на саат, а дозволено е 70, не е дека не знаат да возат. Мислите пред комисија толку возеле кога полагале? Или пред германска комисија 150 ќе возат на места каде што е дозволено 70 или на полна ќе претекнуваат, или на кривини итн?? Пред нив пристојно ќе си извозат ќе си земат возачка и после газии братеее. Се се тоа имбецили и комплексаши веројатно со мали куриња. За овие психијатри треба, не преполагање.
Абе не само брзо возење, не ни знаат кој има предност водадени ситуации, повеќето знааци, правила и прописи не ги знаат.
 

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.361
Поени од реакции
21.884
Немам некое мислење околу петицијата дали да ја поддржам или не ама порано еднаш зборував со искусен шофер кој во Македонија возел камиони, автобуси, такси итн. па дојде во Германија како шофер за камион да работи и мораше после 6 месеци да ги помине процедурите во Германија. И тој потоа искрено ми рече дека полагање во Македонија и во Германија допирна точка немаат му дојде како од ново да полага а искусен шофер. Да, и во Македонија знаат да возат луѓето ја тоа не го оспорува во никоја точка и не знам колку е реално што ми кажа ама мислам дека за професионалните шофери на автобуси и камиони има вистина во тоа што го кажа. А петицијата поред мене има многу малки шанси да успее макар и милиони да се потпишат.
 

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Немам некое мислење околу петицијата дали да ја поддржам или не ама порано еднаш зборував со искусен шофер кој во Македонија возел камиони, автобуси, такси итн. па дојде во Германија како шофер за камион да работи и мораше после 6 месеци да ги помине процедурите во Германија. И тој потоа искрено ми рече дека полагање во Македонија и во Германија допирна точка немаат му дојде како од ново да полага а искусен шофер. Да, и во Македонија знаат да возат луѓето ја тоа не го оспорува во никоја точка и не знам колку е реално што ми кажа ама мислам дека за професионалните шофери на автобуси и камиони има вистина во тоа што го кажа. А петицијата поред мене има многу малки шанси да успее макар и милиони да се потпишат.
Секако нема да те чини многу да ја потпишеш и ти, помалку од една минута ќе потрошиш, а можеби ќе ти биде од корист тебе или на некој твој роднина или пријател во иднина доколку вроди со плод ...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom