Операција на простата

• Креатор на темата Deleted member 53418
  • Време на започнување
D

Deleted member 53418

Гостин
Ако има некој познавање како оди периодот после операција дедо ми се оперираше веќе 3-4 недели се ама има болки и мокрењето не е добро ако има некој познавање околу ова нека пише фала сите совети се добредојдени

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Мислам дека ова е една од потешките операции,се работи за испреплетени црева и додека лежеше татко ми во болница за друго имаше луге оперирани од ова и само знам дека бавно оди рехабиталицијата.

D

Deleted member 53418

Гостин
Фала димитар.Ептен бавно оди операцијата траела 6-7 саата така да ке видиме сега треба да оди на снимање да не се шири туморот мислам фала уште еднаш.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Мислам дека ова е една од потешките операции,се работи за испреплетени црева и додека лежеше татко ми во болница за друго имаше луге оперирани од ова и само знам дека бавно оди рехабиталицијата.
Како мислиш испреплетени црева со простата?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Како мислиш испреплетени црева со простата?
Појма немам така ми кажаа кога лежеше татко ми,од љубопитност прашав за што лежат тука и ми кажа 2-ца од простата ми викаат најгадна операција,испреплетени црева нешто ...

D

Deleted member 53418

Гостин
Испреплетени црева е друго а простата друго не си разбрал убаво.

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Здраво. Ми требаат информации, искуства, совети и се' што е поврзано со операција на простата, искуства од државна, искуства од приватна клиника, доктори и сл.
Колку трае закрепнувањето и какви несакани последици може да има.
Се работи за блиска особа. Ви благодарам однапред.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Појма немам така ми кажаа кога лежеше татко ми,од љубопитност прашав за што лежат тука и ми кажа 2-ца од простата ми викаат најгадна операција,испреплетени црева нешто ...
Простатата ти е жлезда спаѓа во Репродуктивен-Ендокрин систем..
Цревата се во Дигестивен систем..Едно со едно немаат врска никаква..

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Здраво. Ми требаат информации, искуства, совети и се' што е поврзано со операција на простата, искуства од државна, искуства од приватна клиника, доктори и сл.
Многу е важно каков третман има после операцијата. И најдобри експерти хирурзи одлично изведена операција, ако после нема соодветна грижа и следење од страна на лекари и правилни препораки, џабе е.

На државно имаш некои одлични хирурзи, НО имаш факинг КАТАСТРОФА се друго. Го оперирале сестрата или лекарката или кој и да е не знаел, не им текнало, итн, пример да кажат дека треба после операција да зема лекови против згрутчување на крвта = хематом и смрт. Тоа е тоа.
Одлично ќе ја направат операцијата, но премногу брзо го пуштаат на домашно лекување, БЕЗ соодветни упатства = умрел.
Одлично ќе ја направат операцијата, НО болничките хигенски услови, каде спие и јаде се за никаде, бубашваби трчкаат и полски вециња, фатил зараза = умрел.

Мој совет Приватна болница.
Каде на СЕ се гледа, од операција до послеедна ронка да нема во собата.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Мој братучед се оперираше во Ремедика. Закрепнување 6 месеци. Несакани последици се импотенција и уринарна инконтиненција.

Член од
28 јуни 2024
Мислења
2
Поени од реакции
0
Татко ми треба да се оперира од рак на простата. Да се отстрани цела простата. Дали некој или ваш близок се оперирал да ми кажете како се осеќа после тоа и дали има негативни последици.

Член од
23 септември 2015
Мислења
859
Поени од реакции
435
Ако се работи за некој многу мал тумор може да се проба и со некое прецизно и умерено зрачење како cyber knife.
Ова е многу прецизно зрачење и не оштетува други здрави клетки.
Сепак таму знаат што е најдобро, ова може да служи само како опција за која може да прашате.

Член од
28 јуни 2024
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ако се работи за некој многу мал тумор може да се проба и со некое прецизно и умерено зрачење како cyber knife.
Ова е многу прецизно зрачење и не оштетува други здрави клетки.
Сепак таму знаат што е најдобро, ова може да служи само како опција за која може да прашате.
Ви благодарам ќе прашаме за ова

Член од
5 мај 2016
Мислења
182
Поени од реакции
148
Што и да се прави, немој да се чека зошто од ден на ден е полошо за било каков третман.

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.127
Поени од реакции
2.308
Бидете силни и следете ги насоките од докторите.Штом мора целата да се вади инсистирај да биде што побрзо зошто летно време одмори ќе почне да одлагаат операции.

Kajgana Shop

На врв Bottom