Од што имате фобија?

Член од
5 април 2014
Мислења
114
Поени од реакции
49
фобија од тесен простор и висина..

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Од е*ената височина и од ролер костер т.е луди е*ени железници. Еднаш се качив и никад више, мене срцево ќе ми пукнеше ако се повозев уште 10 секунди..Проблемот е што секој нормален коа се вози се опушта и вришти, а ја сирот стегнат не дишам мислам го стопив железото...:X3:

Semiramida

A prayer for the wild at heart kept in cages
Член од
27 јули 2013
Мислења
97
Поени од реакции
120
Од лифтови и од вода(базени,реки,езера,мориња) и од глодари .Глодарите не ми се баш фобија ама непријатно ми е кога ке ги видам.

Член од
30 април 2014
Мислења
16
Поени од реакции
11
Стравот е проекција на нашиот ум. Се плашиме дали ќе паднеме. Ако паднеме, се плашиме дали силно ќе удриме на земјата. Потоа се плашиме дали ќе сме лошо повредени, дали ќе сме инвалиди итн. Значи можеме да кажеме, дека стравот е заснован на нешто што се уште не се случило, претставувајќи фантазија на нашиот ум, а не факт.
Некои личности го сакаат стравот бидејќи се зависници од адреналин. На пример активности од типот на банџи скокови, скокови со падобран и така натаму.
Будистите го нарекуваат стравот облик на страдање. Треба да сме внимателни, будни, да го разбереме стравот и да реагираме најдобро во дадената ситуација. Ако стравот ја преземе контролата стануваме беспомошни. Процесот на стравот кој се претвара во фобија е сличен во будистичката психологија, како кога бесот се претвара во слепа омраза, и кога вкусното чоколадо се претвара во зависност. Во почетокот бесот или стравот имаат корисна функција во животот (да не заштитат од страдање). Кога тие проекции ќе израснат во фобија, умот претерано реагира на таа ситуација. Во тој случај умот го претвара пајакот во чудовиште, а висината од балконот во провалија. Фобиите не се лечат со лекови, треба умот да започне да реагира нормално.
Треба да се види дека стравот е форма на страдање, и да се воспостави контрола над умот. Добар лек против стравот е да се испровоцира истиот активно. Ако се плашите да изгубите нешто, дајте го тоа. Ако се плашите од висина, качете се на високо место. Тоа е наједноставниот начин. Крајниот страв е стравот од смртта, губењето на нашето его и се што имаме. Во тој смисол стравот не е ништо друго освен облик на " ВРЗАНОСТ ", во овој случај врзаност за начиот живот, за се што поседуваме, наш концепт за " СЕБЕ ."
Преземање на одговорност за своите проблеми. Признајте ги своите страдања заради своите стравови. Не дозволувајте стравот од стравот да го претвори животот во беда. Соочете се, во спротивно ќе се чувствувате бедно до крајот на животот 580552_10200152382211856_1461372963_n.jpg

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
У последно време од социјалисти, Јоце Панов и таа французинката шо пее на македонски.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Од жаби.

Не е класичен страв туку... не знам неописливо чувство. :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom