Обложување со систем

• Креатор на темата Креатор на темата StefanJT26
  • Време на започнување Време на започнување
Се собираат сите што ќе ги добиеш. Гледај да добиеш ти, па кажи јас ќе ти пресметам :)

Се собираат сите што ќе ги добиеш. Гледај да добиеш ти, па кажи јас ќе ти пресметам :)

Ако неможам да пресметам ќе те прашам.

Него , ај те молам објасни ми у пракса како се смета. На пример

Систем 3/7

коефициенти 2 3 4 5 6 7 8

уплата 350

комбинации 35

фатени натпревари 2 3 4 5

и сеа во систем 3/7 имам фатено 4 натпревари. Тоа не ми е јасно.

Систем 3/7

уплата 350

комбинации 35

Па јас ти го објаснив тоа претходно во мојот пост ,а и ти дадов програмче кое ја прави целата работа многу едноставно
така да нема потреба некој друг да рачуна колку ќе добиеш

И едноставен пример дадов како се рачуна минимална добивка се понатака е многу многу посложено за пресметување ,посебно со различни коефициенти и фиксови

Систем 3/7

уплата 350

комбинации 35

Уплатата ја делиш со бројот на комбинациите. Во случајот 350 / 35 = 10 . Значи имаш уплатено 10 денари за секоја комбинација. И сега си рачунаш колку комбинации си погодил. Ако си фатил само 4 уктамици, од можни 35 комбинации ти си погодил 4 комбинации и тоа комбинација 2 3 4 , 2 3 5, 2 4 5 и 3 4 5. Сега си ги множиш обично коефициентите на овие утакмици и ги множиш со уплатата ( во случајот 10 денари ). Кога ќе го направиш ова за сите 4 комбинации , едноставно ги собираш сите заедно. Пример комбинација 2 3 4 ти носи 120 денари, комбинација 2 3 5 изнесува 137 денари, комбинација 2 4 5 -150 денари , комбинација 3 4 5 - 300 денари. 120 + 137 + 150 + 300 = 707 денари добивка.

Подетално од ова здравје.. со здравје да си ги трошиш парите:)

Е сеа дефинитивно сватив. Фала до сите што помогнаа.

Уплатата ја делиш со бројот на комбинациите. Во случајот 350 / 35 = 10 . Значи имаш уплатено 10 денари за секоја комбинација. И сега си рачунаш колку комбинации си погодил. Ако си фатил само 4 уктамици, од можни 35 комбинации ти си погодил 4 комбинации и тоа комбинација 2 3 4 , 2 3 5, 2 4 5 и 3 4 5. Сега си ги множиш обично коефициентите на овие утакмици и ги множиш со уплатата ( во случајот 10 денари ). Кога ќе го направиш ова за сите 4 комбинации , едноставно ги собираш сите заедно. Пример комбинација 2 3 4 ти носи 120 денари, комбинација 2 3 5 изнесува 137 денари, комбинација 2 4 5 -150 денари , комбинација 3 4 5 - 300 денари. 120 + 137 + 150 + 300 = 707 денари добивка.

А ако се фатат сите натпревари тогаш се множат коефициентите на сите натпревари меѓу себе и потоа производот се множи со 10 во случајов?

А ако се фатат сите натпревари тогаш се множат коефициентите на сите натпревари меѓу себе и потоа производот се множи со 10 во случајов?
Се множат меѓу себе сите комбинации на бројот на барани натпревари. На пр. бараш 3/7 а ги фаќаш сите. Тогаш множиш 1 натпревар со 2 натпревар и со трет натпревар (1*2*3*вредноста на комбинацијата, во случајов 10), после 1*2*4*10, 1*2*5*10, 1*2*6*10.... 5*6*7*10 (35 комбинации се) и добивките од секоја од овие 35 комбинации ги собираш меѓу себе и така ја добиваш максималната добивка на ливчето, зошто, нели, си ги фатил сите 7 парови иако си барал минимум 3.
Во овој случај испаѓа дека си се заебал, затоа што кога би ги фатил сите 7 со уплата од 350 денари би имал далеку поголема добивка од максималната во случајов. Најубаво е кога играш услов да не ги погодиш сите, чисто за да не ти е криво после:)

Ми треба помош како да израчунам тикет.
Играни се 9 пара, сите се со двознаци за уплата од 1100 денари.

Би ве замолил да одвоите 2 минути и да ја пополните анкетава за интернет страници за следење на спортски резултати Futbol24.com и Rezultati.com .Благодарам ! http://www.surveymonkey.com/s/C9GQ93W

Има некој тука онлине да ми израчуна колку е добивката?

Има некој тука онлине да ми израчуна колку е добивката?
Ќе си отвориш сајтот на обложувалницата кај шо ти е уплатен тикетот, ќе си го внесеш кодот од тикетот, и ќе си видиш ;)

ne mi e jasno zosto tolku vi e problem da izracunate dobivka !?!?!?
poednostavno ne moze da bide odnosno : dokolku ja imate fateno minimalniot odnosno baraniot uslov t.e ste barale 3od 5 i ste fatile tolku mnozete gi stie fteni koeficienti pomnozete gi so parite sto ste gi uplatile i podelete so brojot na kombinacii sto. i tolku nema filozofija !!!
Dokolku ste fatile poveke kombinacii togas sekoja kombinacija posebno se racuna i se sobiraat 1+1+1 itn .

А што мислите за овој систем на обложување, т.е. типување на нерешно секогаш на еден ист тим?

Attachments

• igranje-na-x.png
    igranje-na-x.png
    97 KB · Прегледи: 36
А што мислите за овој систем на обложување, т.е. типување на нерешно секогаш на еден ист тим?
Математички излегува ама во пракса е уби боже...
инаку да не се замарате да пресметувате системи на рака, еве ви онлајн калкулатор. Ако не знаете што каде да внесете, поарно откажете се од кладилница.
http://www.t1x2.net/sistemi.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom