ОМО-Илиден на суд за документартна измама

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Прис'да за документални прест'пленија заплашва лидерите на ОМО „Илинден”- Пирин?

06 април 2007 | 12:04 | Агенција "Фокус"

Софија. ВМРО ште сезира Прокуратурата за прест'пленија, изв'ршени от лидерите на ОМО „Илинден” - ПИРИН, с'обшти за Агенција “Фокус” лидер'т на ВМРО и депутат в Народното с'брание Красимир Каракачанов.
„Нахалството на Стојко Стојков и компанијата му вече премина всјакакви граници с непрестанното хулене на Б'лгарија и ние решихме да сезираме Прокуратурата, след като тја сама не се сезира за прест'пна дејност на нерегистрираната ОМО ”Илинден”- ПИРИН, зајави Красимир Каракачанов.
Според лидера на ВМРО целта на ОМО „Илинден” – ПИРИН изобшто не е св'рзана с регистрацијата на организацијата, а с в'зможността да се подд'ржа нјакак'в дебат, којто да хули и калја Б'лгарија.
На 15 ноември 2006 г. Софијска градска прокуратура е в'зложила на Национална служба „Полиција” в МВР доп'лнителна проверка с Постановление № 6 П – 2506/2006 г.
Проверката е била ос'штествена от 15 ноември до 20 декември на територијата на областите Благоевград, Варна, Плевен, Шумен, Пловдив, Пазарджик, Софија и др.
При проведените разговори с лицата, вклјучени в спис'ците за регистрација на ОМО ”Илинден” – ПИРИН, е установено, че от проверената по-голјама част от около 5800 представени подписа:

- 1 168 лица не са давали с'гласие да б'дат приети като членове на партијата;

- 158 лица не пребивават на посоченија адрес;

- 2 лица са неп'лнолетни;

- 5 лица са регистрирани като психично болни;

- 28 лица членуват в други партии;

- 48 лица са пребивавали в чужбина през периода на изготвјането на спис'ците за регистрација;

- 13 лица са починали;

Данните за констатираните нарушенија на дејстваштото б'лгарско законодателство са предоставени на Прокуратурата с оглед на преценка за изв'ршени закононарушенија и повдигане на обвиненија срешту изв'ршителите по глава 9 от НК – документни прест'пленија по чл. 308 и чл. 314.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Што ли се се врти во главите на шизофреникот Каракачанов и другарчињата му...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А ти шовинист, на сончање доживотно на Сл`нчев Брег заради мултијузер дисордер.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
264
Поени од реакции
0
Па ако има докази, да бидат судени. Не заштото се македонисти, а заштото се нарушили со умисал законот.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ако постои таквото дело, за кое будалиот зборува, тогаш, да, казниво е...
Ама, се ми се чини дека Бугарија не би можела да обезбеди фер и правично судење во таков случај, а зошто, и самите знаете.
Башка, дали воопшто постои делото, а? Не ми се верува...

N

n/a

Гостин
Dimo BG напиша:
Па ако има докази, да бидат судени. Не заштото се македонисти, а заштото се нарушили со умисал законот.
Tie ne se makedonisti....no se makedonci!
A taa proverkata sto ja napravile e narusuvanje na tajnosta na glasanjeto i covekovite prava!
I ti da registriras partija na bugarite vo Makedonija i jas da im pratam na potpisnicite policija na vrata za `proverka`,sigurno 1000 dusi ke kazat...ne be...vrska nema!Ne sum jas toj!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
264
Поени од реакции
0
Добро, нека малку да помислиме беспристрастно. Види се, дека ОМО Илинден ПИРИН е организациjа со незначително влиjание во политичкиот живот на Република Бугариjа. Повеке од jасно е, дека дур и да биде регистрирана, нема да спечели ни место во парламентот, ни место за евродепутат. Но ВМРО на Каракачанов има реални шансови за поне един претставник во европскиот парламент на изборите идниот месец. За таа цел мора правилно да си изиграе картите. А една от силните му тези е противостоенето на македонистите во лицето на ОМО Илинден ПИРИН. Затоа, според мене, това е предизборна акциjа за дигане на реjтингот.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
За Димо_БГ
1. Тоа не се Македонисти, туку МАКЕДОЦИ!!! Comprende? Capisci? Разбираш?
2. Оној нетокмуто т.н. лидер сака да собира на национализам поени. Зошто и како, тој си знае.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
264
Поени од реакции
0
Добре, сите членови на ОМО се македонци, а лидерите му - македонци и македонисти.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Македонист = изучувач на македонски јазик и култура
Македонец = национална припадност.
Ако е на Бугарски нешто различно (а не е) вие си знаете...

Член од
26 март 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Dimo BG напиша:
Добре, сите членови на ОМО се македонци, а лидерите му - македонци и македонисти.
Ne znam dali se makedonci ili makedonisti, ama sum siguren deka se vlasi, toest potomci na Vlasi. Jas zivejam vo Goce Delcev i gi znam licno mnogu ot lugeto od Musomiste koi se pisaa vo OMO. Pradedovcite im imat doideno ot Mosko Pole, Jegejska Makedonia. A sega mozete da me banirate ili na odmor sto znam deka nema da vi aresa mojot post, ama taa je vistinata, a dokolkuto zmam vlasive vo Republika Makedonija isto se golemi makedonski patrioti.:ban?:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
264
Поени од реакции
0
Струмикс напиша:
Македонист = изучувач на македонски јазик и култура
Македонец = национална припадност.
Ако е на Бугарски нешто различно (а не е) вие си знаете...
Па тогаш jас сум македонист - од 2 месеца ги изучавам македонскиот език и култура ;)

toyota напиша:
Ne znam dali se makedonci ili makedonisti, ama sum siguren deka se vlasi, toest potomci na Vlasi. Jas zivejam vo Goce Delcev i gi znam licno mnogu ot lugeto od Musomiste koi se pisaa vo OMO. Pradedovcite im imat doideno ot Mosko Pole, Jegejska Makedonia. A sega mozete da me banirate ili na odmor sto znam deka nema da vi aresa mojot post, ama taa je vistinata, a dokolkuto zmam vlasive vo Republika Makedonija isto se golemi makedonski patrioti.:ban?:
Ти па не брзаj со бановите. Некои од моите постови исто не се аресват, но се уште се држа.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јапонско возило од Хирошима т.е. Тојота...а и Димо од БГ...
Ако си ги искажуваш ставовите така како што си го искажа овој претходниот, нема причина зошто да бидеш баниран. Согласувањето или несогласувањето со твојот пост ќе се дискутира понатаму...
Ако го кажуваш твоето мислење спротивно на правилата на форумот и елементарно непочитување на другите учесници во дискусиите, тогаш е банот...
И, апел до сите...занимавајте се со темата, а не со банови и сл.

Едит: Така е бе Димо БГ, така е! Ај да те броиме во македонистите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom