Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
I ubavo kaza "Japonska klima" ali na zalost kaj nas nema da najdes " made in Japan", samo dzapanka ima.
Абе да ве чита некоја партија одма ќе ве вработи за Спинови/Манипулации ... спорет вашава логика iPhone е кинески модел на телефон :))

Можеби е лага, но не троши за одржување на температурата 900 w.

Од 550 до 700 на одржување, а од 800 сериозно грее.

Чисто како забелешка, немам намера да ја фалам Амбер или да речам дека Фуџитсу не е квалитетна, едноставно не е штедлива како јапонска клима.
Ти се правиш малоум.н или изиграваш Мај.ун како прво зборувавме за 3.5 а ти зборуваш за мојата која е 6300 на греење и кажуваш овде баби и жаби еден е ке замине и друг патрон доаѓа и незнаеш кој е од кој поголем Ку..он и се ти е спин до спин и како прво по незнам кој пат ти кажувам оти за клима од 6300 на греење просечно наменета за 50м греам 70м и тоа со 1400 на зголемување и 800 на одржување но и тука е доста јака и ја зголемува температурата и кога ке надмине лага на 580 а потоа кога ке надмине 4степени лага на 300 и тоа со 27.5 степени и разликата е огромна со 24 и 27.5 степени и аку сметката ми е 2500 денари А со 24 часа3000 денари во ноември-декември Али се ти е бадијала за вакви како тебе оти овде се ти ......
Автоматски споено мислење:

Што да кажам за луге кои се радуваат и мочаат во гаќи оти ке иделе -10 Леле мори мајко што се држи земјава

Ти се правиш малоум.н или изиграваш Мај.ун како прво зборувавме за 3.5 а ти зборуваш за мојата која е 6300 на греење и кажуваш овде баби и жаби еден е ке замине и друг патрон доаѓа и незнаеш кој е од кој поголем Ку..он и се ти е спин до спин и како прво по незнам кој пат ти кажувам оти за клима од 6300 на греење просечно наменета за 50м греам 70м и тоа со 1400 на зголемување и 800 на одржување но и тука е доста јака и ја зголемува температурата и кога ке надмине лага на 580 а потоа кога ке надмине 4степени лага на 300 и тоа со 27.5 степени и разликата е огромна со 24 и 27.5 степени и аку сметката ми е 2500 денари А со 24 часа3000 денари во ноември-декември Али се ти е бадијала за вакви како тебе оти овде се ти ......
На кого бре ти мало*мен и мај*ун, ко*иле непис*ено?

Za taa sto ja imas ti Amber e naucna fantastika.
A izgleda si se dupliral na akauntite, pa nezanes od koj odgovaras.... smeski ste.

Ama gree kako luda, sto e bitno.
I ubavo kaza "Japonska klima" ali na zalost kaj nas nema da najdes " made in Japan", samo dzapanka ima.
И ке троши како термопечка

Прво јас немам ништо против Грее,vivaks,haier, и останатите и сметам оти се одлични за таа цена како пример 3.5 за 20000 одлична за таа цена и овде не навивам за никого ко вас навистина сте патетични и за жалење

Што да кажам за луге кои се радуваат и мочаат во гаќи оти ке иделе -10 Леле мори мајко што се држи земјава

На кого бре ти мало*мен и мај*ун, ко*иле непис*ено?
Па на оној кој не чита и ги извртува работите

Последно уредено:
Здраво,

Дали може некој подетално да ми одговори на следниве прашања:

-Дали климатизерот (за греење) со инвертер ќе потроши повеќе струја ако биде вклучен нон-стоп 24/7, или доколку се исклучува навечер?

-Зошто е тоа така и која разликата во потрошувачката?

Благодарам.

Za taa sto ja imas ti Amber e naucna fantastika.
A izgleda si se dupliral na akauntite, pa nezanes od koj odgovaras.... smeski ste.

Ama gree kako luda, sto e bitno.
Прво е ноторна лага дека нема "made in Japan" клими кај нас! Уруру Сарара е чиста јапанка и кошта ~3000€! Во бугарија исто може да се најдат јапонски увози,ама и тие се прилично скапи.
Второ,произведените во Кина не се ништо помалку јапанки ;) Веќе 20+години е глобализација во се.Епл ти е најеклатантен пример за ова! И уште три милијарди примери можам да ти дадам! Не ти држи вода таа теорија.

Прво е ноторна лага дека нема "made in Japan" клими кај нас! Уруру Сарара е чиста јапанка и кошта ~3000€! Во бугарија исто може да се најдат јапонски увози,ама и тие се прилично скапи.
Второ,произведените во Кина не се ништо помалку јапанки ;) Веќе 20+години е глобализација во се.Епл ти е најеклатантен пример за ова! И уште три милијарди примери можам да ти дадам! Не ти држи вода таа теорија.
Само тресе зеле.ни инаку оваа е веќе добро елаборирана тема

Само заборавив да му кажам на и овој Патрон Ку..он оти и навечер температурата ми е 27.5 и не ја намалувам па сеа сметај дали троши многу или помалку

Ја откри Америка дека јапански има "само" сакапички....него...
Колку луѓе познаваш да купиле Уруру Сарара ?
За 3000евра може да се земе воздух-вода ТП...за цел стан греење/ладење (не за една соба) и затоа споредбата е безцелна...иначе да има Еден модел јапонски.

Здраво,

Дали може некој подетално да ми одговори на следниве прашања:

-Дали климатизерот (за греење) со инвертер ќе потроши повеќе струја ако биде вклучен нон-стоп 24/7, или доколку се исклучува навечер?

-Зошто е тоа така и која разликата во потрошувачката?

Благодарам.
24/7 tie najdobra najekonomicna opcija denski 23/4 na vecer 20/21° ,100pati podobro otkolku daja isklucis vo 00h,i daja vklucis sabajle vo 07h koga ke izladi sobata...a vaka od 20° na 23° mn.brzo ke postigne i ke si modulira najnisko sto moze...

А внатре ми е 28 до 29и седам по кошула и без ѕиври како вас и плакам 3000 за 70м во Куќа а не стан епе земи Амбер или U crown и греј се за таа цена!!! Може до 30% -40%поголема сметка

А внатре ми е 28 до 29и седам по кошула и без ѕиври како вас и плакам 3000 за 70м во Куќа а не стан епе земи Амбер или U crown и греј се за таа цена!!! Може до 30% -40%поголема сметка
абе најарно да појдеш до бања ти да стоплиш коски, кој седи дома на 29 степени ?
дај не зезај бре, ладење летно време се пушта на 29 степена...

Ти "изгледа" и враќаш во ЕVN струја...само за да "изгледа" стане вистина ти треба едно мераче за потрошња и два термометри кои без ДДС од Бугарија лесно ке си ги донел нели?

Ти "изгледа" и враќаш во ЕVN струја...само за да "изгледа" стане вистина ти треба едно мераче за потрошња и два термометри кои без ДДС од Бугарија лесно ке си ги донел нели?
На секој му стојам на располагање да дојде и да го почестам чајче,кафе, и колаче и да види сметка за ел.енергија кој сака бујрум нека пише

Абе да ве чита некоја партија одма ќе ве вработи за Спинови/Манипулации ... спорет вашава логика iPhone е кинески модел на телефон :))
Telefoni na druga tema, tuka za klimi.

3.5 Amber e pojaka od tvojata 5kw. Fujibu..alooooo

Ja svercuva strujata vo kofa od Bugarija, bez DDV..... hahahhaa

Aloooooo, za 3000Eur mozes da zemes 6 kom Fairy..... da imas klimi i za pravnucite

Последно уредено:
Сур.оо мојата
Telefoni na druga tema, tuka za klimi.

3.5 Amber e pojaka od tvojata 5kw. Fujibu..alooooo

Ja svercuva strujata vo kofa od Bugarija, bez DDV..... hahahhaa

Aloooooo, za 3000Eur mozes da zemes 6 kom Fairy..... da imas klimi i za pravnucite
АЛОО Сур.оо разбуди се максимумот на мојата е 10000вати а на амберот 3,5 (7500)а дури и амберот 5,5 е послаба од мојата и поскапа
-Амбер 18000 бт 6100 просечно цена 79900 со попуст 69900
-Fujitsu kmta 18000 6300 просечно цена 68000 со попуст 64000
ЕПА СЕА ВИДИ ШТО КЕ ИЗБЕРЕШ
-АМБЕЕР ТЕРМОПЕЧКА ИЛИ
-ФУЈИТСУ ГРЕЕЊЕ ЗА БАДИЈАЛА
АЛОО,АЛООО,
НЕМАМ ПОТРЕБА ЗА ШВЕРЦ НА СТРУЈА ОВИЕ ЈАПАНЦИ НЕ ТРОШАТ

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom