- Член од
- 12 септември 2013
- Мислења
- 222
- Поени од реакции
- 184
Strelec, so zdravje i dolgo da se koristi
зависи колку имаш топлотни загуби, и на која температура ти е поставено. Мене сметката за минатиот месец од 16 ноември до 21 декември вкупно 35 дена ми е 6700 две клими кои греат 45 квадрати на температура 21 степен постојано. од тие 6700 денари 4600 се потросени од климите. Со тоа што прилично незадоволен од помалата 2,5кв клима која ја имам, за тие 35 дена имаше потрошено 2200 денари за загревање на 12 квадрати спална, никогаш не сум ја видел да да работи ни блиску до декларираниот минимум, а и кога ќе постигне температура продолжува со иста потрошувачка, а доколку застанеш каде што дува истата воздухот кои го испушта е свеж а не млак или топол.Имам инвертер клима Haier дванаесетка ми работи цело време никако не ја гасам ќе го јадам ли многу за струја
Цело време ми одржува температура 24 степени и ми е прилично топло со плус 50 евра на сметката во бил задоволензависи колку имаш топлотни загуби, и на која температура ти е поставено. Мене сметката за минатиот месец од 16 ноември до 21 декември вкупно 35 дена ми е 6700 две клими кои греат 45 квадрати на температура 21 степен постојано. од тие 6700 денари 4600 се потросени од климите. Со тоа што прилично незадоволен од помалата 2,5кв клима која ја имам, за тие 35 дена имаше потрошено 2200 денари за загревање на 12 квадрати спална, никогаш не сум ја видел да да работи ни блиску до декларираниот минимум, а и кога ќе постигне температура продолжува со иста потрошувачка, а доколку застанеш каде што дува истата воздухот кои го испушта е свеж а не млак или топол.
Новиот 2-stage Хансол исклучува почесто, додека стариот е поинертен, не се работи за дефрост, него постигната температура.Isklucuva koj od dvata, stariot ili noviot ?
Razlicna koncepcija se skroz dvete klimi pa normalno i razlicno da se ponasat, noviot e so 2-stage verovatno i prostorot kaj sto se namesteni ne e ist....za kolkav prostor se raboti i ako moze informacija za zadadena T na daljinskoto i T vo prostorijata ?
Sigurni ste deka samo iskljucuva zaradi postignata T ili pravi defrost (kratok od 3min) ili realniot defrost so otopuvanje na nadvoresnata od 7-10minuti ?
Новиот 2-stage Хансол исклучува почесто, додека стариот е поинертен, не се работи за дефрост, него постигната температура.Isklucuva koj od dvata, stariot ili noviot ?
Razlicna koncepcija se skroz dvete klimi pa normalno i razlicno da se ponasat, noviot e so 2-stage verovatno i prostorot kaj sto se namesteni ne e ist....za kolkav prostor se raboti i ako moze informacija za zadadena T na daljinskoto i T vo prostorijata ?
Sigurni ste deka samo iskljucuva zaradi postignata T ili pravi defrost (kratok od 3min) ili realniot defrost so otopuvanje na nadvoresnata od 7-10minuti ?
Macci nekaza kako lg-to?Strelec so sreka novata klima.
Kako pomina so montazerite?
Dali ja vakumiraa?
Dali se dobro obuceni za r32?
Kolku T. dobi maksimum na izduv?ako moze da stavis slika.
Kolku temperatura dava na izduv so podeseni 23?
Pozdrav
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
SuperKako pomina so montazerite?
Normalno deka vakumiraa....30min....kaj Gree i vo garancijata pisuva deka mora da ja vakumira monterot.Dali ja vakumiraa?
Nikakva fama nema okolu R32, ne razmisljaj za toa, pola svet e vekje na R32 vtora godina....nie sme ostanatata polovina no ke mora celosno da se prejde na R32 ne zaradi efikasnosta tuku zaradi pomaliot GWP(Global warming potential) koj kaj R32=675 a kaj R410=2088...pomalku steten e za planetata zemjaDali se dobro obuceni za r32?
Ambdi vika 102C vadi na izduvKolku T. dobi maksimum na izduv?ako moze da stavis slika.
Kolku temperatura dava na izduv so podeseni 23?
Сега работи за друга фирма, ич не го прашувај.Zdravo na site na forumot, posle dolgo vreme pak mi treba pomos okolu izbor na klima.
Prvpat koga zemav pred godina dena mnogu mi pomogna Strelec okolu izborot i i se odluciv za Mitsubishi FH35 deluxe
Sega mi treba klima za 15 kvadrati za nov u ducan pa bi baral sovet no za nesto poevtino da projdam.
Blagodaram odnapred