- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.900
- Поени од реакции
- 4.385
Ni tie samite ne mozat da ja razberat...Dali nekoj ja razbira presmetkava na EVN....
Vkupna suma za plakjanje mi e 3750
Прегледај го приврзокот 342086
Ni tie samite ne mozat da ja razberat...Dali nekoj ja razbira presmetkava na EVN....
Vkupna suma za plakjanje mi e 3750
Прегледај го приврзокот 342086
Дали го имаш користено и дали е точен?| 16A EU Tuya Wifi Smart Plug Socket Power Monitor Timing Function Tuya Smart Life APP Voice Control Works With Alexa Google
![]()
16A EU Tuya Wifi Smart Plug Socket Power Monitor Timing Function Tuya Smart Life APP Voice Control Works With Alexa Google - AliExpress 44
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Imam 4, tocni se +/- 5-10w mereno na ured so fiksna potrosuvackaДали го имаш користено и дали е точен?
Valda Tosibata i Fujitsuto se podobriДечки ајде за едно стручно мислење.Ми треба клима инвертер 3.5 до 4.5 за спална соба.Дневната ми е екипирана со митсубуши хеви 5.5 изолација плус пвц со 3 стакла.буџетот ми е некаде 44 00 макс.Се сопрев на неколку модела па ваше стручно мислење.
daikin FTXF35D
daikin ftxc35b
Toshiba SEIYA RAS-B13J2KVG-E / RAS-13J2AVG-E1
fujitsu ASYG-12KPCA / AOYG-12
ако имате подобра варијанта пишете
Има засебна тема за тоа, и луѓе што веќе имаат, пишуваат таму!Дали некој има знаење околу фотоволтаиците, како оди, дали е се чисто или сепак мора партиски/ пријатели и слично .. ?
И дали е паметна инвестиција ?
Зошто да не се грееш..кога предадената и потрошената се порамнува на секои 6 месециИма засебна тема за тоа, и луѓе што веќе имаат, пишуваат таму!
Ако ја се прашам… да имам 10000€ вишок, радо би лупнал фото-волтаици!
Ама ако некој мисли дека со 5к ќе помине, па уште и ќе се грее со нив, па уште и на ЕВН ќе им продава па ќе враќа инвестиција…![]()
Прикаски за мали деца се тоа…
Fotovoltaicite imaat matematika samo ako trosis nad 1000KW ( 1500-2500kw) mesecno t.e. da vleguvas vo 4 grupa kade sto cenata na kwh e visoka.Зошто да не се грееш..кога предадената и потрошената се порамнува на секои 6 месеци
Пр. јас годишно трошам 5900kw a фотопанеливе 6kw произведуваат годишно 5700kw што значи ќе плаќам само 200киловати а тоа се 1400денари годишно.
Цена на фотоволтаици 6кв 600евра +1000-1200е други дозволи и нов двосмерен САТ..=
7200е..
Проблемот е што со моите 600е годишно потрошена ел.енергија ќе ми бидат потребни 12години да си ја вратам инвестицијата..а за 12год цената на дневната тарифа ќе биде поефтина од ноќната
.
Ќе помага да… ако се грееш со 500wИ за "греење" ќе помага, зошто да не. 600W е просек во најладните месеци. Башка што ќе помага кога е најскапа преку ден, за навечер во ефтина не е битно.
На крај у право си!Зошто да не се грееш..кога предадената и потрошената се порамнува на секои 6 месеци
Пр. јас годишно трошам 5900kw a фотопанеливе 6kw произведуваат годишно 5700kw што значи ќе плаќам само 200киловати а тоа се 1400денари годишно.
Цена на фотоволтаици 6кв 600евра +1000-1200е други дозволи и нов двосмерен САТ..=
7200е..
Проблемот е што со моите 600е годишно потрошена ел.енергија ќе ми бидат потребни 12години да си ја вратам инвестицијата..а за 12год цената на дневната тарифа ќе биде поефтина од ноќната
.