Најекономично греење и ладење

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
ama kakvo AERI nekoja AEQI ima takva so Q
Моја грешка тогаш. Ама и најшугава да биде ќе дава 2kw на -7ц. Сега изборот е дали да се заебава со вадење на таа,или само да додаде подобра 3.5ка.

@Strelec да не си ме блокирал? :place:
...не за друго,у план сум да зимам прочистувач! Постои могучност да грешам душа и да земам Грее :ROFLMAO:

Член од
31 декември 2019
Мислења
380
Поени од реакции
492
Isti se,samo pnova serija se Shorai,ja prekrstija suzumi vo Shoaj,Suzumi veke 12 odini na pazarov,pa aj da se smeni nesto,isto kako ka telefonite,ili kaj avtomobilite.Inace ,Kompresor,softver,nadvoresna edinica isti,logika na rabora ista,kultura na rabota ista,samo nova cena.
E sea i ti ista samo drugo ime a sto praime so pojakoto motorce za vnatresniot fan 40w kolku i da bese sepak ne e samo imeto smeneto

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Моја грешка тогаш. Ама и најшугава да биде ќе дава 2kw на -7ц. Сега изборот е дали да се заебава со вадење на таа,или само да додаде подобра 3.5ка.

@Strelec да не си ме блокирал? :place:
...не за друго,у план сум да Gзимам прочистувач! Постои могучност да грешам душа и да земам Грее :ROFLMAO:
Abe neka ja izvaj ke si ja stavi vo nekoja spalna,ne biva od VIVAKS nekoja AEQI za greene,samo ladno ke go duva duri i na mali obrtaj,sem na toplo vreme.
Jas mu predloziv kultura klima so mozi da bide i bebence ama i ZMEJ na toplina koga ke stegni.
Klimata spaga za osnoven inventar,neznam zosto ne gi cenite inverterite.
Mene poznacajna mi e klimata,da me gree da ne me zaebava kolku nekoj moderen televizor ili telefon.
Pobrzo bi dala 1000+ evra za kvalitetna klima,a da imam televizor od 400evra,a ne obratno.
Nikogas ne bi dal 1000+evra za TV a za klima 400evra.
Ima nekoj so ne se slozvaat so mene ama jas ne razmisluvam taka.Klimata mi e poznacajna od TV.
Автоматски споено мислење:

E sea i ti ista samo drugo ime a sto praime so pojakoto motorce za vnatresniot fan 40w kolku i da bese sepak ne e samo imeto smeneto
Predlozete mu od uraganite vasi nekoja,nekoja amber 18

Последно уредено:
Член од
31 декември 2019
Мислења
380
Поени од реакции
492
Abe neka ja izvaj ke si ja stavi vo nekoja spalna,ne biva od VIVAKS nekoja AEQI za greene,samo ladno ke go duva duri i na mali obrtaj,sem na toplo vreme.
Jas mu predloziv kultura klima so mozi da bide i bebence ama i ZMEJ na toplina koga ke stegni.
Klimata spaga za osnoven inventar,neznam zosto ne gi cenite inverterite.
Mene poznacajna mi e klimata,da me gree da ne me zaebava kolku nekoj moderen televizor ili telefon.
Pobrzo bi dala 1000+ evra za kvalitetna klima,a da imam televizor od 400evra,a ne obratno.
Nikogas ne bi dal 1000+evra za TV a za klima 400evra.
Ima nekoj so ne se slozvaat so mene ama jas ne razmisluvam taka.Klimata mi e poznacajna od TV.

Predlozete mu od uraganite vasi nekoja,nekoja amber 18
Ja ne predloziv nisto samo te prasav i odma kontras a ne odgovori isti se samo drugo ime ili ne se isti posto ti vikas se isti....a veke za predlozuvanjeto gledas kako odma si znaes sto treba i drugar se mislese za suzumi ama zema tri amberi 5.5kw i e prezadovolen ne mi se pozalil deka mu e uragan vo kuka....

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Ja ne predloziv nisto samo te prasav i odma kontras a ne odgovori isti se samo drugo ime ili ne se isti posto ti vikas se isti....a veke za predlozuvanjeto gledas kako odma si znaes sto treba i drugar se mislese za suzumi ama zema tri amberi 5.5kw i e prezadovolen ne mi se pozalil deka mu e uragan vo kuka....
Za kaj gi zede za kafic za vo dukan.
Da ne ima market,ili teretana.
Pa ete dosega velea deka 800m3 min izduf taka nekoj se zalea ovde.
Eve ti najdi mu so min 300m3 izduf.
Kolku ima amberot 18 min izduf?
Ako saka amber neka si kupi,ne gi davam jas parite,predlagajte mislenja,ama si saka I konfor,I snaga koga ke zatreba.

Член од
31 декември 2019
Мислења
380
Поени од реакции
492
Za kaj gi zede za kafic za vo dukan.
Da ne ima market,ili teretana.
Pa ete dosega velea deka 800m3 min izduf taka nekoj se zalea ovde.
Eve ti najdi mu so min 300m3 izduf.
Kolku ima amberot 18 min izduf?
Ako saka amber neka si kupi,ne gi davam jas parite,predlagajte mislenja,ama si saka I konfor,I snaga koga ke zatreba.
Sea uste ke teras za amber prikaznava.....kazi dali e ista suzumi so shorai tehnicki ili ima i razlika posto si gleam expert za japonski klimi i gi falish samo toshiba a toa samo po sebe znaci deka znaes dali se razlicno ime ili ima i razlicni delovi

P.s drugarov zivee vo kuka mislam deka napisav pogore neznam dali su procital i go sledi forumov samo nema account i da na vasha japanska smetka vi terame seir

Gleam deka amberot ima 600m3 min izduv a osven toa i na -15 100% ke dade 9kw toplina nesto sto mozes da sanjas za suzumi shorai itd

Последно уредено:
Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Sea uste ke teras za amber prikaznava.....kazi dali e ista suzumi so shorai tehnicki ili ima i razlika posto si gleam expert za japonski klimi i gi falish samo toshiba a toa samo po sebe znaci deka znaes dali se razlicno ime ili ima i razlicni delovi

P.s drugarov zivee vo kuka mislam deka napisav pogore neznam dali su procital i go sledi forumov samo nema account i da na vasha japanska smetka vi terame seir

Gleam deka amberot ima 600m3 min izduv a osven toa i na -15 100% ke dade 9kw toplina nesto sto mozes da sanjas za suzumi shorai itd
I ke padni 800w pa ke iskluci,pa ke kreni 2000w pa ke iskluci,mmodulacija,tahikardija,za na interno.
A ko te interesira za toshiba baraj tamu sevisi manueli,specifikacii I gledaj delovi,jas ne sum toshiba,ni prodavac ni menager.Samo predloziv,a predlog ima sekoj pravp da dava,I mislenje.Ti se fati za motorce jas ne te cepnav.
Jas sum smo korisnik.A podatocite so gi iznesiv se od servis manuel tie se javni
Citaj kolku sakas podatoci javni I slobodno iznesuvaj gi tvoe pravo.
Ovde vrsime samo diskusija.

Член од
31 декември 2019
Мислења
380
Поени од реакции
492
I ke padni 800w pa ke iskluci,pa ke kreni 2000w pa ke iskluci,mmodulacija,tahikardija,za na interno.
A ko te interesira za toshiba baraj tamu sevisi manueli,specifikacii I gledaj delovi,jas ne sum toshiba,ni prodavac ni menager.Samo predloziv,a predlog ima sekoj pravp da dava,I mislenje.Ti se fati za motorce jas ne te cepnav.
Jas sum smo korisnik.A podatocite so gi iznesiv se od servis manuel tie se javni
Citaj kolku sakas podatoci javni I slobodno iznesuvaj gi tvoe pravo.
Ovde vrsime samo diskusija.
Jas sum isto korisnik i uzivaj amberot ne gasi a ti sam si kaza deka samo ime e smeneto i sigurno osven motorceto ima nesto drugo ama ti uvereno rece samo drugo ime e ama izgleds ne ke da e....da bea na kraj kraeva tolku jaki nemase midea da gi kupi so godini vo zagubi rabotea mislis bugati e se prodava milion a kosta milion ipol da se napravi....demagogiii

gradonacalnikov od Novaci kako ke mu duva uragan vo opstinata i skoloto hahah

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.260
Поени од реакции
3.008
Предложете му Soyal 18ka.... гледам на добар попуст е моментално -25%.
Ама само 18ката е на попуст... 12ката не?

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Момци помош. Сакам да земам инвертер 5ка или 5.5ка кој што планирам да го користам пред се за греесе во зимо. Се работи за куќа нова градба со изолација стиропор 8ца каде што климата треба да загрее 40 квадрата отворен простор.
Како понуда ми нудат hisense new comfort или cooper hunter arctik 5.5kw.

Еве линкови од климите.

Би ве замолил за совет мислење и помош пошо веќе морам да се одлучувам.

Eve ti nesto dosta interesno
5.5kite se so twin panasonik kompresor

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

Eve ti nesto dosta interesno
5.5kite se so twin panasonik kompresor
Веќе одбрав....hisense apple pie 5 или 5.5. Се надевам дека не утнав со изборов

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
edit: Malo sam iscitao forum, ovu temu, jer su mi bile cudne burne reakcije nekih clanova odmah posle mog prvog pisanja, nisam ni mogao da pretpostavim o kakvim se relacijama radi oko Gree klima. I sve mi je jasno :). Neka i ostane tako, nemam vise nameru da se ubedjujem i smetam u fantazijama pojedinih clanova, koje nazalost, obmanjuju neiskusne clanove. Uostalom, verovatno je i zet mi citao mozda sve ovo (mada sumnjam jer nema mnogo vremena), pa uzeo taj model :) Ajd cao
Zbogom

Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
Pod jambolija ne mozete da pishuvate toa e fakt.
Aj ke stopli pak :pijanco:

Kajgana Shop

На врв Bottom