Абе да ве чита некоја партија одма ќе ве вработи за Спинови/Манипулации ... спорет вашава логика iPhone е кинески модел на телефон )I ubavo kaza "Japonska klima" ali na zalost kaj nas nema da najdes " made in Japan", samo dzapanka ima.
Абе да ве чита некоја партија одма ќе ве вработи за Спинови/Манипулации ... спорет вашава логика iPhone е кинески модел на телефон )I ubavo kaza "Japonska klima" ali na zalost kaj nas nema da najdes " made in Japan", samo dzapanka ima.
Ти се правиш малоум.н или изиграваш Мај.ун како прво зборувавме за 3.5 а ти зборуваш за мојата која е 6300 на греење и кажуваш овде баби и жаби еден е ке замине и друг патрон доаѓа и незнаеш кој е од кој поголем Ку..он и се ти е спин до спин и како прво по незнам кој пат ти кажувам оти за клима од 6300 на греење просечно наменета за 50м греам 70м и тоа со 1400 на зголемување и 800 на одржување но и тука е доста јака и ја зголемува температурата и кога ке надмине лага на 580 а потоа кога ке надмине 4степени лага на 300 и тоа со 27.5 степени и разликата е огромна со 24 и 27.5 степени и аку сметката ми е 2500 денари А со 24 часа3000 денари во ноември-декември Али се ти е бадијала за вакви како тебе оти овде се ти ......Можеби е лага, но не троши за одржување на температурата 900 w.
Од 550 до 700 на одржување, а од 800 сериозно грее.
Чисто како забелешка, немам намера да ја фалам Амбер или да речам дека Фуџитсу не е квалитетна, едноставно не е штедлива како јапонска клима.
На кого бре ти мало*мен и мај*ун, ко*иле непис*ено?Ти се правиш малоум.н или изиграваш Мај.ун како прво зборувавме за 3.5 а ти зборуваш за мојата која е 6300 на греење и кажуваш овде баби и жаби еден е ке замине и друг патрон доаѓа и незнаеш кој е од кој поголем Ку..он и се ти е спин до спин и како прво по незнам кој пат ти кажувам оти за клима од 6300 на греење просечно наменета за 50м греам 70м и тоа со 1400 на зголемување и 800 на одржување но и тука е доста јака и ја зголемува температурата и кога ке надмине лага на 580 а потоа кога ке надмине 4степени лага на 300 и тоа со 27.5 степени и разликата е огромна со 24 и 27.5 степени и аку сметката ми е 2500 денари А со 24 часа3000 денари во ноември-декември Али се ти е бадијала за вакви како тебе оти овде се ти ......
И ке троши како термопечкаZa taa sto ja imas ti Amber e naucna fantastika.
A izgleda si se dupliral na akauntite, pa nezanes od koj odgovaras.... smeski ste.
Автоматски споено мислење:
Ama gree kako luda, sto e bitno.
I ubavo kaza "Japonska klima" ali na zalost kaj nas nema da najdes " made in Japan", samo dzapanka ima.
Па на оној кој не чита и ги извртува работитеНа кого бре ти мало*мен и мај*ун, ко*иле непис*ено?
Прво е ноторна лага дека нема "made in Japan" клими кај нас! Уруру Сарара е чиста јапанка и кошта ~3000€! Во бугарија исто може да се најдат јапонски увози,ама и тие се прилично скапи.Za taa sto ja imas ti Amber e naucna fantastika.
A izgleda si se dupliral na akauntite, pa nezanes od koj odgovaras.... smeski ste.
Ama gree kako luda, sto e bitno.
I ubavo kaza "Japonska klima" ali na zalost kaj nas nema da najdes " made in Japan", samo dzapanka ima.
Само тресе зеле.ни инаку оваа е веќе добро елаборирана темаПрво е ноторна лага дека нема "made in Japan" клими кај нас! Уруру Сарара е чиста јапанка и кошта ~3000€! Во бугарија исто може да се најдат јапонски увози,ама и тие се прилично скапи.
Второ,произведените во Кина не се ништо помалку јапанки Веќе 20+години е глобализација во се.Епл ти е најеклатантен пример за ова! И уште три милијарди примери можам да ти дадам! Не ти држи вода таа теорија.
Ја откри Америка дека јапански има "само" сакапички....него...Прво е ноторна лага дека нема "made in Japan" клими кај нас! Уруру Сарара е чиста јапанка и кошта ~3000€! Во бугарија исто може да се најдат јапонски увози,ама и тие се прилично скапи.
Второ,произведените во Кина не се ништо помалку јапанки Веќе 20+години е глобализација во се.Епл ти е најеклатантен пример за ова! И уште три милијарди примери можам да ти дадам! Не ти држи вода таа теорија.
24/7 tie najdobra najekonomicna opcija denski 23/4 na vecer 20/21° ,100pati podobro otkolku daja isklucis vo 00h,i daja vklucis sabajle vo 07h koga ke izladi sobata...a vaka od 20° na 23° mn.brzo ke postigne i ke si modulira najnisko sto moze...Здраво,
Дали може некој подетално да ми одговори на следниве прашања:
-Дали климатизерот (за греење) со инвертер ќе потроши повеќе струја ако биде вклучен нон-стоп 24/7, или доколку се исклучува навечер?
-Зошто е тоа така и која разликата во потрошувачката?
Благодарам.
абе најарно да појдеш до бања ти да стоплиш коски, кој седи дома на 29 степени ?А внатре ми е 28 до 29и седам по кошула и без ѕиври како вас и плакам 3000 за 70м во Куќа а не стан епе земи Амбер или U crown и греј се за таа цена!!! Може до 30% -40%поголема сметка
Ти "изгледа" и враќаш во ЕVN струја...само за да "изгледа" стане вистина ти треба едно мераче за потрошња и два термометри кои без ДДС од Бугарија лесно ке си ги донел нели?А внатре ми е 28 до 29и седам по кошула и без ѕиври како вас и плакам 3000 за 70м во Куќа а не стан епе земи Амбер или U crown и греј се за таа цена!!! Може до 30% -40%поголема сметка
На секој му стојам на располагање да дојде и да го почестам чајче,кафе, и колаче и да види сметка за ел.енергија кој сака бујрум нека пишеТи "изгледа" и враќаш во ЕVN струја...само за да "изгледа" стане вистина ти треба едно мераче за потрошња и два термометри кои без ДДС од Бугарија лесно ке си ги донел нели?
Telefoni na druga tema, tuka za klimi.Абе да ве чита некоја партија одма ќе ве вработи за Спинови/Манипулации ... спорет вашава логика iPhone е кинески модел на телефон )
3.5 Amber e pojaka od tvojata 5kw. Fujibu..aloooooТи се правиш малоум.н или изиграваш Мај.ун како прво зборувавме за 3.5 а ти зборуваш за мојата која е 6300 на греење и кажуваш овде баби и жаби еден е ке замине и друг патрон доаѓа и незнаеш кој е од кој поголем Ку..он и се ти е спин до спин и како прво по незнам кој пат ти кажувам оти за клима од 6300 на греење просечно наменета за 50м греам 70м и тоа со 1400 на зголемување и 800 на одржување но и тука е доста јака и ја зголемува температурата и кога ке надмине лага на 580 а потоа кога ке надмине 4степени лага на 300 и тоа со 27.5 степени и разликата е огромна со 24 и 27.5 степени и аку сметката ми е 2500 денари А со 24 часа3000 денари во ноември-декември Али се ти е бадијала за вакви како тебе оти овде се ти ......
Што да кажам за луге кои се радуваат и мочаат во гаќи оти ке иделе -10 Леле мори мајко што се држи земјава
Ja svercuva strujata vo kofa od Bugarija, bez DDV..... hahahhaaТи "изгледа" и враќаш во ЕVN струја...само за да "изгледа" стане вистина ти треба едно мераче за потрошња и два термометри кои без ДДС од Бугарија лесно ке си ги донел нели?
Aloooooo, za 3000Eur mozes da zemes 6 kom Fairy..... da imas klimi i za pravnuciteПрво е ноторна лага дека нема "made in Japan" клими кај нас! Уруру Сарара е чиста јапанка и кошта ~3000€! Во бугарија исто може да се најдат јапонски увози,ама и тие се прилично скапи.
АЛОО Сур.оо разбуди се максимумот на мојата е 10000вати а на амберот 3,5 (7500)а дури и амберот 5,5 е послаба од мојата и поскапаTelefoni na druga tema, tuka za klimi.
3.5 Amber e pojaka od tvojata 5kw. Fujibu..alooooo
Ja svercuva strujata vo kofa od Bugarija, bez DDV..... hahahhaa
Aloooooo, za 3000Eur mozes da zemes 6 kom Fairy..... da imas klimi i za pravnucite