Еве и јас првпат мерам имам Даисекаи 9Jas veke ja simnav aplikacijata, proveriv so 3 razlicni aplikaciii. rezlutati na Silent mode se:
40 db pod klima
60 db pred klima
40 db kade sto izleguvaat crevata kon nadvor (so lepak, prethodno bese poglasno)
6-30 db okolu klimata
ovie merenja se na na deklarirani 21 db mislam
Мобот го ставам кај кабелот за во струја што излага.
silent 37 dbi
Fan 1 40 dbi
Fan 2 48 dbi
Е сега колку се валидни овие мерења и дали има разлика од телефон до телефон незнам.
Автоматски споено мислење:
Да ама монтерот би требало да знае на што монтира дали ќе вибрира дали ќе тресе и да те предупреди доколку нема друга опција за монтажа.мене у старт ми кажаа дека на стар блок нема да држи убаво но си го прифатив ризикот па сам си ги средував последиците.I plus mi rekoa i od Energija SK, deka tie ne mozele da mi go prepravaat zidot na zgradata, do toa bil problemot,
Епа уште поубаво бе друже преку маил.сними видео од све што се дешава и од монтажата прати им го и на нив и на официјална тошиба страна и на форумов тука (ако има професионален монтер)па ќе добиеш одговор од покомпетентни дали е од лоша монтажата дали е стар ѕидот за пропидна монтажа и дали неправилно го работиш уредот.Ние тука на форумов што не го работиме тоа може само да нагаѓаме што е како е.mi rekoa samo na email da pisam, ne mi dadoa broj za kontakt
Ако на крај испадне све е во ред со уредот и монтажата и е проблемот до ѕидот и стварно немаат што да направат нека ти ја преместат на друго место или прашај дали ќе ти важи гаранција друг монтер да ти ја премести на друго место ,плати си преместување на клима и тоа е тоа
Последно уредено: