Најекономично греење и ладење

Член од
29 август 2008
Мислења
5.837
Поени од реакции
4.276
Па добра е цента во однос на цените на истата во Енергија и на Клими.мк (R410)... Но две работи...за Тундрата Грин немаш ни на овој ни на другиот форум кориснички искуства, нема ни Еуровент (оно сега за ниту една нема Еуровент го усложива го усраа вентот)... додека Tundra 18ka со R410 имаш барем десетина кориснички искуства на форумов (можеш да се вратиш не многу назад на темата и да прочиташ.... толку членови ја имаат и имаат пишувано за истата)
од друга страна таа клима за парите 32-33,000, Денари има многу солиден Еуровент....
Прегледај го приврзокот 210245
Во СЕТЕК постариот модел 1U18EE8ERA чини 33К...
Што пак не значи дека новата (Green) не е исто така добра или подобра и дека не е исплативо да се изброи некоја илјадарка повеќе Енергетската налепница на новата (Тундра Грин) е 5,2kW во греење А+ SCOP 4, на старата еве пишува на Е-вентот вели 4,8кW/А+) па сега ти види... Aко зборуваме за овој модел 1U50JEFFRA.... за 37К клима 18 која со PdesignH 5.2 вo МКД не наоѓаш! А истиот модел дали се нуди поевтино... незнам и не верувам дека има.
Прегледај го приврзокот 210247
Ok druze fala za spodelenata informacija, kako idae na slicno mislejne bev i jas i kolku sto razgledav po net, i po prodazba i so konsultacija so monteri tie falat toa sto montiraat obicno 2/3 brendovi...za cenata za ovaa tundra 18ka so r32 freon mislam deka nema da ima vakva ponuda na klimi.mk e 41k mene so montaza bime kostala 40.600mkd, 37k+3600mkd.inaku,,da modelot e toj 1U50JEFFRA, klimata ke se nabavi denovive no montaza ke se pravi avgust/septemvri. pa se nadevam od oktomvri/noemvri ke vidime kako ke se pokaze ....[DOUBLEPOST=1559757038][/DOUBLEPOST]Ovie od setec pustile srce ovie nekolku denovi .....? pominav tamu guzva kombijna taksi tovaraat ....
midea 18ka 29999mkd . tundra 18ka 33240mkd. !
aj ne kupi da te vidam sega .....

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Super ponuda na klima inverter so montaza od samo 1 denar

LINK
Za ovoj model se kazuva deka nema AutoSwing po vertikala, nema paftanje na perkata sto i najeftin model klima go ima.
Deka ke go montira nekoj za 1den neveruvam ni na son, nego moze li da dobieme odgovor dali ima pavtanje po vertikala modelov koa veke go prodavate-nudite?

Cenata e so Montaza 33k, ili 33 minus Montaza ke ja dade cenata na klimata ili so malku matematika klimata ke bide 28~29k....nema da bide montazata 1Den posto takov monter-budala nema da najdes sto ke montira 2saata za 1 den, vakvi finti na drugion forum.
A klimata e 2,5kw ...ili 2,5ka u prevod, greenje do 25m2 maximum, ova nevredi ni za 20k a ne za 29. Za 29 ima i so grejaci, i so WiFi i na R32 (a ne R410) i sekako imaat vertikalen swing koj na ovoj model go ushparale.
E.LABEL_P12EN+UA3-P12EN+NSJ-900x900.jpg

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
16 март 2019
Мислења
3.332
Поени од реакции
5.407
Za ovoj model se kazuva deka nema AutoSwing po vertikala, nema paftanje na perkata sto i najeftin model klima go ima.
Deka ke go montira nekoj za 1den neveruvam ni na son, nego moze li da dobieme odgovor dali ima pavtanje po vertikala modelov koa veke go prodavate-nudite?

Cenata e so Montaza 33k, ili 33 minus Montaza ke ja dade cenata na klimata ili so malku matematika klimata ke bide 28~29k....nema da bide montazata 1Den posto takov monter-budala nema da najdes sto ke montira 2saata za 1 den, vakvi finti na drugion forum.
A klimata e 2,5kw ...ili 2,5ka u prevod, greenje do 25m2 maximum, ova nevredi ni za 20k a ne za 29. Za 29 ima i so grejaci, i so WiFi i na R32 (a ne R410) i sekako imaat vertikalen swing koj na ovoj model go ushparale.
Прегледај го приврзокот 210322
Strelac druze Jas ne ja prodavam klimata pa da znam kakov swing ima dali vertikalen ili horizontalen listajki po net mi izlete link od klimava i staviv link deka ima popust.
Pozz se najubavo.

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
ehehhehe ne go vregjaj strelec, se sto e dobro i na akcija a ne e povrzano so brendot g, imas problem na forumot. aj be relax na more ojdi strelec ostaj go forumov na raat, ti i tvoite prodavaci na G. rezberi svetot e mnogu kompetitiven, a jas za sto stvam like ic da ne te cue. stavam na se osven n brendot G.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
Како очекувате некој што наплаќа 800 денари "одржување" во кое има вклучено само преглед дали климата се пушта или не, да разбери дека има монтажи за 1 денар.

Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
Jedan model Fujitsu klime zasluzuje paznju -- model 07 -- 09 BTU.
https://www.fujitsuklima.hu/vmfiles/attachments/FJ_Service manual ASYG07KGTA.pdf
Kapaciteti grejanja su sasvin pristojno dobri .
http://www.fujitsuklime.com/wf-doc/fujitsu-klima-uredjaj-zidni-inverter-asyg12kgta-aoyg12kgca-design-technical-manual.pdf

Taj isti kompresor se ugradjuje u model velicine 14 btu Fujitsu nize klase.

https://www.airclim.com.ua/userfiles/files_downloads/asyg_kmta_sm.compr.pdf[DOUBLEPOST=1559846561][/DOUBLEPOST]Kompresor DA092MJB.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.837
Поени од реакции
4.276
Pocituvani * koj se razbira so Gree sto e razlikata so viola 18ka i fairy lclh 18ka.! cenata e ista na klimi.mk 49990.gledam samo deka viola ima r410a... a lclh r32
drugo koja e podobra ... ???
falaa

Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
Zasto uporedjujes Gree I Fujitsu ? To nije isto.Fujitsu je klasa iznad Gree,Midea,Haier ....i ostali Kinezi su klasa ispod Fujitsu.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Zasto uporedjujes Gree I Fujitsu ? To nije isto.Fujitsu je klasa iznad Gree,Midea,Haier ....i ostali Kinezi su klasa ispod Fujitsu.
Хаха који заменски модел има факин Fujitsu за Gree AMBER ili U-Crown и може да се купи у Србији ?
Твој компресорчич DA092MJB који спомињеш једно време си тврдио да је LG компресор и пљувао по Фујитсу, сад си нешто ново научио или те неко довео да причаш обрнуто?
За тие што незнаат овој е Преварант прве класе, долги години беше под никот Анон - баниран, Зоран1973 - баниран сегде го избришава зашто го прочитаа дека е патетичен лажов.
Едно време голем поборник за Грее Хансол, дур неседна на друга столица
HansolAnon.jpg

Последно уредено:
Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
Xaxa......Amber i U Crown imaju kompresor koji rade po licenci koju su dobili od Daikin-a ili tehnologiju Daikin ili Hitachi.[DOUBLEPOST=1559852069][/DOUBLEPOST]To nije nista novo.Meni nije samo jasno zasto se porede Fujitsu i Gree u Makedoniji ili zasto se uvek na pisanje o Daikin-u uvek pise kako je to isto kao i Gree.
Svima jasno da postoji razlika u poredjenju sa Kineskim proizvodjacima.[DOUBLEPOST=1559852205][/DOUBLEPOST]Pitanje je uvek kod Kineza sta su spakovali unutra klime i koje su tacne oznake modela koji se prodaje.Jednostavno to su klime bez sertifikata.[DOUBLEPOST=1559852256][/DOUBLEPOST]Ipak je ovo Evropa.

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Xaxa......Amber i U Crown imaju kompresor koji rade po licenci koju su dobili od Daikin-a ili tehnologiju Daikin ili Hitachi.[DOUBLEPOST=1559852069][/DOUBLEPOST]To nije nista novo.Meni nije samo jasno zasto se porede Fujitsu i Gree u Makedoniji ili zasto se uvek na pisanje o Daikin-u uvek pise kako je to isto kao i Gree.
Svima jasno da postoji razlika u poredjenju sa Kineskim proizvodjacima.
Nista nije jasno kad ti pises....gde je razlika ajde da cujemo , kad nesto nabacujes onda i dokazi.
Koji Kineski....ovde Kineskih ima puno na ponudi, Hajer, Thundre, Tide, Vivax, .....koji kineski ?
Mozda si bio prisutan kad su Daikin i Gree razmenjivali kompresore.....samo nabacujes informacije a nemas nikakav dokaz ili potvrde za tvoja ogovaranja.
A i da je tako, ko te tera za Gree, uzmi bre Daikin do -30 ako vec imas para za 2 najskuplja modela kupi sebi i treci od 2k eura
A za tebe evo da naucis nesto, Daikin i Gree ipak dele tehnologije pa i kompresore i nema nista lose u tome sto je proizvedeno u Gree, ako je dobro i kvalitetno za Daikina onda je dobro.
https://www.youtube.com/watch?v=to9ITL6Inlg
DaikinZhuhai2.jpg

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
Meni nije jasno zasto na svaku ozbiljnu diskusiju o renomiranim proizvodjacima, iskacu trgovci za Gree i zele da Gree dodaju u pricu i diskusiju.
Zasto ne otvorite temu za Kineske klime Gree.Dobijete svoju temu o "klima uredjaj Gree" i razmenjujete iskustva i misljenje.
Ovde na temi ako bilo ko napise neko misljenje o nekom proizvodjacu ili modelu, odmah iskacu trgovci za Gree.Odmah krece prica ....--- aha to ima i Gree , to je isto sto i Gree , Gree je jeftiniji , Gree je bolji .....itd.
Ja sam za ozbiljnu diskusiju i podelio ozbiljne i realne informacije koje se mogu lako proveriti, ipak je Fujitsu klima sa sertifikatom.Isto to vazi i za sve ostale renomirane proizvodjace.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Ti si prvi poceo....opet lazes
Onda lazes i za ovo ili nemas pojma
model ASYG14KMTA nepostoji na Euroventu a tvrdis da ga ima
A nema ga jer takav model nema u katalogu za 2019 kod Fujitsu, to mozda ima na prodaju u banane drzave kao zaostala kolicina, al je povucena od proizvodnje za sve normalne drzave.
Evo ti katalog pa nam pronadji ASYG14KMTA, i molim i Eurovent da nam nagjes za taj model koji ima nepoznati kompresor
https://www.fujitsu-general.com/shared/pdf-feur-support-ctlg-3ef019-1901e-01.pdf

Последно уредено:
Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
Sta sam ja poceo , pa to svi znaju.Gree je klasa sa Midea,Haier i ostalim Kineskim proizvodjacima.Malo gore,malo dole,zavisi koji model .
Ja pisem ozbiljno i korisno.Trudim se da budem koristan a ti krenuo u trgovinu i marketing klima uredjaja Kineskog Gree.
Totalno si neozbiljan i pristrasan.To sto Gree NAPISE na PAPIRU da ima two--stage kompresor, meni to nista nije vazno i nije znacajno.
Kada Fujitsu i ostali renomirani proizvodjaci napisu oznaku kompresora, to ima znacaj i vrednost.

Kajgana Shop

На врв Bottom