Научни чуда во Ку`ран

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Еми ако до толку си го разбрал Тесла, на лично-умствено ниво, ќе сакаш да ни споделиш дел од неговите мисли?
Еве нека биде тоа динамичката теорија за гравитација. Човек како тебе кој има ум и разбирање како Тесла не би имал проблем да ја формулира истата.
Ама за почеток избери си докажан принцип или технологија од него, за да можеме и ние обичните смртници , бар да видиме дека имаш некои познавања. Знаеш се намножија гатачи, Али Баби и хоштаплери од најразличен вид во последно време.
Ајде просветли не.
Go imash moeto mislenje za gataci i babi......potrudi se malki
neli ti bese toj so umot...jas nikiogas ne rekov deka imam um...tapa sum za nauka
pa ti se objasnuvashe naucno....
zal mi e ke mora da odam...vo nekoja druga prilika da prodolzime...a i temata ne e soodvetna...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
neli ti bese toj so umot...jas nikiogas ne rekov deka imam um...tapa sum za nauka
pa ti se objasnuvashe naucno....
Aко е така, што бараш на темава да дебатираш со некои кои колку толку се разбираат од наука?

Zaklucho...
ne si razbral i nemash ni minimalna idea shto zboruval Tesla za razbiranjeto na univerzumot, i ocekuvash da ti gi objasnam sedumte neba i ti da gi razberesh?
Univerzumot e muzika....i preku notite se razbira i univerzumot...hahahaha....ti se cinat gluposti neli?...a i tesla tvrdi deka univerzumot e muzika i vibrazii..
Pa neli SE znaevte ateistive?.....:pos:
Ова не се однесува само на тебе, туку и на тие од другата страна на дискусијата - Тесла во повеќе наврати тврдел дека комуницирал со вонземјани и тие му помогнале околу работите кои ги создал и пред се, концептите (тие кои никогаш не биле реализирани, а ги има многу).

Ако го величите и двете страни, треба ова да ги прифатите како факт, и да ја цените и таа негова, чудна страна :). A и не знам зошто некој од негов калибар и интелигенција би тврдел дека комуницирал со вонземјани, некој од вас се запрашал? :)

teorija bez nikakvi fakti samo nekoj mislel i go rekol toa.
no realnosta e sosema druga.
dosega najdoa samo edna slicna na zemjata.
znaci im preostanuvaat uste 5 slicni.
im posakuvam srekja.
pozdrav.
Грешка си.

Таа планета која ја спомнуваш, е или 'Gliese 581 c', или 'Gliese 581 g', во зависност од тоа колку ти се свежи информациите кои си ги читал.

Чим збориш за потврдена планета, сигурно си мислел на 'c'. Тука морам да те разочарам, ама од почетокот на 2010 (кога се направи промена во моделот на сончевиот систем), па се до Февруари 2012, се уште важи за факт дека 'Gliese 581 c' не е во goldylocks зоната и е доста непогодна за живот, и не е ама ич слична на Земјата. Нема ни вода на нае во течна состојба.

'Gliese 581 g' од друга страна, би требало да е во goldylocks зоната, и да има неколку услови слични на Земјата, ама со целата серија други карактеристики, таа нема никаква сличност со нашава планета, да ја наречеш, 'уште една Земја'. И сето ова ќе биде факт кога би била таа планета потврдена. А не е. Се уште се води како "unconfirmed".

Значи горецитираното ти е сосема погрешно. Не сме нашле близнак на нашава планета, и дефинитивно тоа не е некоја од планетите во Gliese 581 системот.

Ако бараш поголема сличност, планетата 'Kepler-22 b' e во доста поголем дел слична со Земјата, скоро иста температура имаат, и лежи во goldylocks зоната. Ама ти читаш стари вести, ова е доста ново, и не ти фатило око :).

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
naucnik.....shto napravi....ti ostaviv vreme da naucish neshto...
ima sedum neba ili ne?
Мислам дека ти беше оној кој требаше да не просветлиш во врска со Тесла, се разбира на соодветна тема. И ти си оној кој е должен да ги објасни седумте неба. Ако не сум грешка тврдењата беа твои и по некоја логика ти си оној што треба да ги брани. Така е бар во овој свет.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Aко е така, што бараш на темава да дебатираш со некои кои колку толку се разбираат од наука?

Ова не се однесува само на тебе, туку и на тие од другата страна на дискусијата - Тесла во повеќе наврати тврдел дека комуницирал со вонземјани и тие му помогнале околу работите кои ги создал и пред се, концептите (тие кои никогаш не биле реализирани, а ги има многу).

Ако го величите и двете страни, треба ова да ги прифатите како факт, и да ја цените и таа негова, чудна страна :). A и не знам зошто некој од негов калибар и интелигенција би тврдел дека комуницирал со вонземјани, некој од вас се запрашал? :)

Грешка си.

Таа планета која ја спомнуваш, е или 'Gliese 581 c', или 'Gliese 581 g', во зависност од тоа колку ти се свежи информациите кои си ги читал.

Чим збориш за потврдена планета, сигурно си мислел на 'c'. Тука морам да те разочарам, ама од почетокот на 2010 (кога се направи промена во моделот на сончевиот систем), па се до Февруари 2012, се уште важи за факт дека 'Gliese 581 c' не е во goldylocks зоната и е доста непогодна за живот, и не е ама ич слична на Земјата. Нема ни вода на нае во течна состојба.

'Gliese 581 g' од друга страна, би требало да е во goldylocks зоната, и да има неколку услови слични на Земјата, ама со целата серија други карактеристики, таа нема никаква сличност со нашава планета, да ја наречеш, 'уште една Земја'. И сето ова ќе биде факт кога би била таа планета потврдена. А не е. Се уште се води како "unconfirmed".

Значи горецитираното ти е сосема погрешно. Не сме нашле близнак на нашава планета, и дефинитивно тоа не е некоја од планетите во Gliese 581 системот.

Ако бараш поголема сличност, планетата 'Kepler-22 b' e во доста поголем дел слична со Земјата, скоро иста температура имаат, и лежи во goldylocks зоната. Ама ти читаш стари вести, ова е доста ново, и не ти фатило око :).
idi na temata za tesla vo mistrerii..i tamu ke ti objasnam nekoi stvari......mislam deka ne pravish razlika od nauka i mistika....tuka ne e soodvetna temata za tesla
--- надополнето: 29 јули 2012 во 22:04 ---
Мислам дека ти беше оној кој требаше да не просветлиш во врска со Тесла, се разбира на соодветна тема. И ти си оној кој е должен да ги објасни седумте неба. Ако не сум грешка тврдењата беа твои и по некоја логика ти си оној што треба да ги брани. Така е бар во овој свет.
a shto jas da branam.....tvoeto neznaenje?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
idi na temata za tesla vo mistrerii..i tamu ke ti objasnam nekoi stvari......mislam deka ne pravish razlika od nauka i mistika....tuka ne e soodvetna temata za tesla
--- надополнето: 29 јули 2012 во 22:04 ---

a shto jas da branam.....tvoeto neznaenje?
Еден од нас дефинитивно не прави разлика помеѓу мистика и наука.
А ти треба да си ја браниш хипотезата:"Седумте неба".
Слободно повикај ме на темата каде сметаш дека треба да продолжи дискусијата.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Еден од нас дефинитивно не прави разлика помеѓу мистика и наука.
А ти треба да си ја браниш хипотезата:"Седумте неба".
Слободно повикај ме на темата каде сметаш дека треба да продолжи дискусијата.
ne si spremen da ja razberesh taa hipoteza..nemash osnova..
isto kako da ti objasnuvam za integrali a ti ne ja znesh ni tablicata za mnozenje
odi na temata za tesla vo misterii..prashaj shto te interesira,

Член од
23 август 2012
Мислења
30
Поени од реакции
21
Зошто не можам да ја најдам оваа научна книга Куран како научна секаде пишува дека е религиозна? Дајте линк да видиме можеби пишува внатре нешто за антитела и антигени , не можам да положам имунологија може па таму е објаснато ова ...
хахахахаха ВЕ ЖАЛАМ ц ц ц

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Зошто не можам да ја најдам оваа научна книга Куран како научна секаде пишува дека е религиозна? Дајте линк да видиме можеби пишува внатре нешто за антитела и антигени , не можам да положам имунологија може па таму е објаснато ова ...
Не си ја барала во Научна фантастика затоа

M

Muranyi

Гостин
Е тоа ќе се обратиш кај исламските научници на форумов.Гарант инстантно ќе ти најдат стихови каде е убаво објаснето за антигените,имунологијата и слични научни области.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
:pos: Куранот и вселената :pos::pos:
Дај не зезај :pos:
Стела ти се смееш, ама не знаеш колку чуда имало у Куранот навистина.

Прочитај ја темава.

Ќе најдеш одговор на прашањата дали се мешаат солена и слатка вода.
Колку неба над главата гледаш на пример.

Јас не знаев дека спермата се создавала некаде у кичма.

Итн.

Имаш материјал за прелистување:P

Kajgana Shop

На врв Bottom