Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Комитата ја одзел шок-бомбата од полицаец и ја активирал, повеќе повредени
Недела, 03 Август 2014 20:03

Еден навивач на навивачката група „Комити“ ја изгуби раката од подлактицата надолу, друг се здоби со отворена рана на ногата а трет со сериозни повреди на градниот кош, додека неколкумина се полесно повредени од инцидентот што се случи на трибината каде што беа сместени „Комитите“.
komiti.jpg

- На само две три минути пред крајот на натпреварот, кога победата на Вардар не доаѓаше во прашање, без никаква причина еден од навивачите на Комитите му ја одзеде шок бомбата на еден од полицајците и ја активираше. Во тој момент тој ја загуби половината од раката, а навивачите кои беа во негова близина, се здобија со посериозни и полесни повреди. Повредени се и неколку полицајци, пишува „Нова Македонија“.

Брзата помош во Битола има полни раце работа, а додека да се испратат Комитите, стадионот е блокиран. Засега нема подетални информации за тоа, како дојде до овој инцидент.
Повеќе детали и фотографии од инцидентот подоцна.
http://www.kurir.mk/makedonija/vest...a-od-policaec-i-ja-aktiviral-poveke-povredeni

Катастрофа полиција, катастрофална нивна организација и поставеност.
Се почна од ко почнаја да ги бркат комитите и се затуркаја нешто и тогаш фрлија бомба џандарите.
Имаше 2-3 повредени од другата страна не се гледаше колку е лошо.
И по е најошо автобусите ги носат низ град сега на бегање наместо да ги извадат надвор од градот.
Се претера со ситуацијата за жал. Само жалам да не се посериозно повредени, тотално без потреба.

Последно уредено:
1.3.1.2.

Јас како шо разбрав, 2 прсти од раката изгубил членот на Комити. Од другите 2ца повредени, првиот изгледаше доста лошо и го однесоја со брза помош, а вториот го однесоја со марицата зошто немаше друго комбе од брза помош.

Od kaj drugar na fejs, komentar od covek koj bil prisuten

Jас бев на 5м и единственото шо го видов беше чадот и ми остана нејасно како беше активирана, само се слушна: „ПАЗИ ШОК! (бомба)“ и згрми. И после видов како им ја покажва раката на полицајците во теренот целата крвишта. Инаку, му ја нема цела дланка, а не до лакто. Имам и фото.

И да, најдов прст на оградата! И делчиња помали колку зарче в на циментото внатре пред ограда

:|

Само да може да ја спасат хирурзите и да му ја зашијат дланката се друго во моментот не е битно.

ваш многу познат член остана БЕЗ РАКА, алооооооооо МОЖНО Е БЕ????!!!!!!!!!! ШО Е ОВАААААААААААААААААААА ДА ЈА ЕБАМ ЦЕЛА ПОЛИЦИЈА !!!! вервајте душата ми се треси од нерви... неколку чкембари присутни во болница за подршка на комити....

одговорноста нека си ја сноси полицијата за ова, се нафаќаат да носат навивачи на стадион кој нема услови за тоа, нема влез за навивачите, нема услови за престој на навивачите, нема услови за евакуација или задржување после натпреварот........

и покрај сите закони донесени за спортски натпреваи и како треба да се однесуваат клубовите и навивачите ни се случи ова денес..........се срамам што живеам во оваа држава.

како нема услови бе ? до сега како идеа 20 години? НЕ Е ТО ПРОБЛЕМО !!!

ти немаш отидено на некој стадион што е по стандард........

Какви куртони се овие од Курир, сам ја одзел шок бомбата...и сами им го одземаа пендраците и сами се тепаа меѓу себе...како што ветрот го бутна знамето у Кичево, све да им ебам и на џандарите, и на планинците !!!

Објаснувањето дека дечкото му ја земал од рака на полицаецот, па ја активирал, е уште потрагично и баш повеќе дава објаснување за обученоста и професионализмот на полицијата. Како бе така може некој, БИЛО кој да ти земе ШОК БОМБА од рака, а ти си као обучен да се справуваш со секакви ситуации?

Како бе јас да се осеќам безбедно и дека можеш да ме заштитиш, ако ти и сопствената опрема/оружје/whatever не знаеш да си ја чуваш?

Ова чисто да споменам, за кога ќе пуштаат одма муабети, да помислат како истите делуваат. Со тоа објаснување не делува дечкото ко кретен, туку полицаецот.

Ne znam so ocekuvate od partiski portali sigurno nema po svoeto da udrat. Zatoa sto kjutime vakvi raboti se slucuvaat. Policijata tenzii kreva uste od Skopje ne za dzabe se vleze na poluvreme. Ni stadion ni uprava ni ffm nikoj ne e kriv osven policijata, najlesno im e da udrat koga se mnogu povekje i koga do niv ima Makedonci. Ke stradame ama ne se predavame !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom