831
רַב אושר של חוכמה
- Член од
- 8 ноември 2009
- Мислења
- 6.953
- Поени од реакции
- 12.562
Карактерот т.е. внатрешниот емотивен импулс кој што знае да менува нијанси а кој сепак, суштински, има некаква цврста и речиси непроменлива основа, без разлика дали е основана генетски или социјално или и двете, директно влијае врз редот или хаосот или некои нивни комбинации на нашето интимно опкружување. И обратно. Геометриите т.е. формите околу нас, боите, распоредот и нивните соодноси можат да влијаат на емоционално ниво а со тоа на нашите мисли и дела, а со нив директно и врз нашата иднина, се разбира.
Овој минимализмот можеби е практичен и на некој начин изгледа кул, ама мене некако ми делува како некакво безидејно, како ладнокрвно, како монотоно сивило кое на подолги стази има тенденција дури и најшаренолоките и најведри карактери да ги претвори во тажни биороботи.
Мене барем така ми делува.
Овој минимализмот можеби е практичен и на некој начин изгледа кул, ама мене некако ми делува како некакво безидејно, како ладнокрвно, како монотоно сивило кое на подолги стази има тенденција дури и најшаренолоките и најведри карактери да ги претвори во тажни биороботи.
Мене барем така ми делува.