Меѓународно движење против промена на името

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
4.978
Поени од реакции
8.097
Или да си крајно неинформиран и наивен штом не знаеш или не земаш во обзир дека грција не прифаќа име кое содржи Македонија? а грујо може прифатил Р Македонија Скопје, или Северна Р Македонија, Грците не прифаќат такво име..
Впрочем во 2008 грујо прифати Р Македонија Скопје да оди на референдум, ама грците одбија...
веќе кога влегуваме во тоа кој колку е неинформиран и наивен, треба да си навистина наивен да веруваш во овој спор се работи за преговори / разговори за името, главните барања на Грција се нешто повеке од име али ајде.Значи сега некој теории со повеке значенња, кој што може да служат за кој како сака да ги толкува во зависнот кој за кого навива може да се вртат до сто и назад, факт е дека ништо не е мрднато, згора на све е крајно лицемерно обвинувања за предаство да доагат од Заев, јас да сум Заев тоа не би го спомнувал, тој е последниот што би требало да го отвора тоа прашање.
 
Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.486
Поени од реакции
79.614
Или да си крајно неинформиран и наивен штом не знаеш или не земаш во обзир дека грција не прифаќа име кое содржи Македонија? а грујо може прифатил Р Македонија Скопје, или Северна Р Македонија, Грците не прифаќат такво име..
Впрочем во 2008 грујо прифати Р Македонија Скопје да оди на референдум, ама грците одбија...
Зошто некој цело време би ги обвинувал другите (со право, до душа) дека сакаат да го мењаат името, кога и тој самиот (наводно) така се договарал. Тоа му е еден од столбовите на политичката доктрина, со која настапува.
Он не би прифатил промена на името.
Ако и он под маса прифатил промена на името, онда можемо да закључимо, да нема разлике и да је наш воѓа, у ствари један (Грујо, Заев, Бранко, Киро) а
 
?

..........

Гостин
Зошто некој цело време би ги обвинувал другите (со право, до душа) дека сакаат да го мењаат името, кога и тој самиот (наводно) така се договарал. Тоа му е еден од столбовите на политичката доктрина, со која настапува.
Он не би прифатил промена на името.
Ако и он под маса прифатил промена на името, онда можемо да закључимо, да нема разлике и да је наш воѓа, у ствари један (Грујо, Заев, Бранко, Киро) а

Така де, он продава муда за бубрези на народецов, а кога оди на меѓународни конференции гордо го носи беџот со FYROM.[DOUBLEPOST=1427112484][/DOUBLEPOST]
веќе кога влегуваме во тоа кој колку е неинформиран и наивен, треба да си навистина наивен да веруваш во овој спор се работи за преговори / разговори за името, главните барања на Грција се нешто повеке од име али ајде.Значи сега некој теории со повеке значенња, кој што може да служат за кој како сака да ги толкува во зависнот кој за кого навива може да се вртат до сто и назад, факт е дека ништо не е мрднато, згора на све е крајно лицемерно обвинувања за предаство да доагат од Заев, јас да сум Заев тоа не би го спомнувал, тој е последниот што би требало да го отвора тоа прашање.
Па тоа и ти пишав, дека грција не сака воопшто во новото компромисно решение за името да стои Македонија, не па за други работи..
Заев сака да го сруши митот дека грујо е цврст со името, заев има став околу тоа, дека треба да ја свиткаме кичмата, така да не е воопто лицемерно обвинувањата од негова срана, он си кажува неговиот став за името, и грујо си кажува негов став, дека нема менување на име, а усвари прифатил РМ Скопје да оди на референдум, лицемерно нели?
 
Последно уредено од модератор:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
4.978
Поени од реакции
8.097
Така де, он продава муда за бубрези на народецов, а кога оди на меѓународни конференции гордо го носи беџот со FYROM.[DOUBLEPOST=1427112484][/DOUBLEPOST]
Па тоа и ти пишав, дека грција не сака воопшто во новото компромисно решение за името да стои Македонија, не па за други работи..
Заев сака да го сруши митот дека грујо е цврст со името, заев има став околу тоа, дека треба да ја свиткаме кичмата, така да не е воопто лицемерно обвинувањата од негова срана, он си кажува неговиот став за името, и грујо си кажува негов став, дека нема менување на име, а усвари прифатил РМ Скопје да оди на референдум, лицемерно нели?
сега ти ми делуваш дека неинформиран, Грција барем јавно до последнава влада ( последнава не е јасна) беше и те како спремна да прифати решение со име Македонија во комбинирана форма, Грција други работи не прифаќаше и затоа Грујо како и сите пред него глуми преговори пред светот. Тука заев може нешто да се надева да извади ама пак се сведува на ниво на шпекулација и манипулации, кој како сака да го гледа како што реков и претходно, зависи кој за кого навива, али на крајот без некој ефект.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
15.175
Поени од реакции
25.803
сега ти ми делуваш дека неинформиран, Грција барем јавно до последнава влада ( последнава не е јасна) беше и те како спремна да прифати решение со име Македонија во комбинирана форма, Грција други работи не прифаќаше и затоа Грујо како и сите пред него глуми преговори пред светот. Тука заев може нешто да се надева да извади ама пак се сведува на ниво на шпекулација и манипулации, кој како сака да го гледа како што реков и претходно, зависи кој за кого навива, али на крајот без некој ефект.
Грција инсистира на име со географска одредница кое ќе се користи ерга омнес. Значи и промена на Устав и се што следува со тоа. Република Македонија да се преименува во тоа што ќе биде договорено. Притоа од тоа име ќе се влечат и придавките за идентитетот и јазикот.

Ама, Грција не сака да го реши спорот со името. Дури и да се појави некој што ќе го прифати се тоа, а нема, ќе снемат позиција и ќе побараат нешто повеќе.
 
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Зошто некој цело време би ги обвинувал другите (со право, до душа) дека сакаат да го мењаат името, кога и тој самиот (наводно) така се договарал. Тоа му е еден од столбовите на политичката доктрина, со која настапува.
Он не би прифатил промена на името.
Ако и он под маса прифатил промена на името, онда можемо да закључимо, да нема разлике и да је наш воѓа, у ствари један (Грујо, Заев, Бранко, Киро) а
Факт е дека на терен никогаш не се работело за омекнување на ставот на народот во врска со името и за првпат се спомна референдум, а другава страна упорно го минира тоа дури и кога е во опозиција излегува јавно со ставови за промена на името. Така да не знам како може да биде исто.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.486
Поени од реакции
79.614
Така да не знам како може да биде исто.
Па не е исто. Груевски неколку пати има кажано дека е против промената на името. Зашто инаку би ја обвинувал опозицијата дека е за тоа.
Исто би било, доколку и он би бил за промена како нив.
 
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Па не е исто. Груевски неколку пати има кажано дека е против промената на името. Зашто инаку би ја обвинувал опозицијата дека е за тоа.
Исто би било, доколку и он би бил за промена како нив.
Против промена на Уставот и против промена на името без референдум и против било какво решение кое нема да биде во интерес на македонскиот народ. Не ни можеш да кажеш против промена на името пошто тогаш преговорите се бесмислени. Опозицијата ја обвинува за работење позади грб што е вистина, дали немаше јавни изјави за виткање кичми и "елсперти" блиски до опозицијата или сами опозиционери кои даваа изјавидека не е лошо придавка додавка и тоа во моменти кога се вршеше најголемиот притисок врз нас?
Друга работа факт е дека до сега ќе бевме обработени како народ доколку во овие 8 години беа другиве на власт. Да се потсетиме дека 2004-5 или 6 не памтам битно кога беа другиве, дојде нимиц со предлог кој сите го прифатија освен сегашниов премиер. Тоа е факт. Не навлегувам во неговите мотиви можда за инает го направил не знам како и да е од тогаш работата не е мрдната и така треба и да биде се додека сме во ваква позиција спрема грција.
И трета работа јас не го гледам како херој туку се согласувам со тоа како до сега ја води играта, пошто како што кажав името стои статус кво државата не колабираше и поркај најавите и прогнозите. Еве ако има некакви снимки во кои има некои детали кои објаснуваат што му е намерата тогаш да дискутираме ама се си мислам дека ќе биде нешто у стил после полноќ како вика по телефон та преку к** од имево ќе го мењам.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.486
Поени од реакции
79.614
Против промена на Уставот и против промена на името без референдум и против било какво решение кое нема да биде во интерес на македонскиот народ. Не ни можеш да кажеш против промена на името пошто тогаш преговорите се бесмислени. Опозицијата ја обвинува за работење позади грб што е вистина, дали немаше јавни изјави за виткање кичми и "елсперти" блиски до опозицијата или сами опозиционери кои даваа изјавидека не е лошо придавка додавка и тоа во моменти кога се вршеше најголемиот притисок врз нас?
Друга работа факт е дека до сега ќе бевме обработени како народ доколку во овие 8 години беа другиве на власт. Да се потсетиме дека 2004-5 или 6 не памтам битно кога беа другиве, дојде нимиц со предлог кој сите го прифатија освен сегашниов премиер. Тоа е факт. Не навлегувам во неговите мотиви можда за инает го направил не знам како и да е од тогаш работата не е мрдната и така треба и да биде се додека сме во ваква позиција спрема грција.
И трета работа јас не го гледам како херој туку се согласувам со тоа како до сега ја води играта, пошто како што кажав името стои статус кво државата не колабираше и поркај најавите и прогнозите. Еве ако има некакви снимки во кои има некои детали кои објаснуваат што му е намерата тогаш да дискутираме ама се си мислам дека ќе биде нешто у стил после полноќ како вика по телефон та преку к** од имево ќе го мењам.
Не разбирам баш што сакаш ти у постов да кажеш. Он е или не е за промена на името?

Ја мислам дека не е. Ако е он за мењање на името сигурно не би ги посочувал кон СДСМ или пак Љубе. Не е ваљда до толку будала, други да обвинува за нешто кое тајно сам го прави.

Еве ти (од Курир) баш конкретно негова изјава:

-И самиот Грк Бранко знае дека Никола нема да го смени името. Ќе му порачам, Бранко не го лажи народот пак и онака не ти веруваат веќе, сите знаат дека се што правеше беше само за да им учиниш на оние што те држат. Одовде ти порачувам, никој нема право да го менува името, само народот одлучува за тоа. Ниту некој прифатил, ниту имало предлог, ниту некој смее да се осмели да прифати било каков предлог, само народот на референдум сам ќе се изјасни.

7:39
 
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не разбирам баш што сакаш ти у постов да кажеш. Он е или не е за промена на името?

Ја мислам дека не е. Ако е он за мењање на името сигурно не би ги посочувал кон СДСМ или пак Љубе. Не е ваљда до толку будала, други да обвинува за нешто кое тајно сам го прави.

Еве ти (од Курир) баш конкретно негова изјава:

-И самиот Грк Бранко знае дека Никола нема да го смени името. Ќе му порачам, Бранко не го лажи народот пак и онака не ти веруваат веќе, сите знаат дека се што правеше беше само за да им учиниш на оние што те држат. Одовде ти порачувам, никој нема право да го менува името, само народот одлучува за тоа. Ниту некој прифатил, ниту имало предлог, ниту некој смее да се осмели да прифати било каков предлог, само народот на референдум сам ќе се изјасни.

7:39
Не е. Верувам (т.е. би сакал) никој не е за такво нешто. Сепак изјави на митинг или не знам каде не ги сфаќам до толку сериозно. Гледам што се случува и по тоа ценам. Штом Грците тврдат националист тогаш ваљда е океј. А тоа за референдумот иако сум за тоа е меч со две оштрици ама мислам дека го користи само за да има некаков аргумент плус пред меЏунардоната. Ќе видиме, времето ќе покаже сега за сега е океј (за имево зборам).
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.486
Поени од реакции
79.614
Сметам дека постои можност Груевски да изврши притисок спорот да се реши во периодов од 15 јануари до изборите во април, на кои тој би победил евентуално и после би "морал" да го прифати договореното.
Другите играчи и така без проблем би го смениле името. И Груевски, како што слушнавме би го сменил, али барем јавно се декларираше дека нема. Вака топ ќе му дојде.
 
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Сметам дека постои можност Груевски да изврши притисок спорот да се реши во периодов од 15 јануари до изборите во април, на кои тој би победил евентуално и после би "морал" да го прифати договореното.
Другите играчи и така без проблем би го смениле името. И Груевски, како што слушнавме би го сменил, али барем јавно се декларираше дека нема. Вака топ ќе му дојде.
Една работа си заборавил,Груевски ќе си даде оставка по 15 јануари,барем според договореното од Пржино.Изборите ќе ги распише реформиран ДИК и технички премиер на техничка влада.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.486
Поени од реакции
79.614
Да.
И после 24-ти април, кога ќе победи ќе си стане премиер кој што више нема да мора да се занимава со тоа. Бидејќи тоа ќе се реши у меѓупросторов.
 
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Да.
И после 24-ти април, кога ќе победи ќе си стане премиер кој што више нема да мора да се занимава со тоа. Бидејќи тоа ќе се реши у меѓупросторов.
Ќе победи партијата,а не Груевски и фамилијата.Тој ако биде осуден и под истрага нема да има можност да формира влада.
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.014
Поени од реакции
14.860
Zaboravate deka za najlošoto rešenie za nas grcite nesakaat ni da čujat. Tie ne se zadovlni so kompromis, tie sakaat sve- novo ime, jazik, kultura, istorija.......sve ili erga po nivno
 

Kajgana Shop

На врв Bottom