Значи ти треба стажанска книшка, треба да собереш потписи во стажанската книшка, фотокопија од дипломата заверена на нотар и уплатени 6000 ден. и потоа ти закажуваат термин за полагање. За повеќе информации и начинот на полагање да се обратиш на клиниката за максилофацијална хирургија. Поздрав!!!Сакам да полагам државен испит за забен техничар , се заинтересирав и ми кажаја како оди процедурата притоа треба да потполнам стажантска книшка и ми треба мала помош ... ве молам доколку има некој кој има полагано да ми помогни или нека ми пиши во пп , фала однапред
400 do 600 denПрва година отприлика колку пари знаат да чинат книгите? Прашувам зошто имам слушено дека кај некои професори имало уцени од типот, ако не ја купиш книгата нема да положиш?
Тие уцени важат во тетово, во скопје никој не те прашува дали имаш оригинал или копија. Мене сите книги ми се копииПрва година отприлика колку пари знаат да чинат книгите? Прашувам зошто имам слушено дека кај некои професори имало уцени од типот, ако не ја купиш книгата нема да положиш?
И практикумите ли ти се копии?Тие уцени важат во тетово, во скопје никој не те прашува дали имаш оригинал или копија. Мене сите книги ми се копии![]()
Сите практикуми ми се копии освен генетика ама тоа по избор си го земав оригинал дека вреди фазла пари да се фркат. Иначе друго се ми копијаИ практикумите ли ти се копии?
нас не тераа да купуваме оригинали (по физиологија, микро, биохемија, патофиза и сл) и ни се поптпишуваа асистентите на вежбитеСите практикуми ми се копии освен генетика ама тоа по избор си го земав оригинал дека вреди фазла пари да се фркат. Иначе друго се ми копија
мислам дека имаш подолг стаж од мене на факултетотнас не тераа да купуваме оригинали (по физиологија, микро, биохемија, патофиза и сл) и ни се поптпишуваа асистентите на вежбите
факултетот го завршив, само не медицински туку стоматолошки, и знам на медицинските предмети што ги имавме така бешемислам дека имаш подолг стаж од мене на факултетот![]()
Здраво дечки.
Вака, јас сум нова на форумов. Се зачленив затоа што ми требаат некои информации во врска со факсов. Од септември почнувам со студии на општа медицина тука во Ск. и се утепав барајќи по нет ама не можев да најдам.
1. Дали вие постарите можете да ми кажете, која е најновата едиција на F.Netter анатомскиот атлас која ја има во тука кај нас или пак која е најдобра според вас и цената која ја држи атласов ??
Ми треба на српски евентуално ако не можам да најдам на англиски. Исто така, ја најдов 5тата едиција на англиски во pdf file, па дали би ме служела исто ако ја испринтам и која опција ми е поисплатлива и подобра за учење??
2. Дали можете да ме информирате колку чинат книгите за прва година и по кои книги е најдобро да се има оригинали а по кои е прегледно и читливо да се учи од копии?
Ви благодарам однапред