Медицински и стоматолошки факултет

UniqueM

dreamer
Член од
30 јули 2014
Мислења
71
Поени од реакции
20
@Kadaif што да ти објаснувам... Претпоставувам M.D значи си го поминал тоа веќе... Времето за некои катедри останло на 1960/70/80 постари книги од сами професори... Тоа е..знаење се бара, а квалитет нема...

Член од
8 септември 2012
Мислења
42
Поени од реакции
4
Сакам да полагам државен испит за забен техничар , се заинтересирав и ми кажаја како оди процедурата притоа треба да потполнам стажантска книшка и ми треба мала помош ... ве молам доколку има некој кој има полагано да ми помогни или нека ми пиши во пп , фала однапред

Член од
4 декември 2014
Мислења
1.140
Поени од реакции
774
Сакам да полагам државен испит за забен техничар , се заинтересирав и ми кажаја како оди процедурата притоа треба да потполнам стажантска книшка и ми треба мала помош ... ве молам доколку има некој кој има полагано да ми помогни или нека ми пиши во пп , фала однапред
Значи ти треба стажанска книшка, треба да собереш потписи во стажанската книшка, фотокопија од дипломата заверена на нотар и уплатени 6000 ден. и потоа ти закажуваат термин за полагање. За повеќе информации и начинот на полагање да се обратиш на клиниката за максилофацијална хирургија. Поздрав!!! :)

Член од
12 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
2
Барам цимерка (предност Стоматолошки или Медицински факултет) за двособен нов стан целосно опремен кај Веро Џамбо, на трети спрат со лифт и сопствено парно. Контакт: 072 225 203

Член од
9 август 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.810
Прва година отприлика колку пари знаат да чинат книгите? Прашувам зошто имам слушено дека кај некои професори имало уцени од типот, ако не ја купиш книгата нема да положиш?

Член од
4 декември 2014
Мислења
1.140
Поени од реакции
774
Прва година отприлика колку пари знаат да чинат книгите? Прашувам зошто имам слушено дека кај некои професори имало уцени од типот, ако не ја купиш книгата нема да положиш?
400 do 600 den

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Тие уцени важат во тетово, во скопје никој не те прашува дали имаш оригинал или копија. Мене сите книги ми се копии :D

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
И практикумите ли ти се копии?
Сите практикуми ми се копии освен генетика ама тоа по избор си го земав оригинал дека вреди фазла пари да се фркат. Иначе друго се ми копија

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.735
Поени од реакции
11.611
Мислам дека треба да се направи посебна тема за Стоматолошки факултет.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Сите практикуми ми се копии освен генетика ама тоа по избор си го земав оригинал дека вреди фазла пари да се фркат. Иначе друго се ми копија
нас не тераа да купуваме оригинали (по физиологија, микро, биохемија, патофиза и сл) и ни се поптпишуваа асистентите на вежбите

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
нас не тераа да купуваме оригинали (по физиологија, микро, биохемија, патофиза и сл) и ни се поптпишуваа асистентите на вежбите
мислам дека имаш подолг стаж од мене на факултетот :LOL:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
мислам дека имаш подолг стаж од мене на факултетот :LOL:
факултетот го завршив, само не медицински туку стоматолошки, и знам на медицинските предмети што ги имавме така беше :)

Член од
19 август 2015
Мислења
6
Поени од реакции
0
Здраво дечки.

Вака, јас сум нова на форумов. Се зачленив затоа што ми требаат некои информации во врска со факсов. Од септември почнувам со студии на општа медицина тука во Ск. и се утепав барајќи по нет ама не можев да најдам.

1. Дали вие постарите можете да ми кажете, која е најновата едиција на F.Netter анатомскиот атлас која ја има во тука кај нас или пак која е најдобра според вас и цената која ја држи атласов ??

Ми треба на српски евентуално ако не можам да најдам на англиски. Исто така, ја најдов 5тата едиција на англиски во pdf file, па дали би ме служела исто ако ја испринтам и која опција ми е поисплатлива и подобра за учење??

2. Дали можете да ме информирате колку чинат книгите за прва година и по кои книги е најдобро да се има оригинали а по кои е прегледно и читливо да се учи од копии?

Ви благодарам однапред

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Здраво дечки.

Вака, јас сум нова на форумов. Се зачленив затоа што ми требаат некои информации во врска со факсов. Од септември почнувам со студии на општа медицина тука во Ск. и се утепав барајќи по нет ама не можев да најдам.

1. Дали вие постарите можете да ми кажете, која е најновата едиција на F.Netter анатомскиот атлас која ја има во тука кај нас или пак која е најдобра според вас и цената која ја држи атласов ??

Ми треба на српски евентуално ако не можам да најдам на англиски. Исто така, ја најдов 5тата едиција на англиски во pdf file, па дали би ме служела исто ако ја испринтам и која опција ми е поисплатлива и подобра за учење??

2. Дали можете да ме информирате колку чинат книгите за прва година и по кои книги е најдобро да се има оригинали а по кои е прегледно и читливо да се учи од копии?

Ви благодарам однапред

awwwww да се биде прва година пак... Да не си ти од оние шо уште од сеа ставаат д-р пред името на фб?

Иначе Селеников ти се најбољи атласи, ако сакаш иам пдф формат, и од нив си вадев сликите и си ги принтав некогаш у боја некогаш црно бело.

Верувај ми, немој премногу да очекуваш бидејќи ќе се разочараш и при најмали ситници и после ќе ти биде се мех.

Kajgana Shop

На врв Bottom