Македонци во Малта

• Креатор на темата Креатор на темата micofico
  • Време на започнување Време на започнување
нека се произнесе некој друг со искуство

Има ли некој шо бил во Малта со работна виза, а не со бугарски пасош? Ми треба помош малце поздрав,

Здраво на сите

Планирам да одам во Малта па ми треба сместување во St. Julian`s. Доколку некој има место или бара цимер или знае соби за издавање нека ме контактира секоја информација е добродојдена.
Фала многу

mislam seuste deka ima restrikcii, neka me popravi nekoj ako gresam

Ако имаш сертификат од вакцини признати во ЕУ (Астра, Фајзер, Модерна, Џонсон) а притоа сертификатот е од Мк или Срб, немаш проблем.
Од утре Србија ќе биде ставена на темно црвената листа така да Бугарија и Грција остануваат како опции од соседните држави за доаѓање во Малта.
Летовите Скопје-Малта ќе се вратат од 12ти Декември, па ако Македонија остане на црвената листа ќе може да се патува директно.
Црвената и темно црвената листа се сосема различни работи. Објаснето е на претходната страна со слика.

Здраво на сите

Планирам да одам во Малта па ми треба сместување во St. Julian`s. Доколку некој има место или бара цимер или знае соби за издавање нека ме контактира секоја информација е добродојдена.
Фала многу

Брат ти пишав и претходно. Не знам зашто бараш тука цимер/соба.
Оди на фејсбук, приклучи се на групите и одма ќе најдеш.

значи има надеж уште за тие што сакаат

околу 400е последен пат што слушнав

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom