Македонци во Јужна Америка

Член од
27 јули 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
ни требаат сите македонци каде и да се. и виртуелна активност е добредојдена.
 
Член од
13 јануари 2015
Мислења
1.044
Поени од реакции
983
 
Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Сум имала прадедо кој што отишол во Аргентина и се вратил.. No more info
 
Член од
13 јануари 2015
Мислења
1.044
Поени од реакции
983
Сум имала прадедо кој што отишол во Аргентина и се вратил.. No more info
Дали бил од охридско, преспанско или битолско?
Од овие три краја оделе највеќе на печалба во Аргентина.
И тие што останале 90% биле од наведените краеви.
Има од Русиќ податоци за Македонија што ја истражил, за селата. И таму завел за сите фамилии каде имаат иселеници. Не му се 100% опфатени сите иселеници, но вредат многу неговите истражувања.
 
Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Нели знаеш зошто бил таму и кој временски период било тоа?
Дали бил од охридско, преспанско или битолско?
Од овие три краја оделе највеќе на печалба во Аргентина.
И тие што останале 90% биле од наведените краеви.
Има од Русиќ податоци за Македонија што ја истражил, за селата. И таму завел за сите фамилии каде имаат иселеници. Не му се 100% опфатени сите иселеници, но вредат многу неговите истражувања.
Информациите ми се штури. Отишол на печалба ама не можел да издржи и се вратил. Години врска немам, се работи за прадедо.
Преспа ☺
 
Член од
13 јануари 2015
Мислења
1.044
Поени од реакции
983
Има и од селата на баба ми и дедо ми (Мраморец и Врбјани/охридско) иселеници во Аргентина, али јас немам точни податоци дали мои предци биле таму на печалба.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.236
Поени од реакции
18.700
А има ли денеска некоја наша заедница во некоја од државите во Ј.Америка?
 
Член од
13 јануари 2015
Мислења
1.044
Поени од реакции
983
Немам слушнато за здружение.

Овде Миленко кажува дека имало во Аргентина цело село со Македонци од охридско и преспанско.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom