TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
За чиновите мислам им се стандардни како и во другиве држави што им се специјалните единици.Ако знае некој кои техники поточно,каква опрема освен оружјето,какви рангови и чинови имаат нека пише,но не некој што слушнал не дослушнал,ако стварно знае нека пише!
па порано базата им беше во штип друго незнамзбор два за Шкорпионите?
Знае некој нешто поеке?
не сум сигурен, шкорпиони= прва македонска механизирана пешадиска бригада (вака нешо беше), значи тие се единица при АРМ, како шо гледам,најчесто одат во мировни мисии,ирак,иран,афганистан...сеа за сеа тоа, (дајте да ја разработиме темава, ептен ме интересира ова,.....можда ке ми се исполни сонот да работам во една од овие специјални единице,збор два за Шкорпионите?
Знае некој нешто поеке?
Sekoja cest za volcite !
Negativnosti:
mal broj obuceni volci (mislam deka bea 400-500 max)
golem odliv na volcite vo na vremeto tigri, podocna lavovi denes leopardi
mali plati i nedovolna motiviranost
i pokraj ogromnite zaslugi, uspesi i dokazanost nitu eden orden na Makedonija ne e na gradite od nasite volci
Tigrite
zalam, ne e samo fokus, ednostavno ja predadoa RM na site frontovi.. gi gledame pred kameri za slikanje so po nekoj makro ili apsenje na smilenski... vo vojnata potfrlija, odbija direktna naredba i sabotiraa eden kup akcii. Tie sto bea spremni i so srce najgolemiot del prebegaa kaj lavovite.
Ama zatoa bea dokazani i seuste se dokazuvaat pri sobiranje reket, formiranja na osila i slicni security gnezda, tepanje niz diskoteki i verna sluzba na stranski (citaj severi) razuznavaacki i kontrarazuznavacki sluzbi
Lavovite imaa srce imaa i uspesi no imaa i mani.. aj poveke sleden pat
грешка си ЕБР не се само за на стадиони, протести..... тие се прва одбрамбена линија, што значи ако почне војна(недај боже) тие се први таму.лавовите моментално постојат,како ЕБР-единица за брзо распоредување,и најчето одат на стадиони,на протести..... а војската на РМ (АРМ,а со тоа и ВОЛЦИТЕ),главна задача им е да ја БРАНИ државата
па да,затоа се ЕБР-единица за брзо распоредување, а ги гледам идат и како придружба на кобмињата со пари шо носат,од поштагрешка си ЕБР не се само за на стадиони, протести..... тие се прва одбрамбена линија, што значи ако почне војна(недај боже) тие се први таму.