Македонија може да биде исклучена од Советот на Европа

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248

29.03.2006 Одземање на членството во светот на Европа е една од евентуалните казни за Република Македонија доколку се потврди дека земјата свесно ја прекршила европската конвенција за човекови права во случајот Ел Масри.

Висок дипломат на Советот на Европа за А1 тврди дека ваквиот развој на настаните, иако тешко би можел да се случи, сепак не треба да се исклучи.
Според изворите на А1, многу поверојатно е македонските пратеници да го изгубат правото да гласаат за време на заседанието на интерпарламентарното собрание на Советот на Европа.
И во двата случаи тоа би бил голем политички удар за македонските власти по добивање на статусот кандидат.
Во Брисел велат дека подобро е земјата навреме да ги даде сите информации за Ел Масри и да ја намали политичката штета затоа што секоја формална осуда од страна на европските тела за Македонија им оди во прилог на противниците на проширувањето кои добиваат аргумент дека Македонија и Балканот се уште не се подготвени за прием во Унијата.
И покрај достапноста во првичните наоди за случајот Ел Масри, евродипломатите не сакаат да зборуваат за евентуалната вина на македонските власти се додека не завршат сите три европски истраги за тајните затвори на ЦИА.
Дел од пратениците од десните партии во европарламентот, по сведочењето на Ел Масри пред привремената комисија на европарламентот, се убедени дека Ел Масри не ја говори целата вистина за Македонија.
Претседателот на комисијата за надворешна политика Елмар Брок за А1 вели дека и во случај со државите важи институтот презумпција на невиност.
Не треба да се зборува за нечија вина се додека не се утврди дека Ел Масри навистина бил нелегално уапсен и предаден на ЦИА, спротивно на европската конвенција за човекови права, вели Брок за А1.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
ќе не шетаат по тавани уште кратко, после ќе сакат да ни забијат ножот в грб, ко секоаш...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A zar vie bilo koga navistina poveruvavte vo prikaznata deka Makedonija ozbilno ja igraat vo nekoja Evropska sema????
Jas si mislev deka ste svesni deka se ova e samo mizitatara za da ne ispadne eve ne se "demokraticni".....
Ja zaboravivte Lisabonskata deklaracija????...tuku taka ispari???
I setete se od kade bez nikakva realna pricina ja isklucija Jugoslavija pred da ja raspickaat???
Sepak edinstveno ne veruvam (seuste) deka za takvo nesto ke koristat taka banalen i namesten slucaj:):):)!!
Ili si mislat deka za takvi mivki...dovolna e i mivka pricina...El Masri...jebote Bog:):)!!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
јас, а и не само јас, многумина ги увидоа опасностите од можни „местенки” на релација САД-Нато-ЕУ...

едните ти велат ако сакаш кај нас прај вака, другите ти велат ако сакаш кај нас прај така, и на крај ќе те карат шо си напрајл вака или така...

Еден пробен балон беше договорот за имунитет на Америчките војници, односно на не-јурисдикција на Македонските Судови...

втор или којзнае поред е Масри, следно ќе биди ова или она...

а Македончето наместо конечно да свати дека само го дриблат и „тртат”, уште прашва дали поарно да се намести...

јеби га...

можи во следниот стадиум на човештвото, после фамозната 2012 :)

SpaceMan

Dead Like Me
Член од
8 декември 2005
Мислења
102
Поени од реакции
1
Народот,пред се помладите, е свесен дека цел свет не дрибла, а и нашиве политичари тоа многу добро го знаат.Меѓутоа им се потрошија асовите што ги имаа па сега се едно па исто повторуваат де во ЕУ ќе не примеле, де Нато blah blah blah Наместо да почнат „помалите” проблеми да ги решаваат тие се фатиле баш за овој еден „ЕУ проблем” и го др**т веќе незнам колку години.Аман бре до кога!!!!

оф топик
сеага па и нова партија почна да плови по македонските ни политички води.Незнам точно како се вика, нешто со евро интеграција или така нешто. ПРЕКУ ГЛАВА ВИШЕ

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
Serdarot напиша:
јас, а и не само јас, многумина ги увидоа опасностите од можни „местенки” на релација САД-Нато-ЕУ...

едните ти велат ако сакаш кај нас прај вака, другите ти велат ако сакаш кај нас прај така, и на крај ќе те карат шо си напрајл вака или така...

Makedonija pravi mnogu drugi greski no ovaa politika ne smetam deka e greska. Koj videl air od lizenje na Francija ili Germanija? nikoj evropa e zavisna od Amerika i sto ke kaze amerika toa ke bide, a EU moze samo da iznesuva visoki prestavnicki mislenja koi samo takvi i ke si ostanat. Od evropa nitu sme videle ari nitu ke videme. Edinstveno sto treba da dobieme e polnopravno clenstvo vo trgovskata unija na EU a toa ke go dobieme edinstveno preku Amerika.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
сакаш да кажеш да им го лижеме газот на Американците? :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Хехе, и да ја исклучат! :)

Барем нема повеќе тантара - пантара глупости да слушаме, на тв да ги гледаме Бранко и Бучко како ни продаваат мозок, да добивам дијареа гледајќи ја Шеќеринска како збори ко навиена сложени реченици со кои мислиш којзнае што кажува, а всушност не кажува ништо, или општо познати работи.

А успутно, нека ја "банираат" и Германија од ЕУ , чии оперативци исто така биле вмешани во случајот, а САД нека ги шутнат од ООН поради ЦИА.

Се е ова тантара - пантара, за тие да си прават тинтири - минтири. А ние ќе си пееме нинанајнаа...оу јеа!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mozat kurot da ni go pusat!

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Garfield напиша:
Mozat kurot da ni go pusat!
категорично тврдам дека нема шанси некој од раководство на ЕУ било кога да го пуши. Бирам ја кај го стаам и на кого го даам :)

али во контекст на идеата, а не буквата, имаш моја потполна поддршка

ќе ни се фатат... :bip:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ич ne dam da go pipnat so nivnite gnasni раце бе. Али, тоа е идејата. Нели.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Стварно бе, дај нека не исклучат више, аман. Дај да пркнеме конечно, да живнеме...овенавме вака.

Kajgana Shop

На врв Bottom