Луковиќ: Во Сарај не се играше кошарка

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Тренерот на Куманово, Љубислав Луковиќ, не може да се помири со случувањата за време на синоќешното гостување во Сарај против Лирија. Куманово го загуби овој натпревар со 98-92, но мечот во Сарај го одбележаа огромен број на инциденти како на теренот, така и на трибините. Порталот мкд.мк информираше дека за време на мечот, па и по неговото завршување цело време биле пеени песни навредливи за македонското население, но домашните навивачи ниту еднаш не биле опоменати за ваквото однесување.

Вакво нешто навистина не сум сретнал во својата кариера, ниту како играч, ниту како тренер. Во Сарај не се играше кошарка, навистина не знам што се правеше синоќа во таа сала. Такво судење, таков притисок од страна на трибините, како со пеење на песни за Албанија и Косово, така и со фрлање на тврди предмети кон нас, тоа е нешто неверојатно. Не смее да се заборави дека Куманово за многу помал инцидент беше казнет со играње натпревар во празна сала, а сега гледаме дека очигледно истите правила не важат за никој. Не можам да разберам како можеше навивачите ниту еднаш да бидат опоменати. Сега на ред е МКФ, да реагира според пропозициите“ - изјави стратегот на кумановци.

Додека македонските клупски кошаркари, фудбалери па и ракометари, кои одат да се натпреваруваат во Тетово, Гостивар, Скопско, Кумановско одат да се натпреваруваат а се враќаат или повредени или со смртни закани, со погрдни извици кон македонија и македонците и тоа се случува секоја недела, некои наши новинари се занимаваат со тоа што група навивачи испеале клетите Албанци во белград. ДВОЛИЧНОСТ и ДЕФОКУСИРАЊЕ од вистинските проблеми - а тоа е дека екипите со албански газди и навивачи не знаат да спортуваат освен да тепаат а ние ги толерираме!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Кога ќе почнат да се пеат пресни против зелките одма се прекинува утакмицата и се чека да престанат навивачите,а кога се пее против Македонците никому ништо.На МЗТ-Торус само што ја почнаа ФА ‘‘кој не скока тој е албанец‘‘ одма застанаа сите и чекаа да престанат за да продолжи утакмицата.

п.с и форумов не го прифаќа зборот на ‘‘Ш‘‘ :facepalm:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Они може да пеат националистички песни и да навредуваат по сите, и тоа да биде се нормално и во ред а кога ние ќе испееме Излези момче одма не етикетираат како националисти и фашисти, против европски вредности бла бла бла. Излези Најчевска сега од дупката и активирај ги твоите "експерти" па осудете го и овој настан. Еј будала па јас од кого барам осуда.......

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
тоа дека ние провоцираме они се инаку мн мирни фини дечки -.-

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Они може да пеат националистички песни и да навредуваат по сите, и тоа да биде се нормално и во ред а кога ние ќе испееме Излези момче одма не етикетираат како националисти и фашисти, против европски вредности бла бла бла. Излези Најчевска сега од дупката и активирај ги твоите "експерти" па осудете го и овој настан. Еј будала па јас од кого барам осуда.......
најчевска !!!! аххахахахах добар си и ти хахаха :D :D :D :D

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Мене не ме нервира што навивачите на тие клубови пцујат, па и тоа што Косово им е помило од државата која ги згрижува, само ме нервира што истите тие педерски клубови први се жалат ако некој опцуе нанационална база. Тоа е дволичност и педеризам. Не ми пречи тоа што орлите им се омилени реквизити, ама ме нервира кога "забораваат" да истакнат македонско знаме (или истото го фрлаат, газат и тн. ). Не ме нервира што ја величаат Албанија ама треба да се казнат кога "неовластени лица" ги тепаат противничките играчи по тунелите (На пример кога игра Шкендија ова е вест што ја имаш на ако не на секој на секој втор натпревар кога Шкендија игра дома).
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 13:45 ---
А да не зборам тоа што со сила и пари прават клубови и пак не можат да најдат албанец што знае да игра баскет или ракомет или одбојка. За фудбал се наоѓа по некој играч и комбинацијата со неколку македонски фудбалери плус редовно давање мито, плус закани и тепање и ете ти успешен клуб со газда етнички албанец.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Све е бе ова од политичка позадина:facepalm:Само најтрагично е што ова е во режија на Бране наш голем маж.
и сеа одма ќе ми го избришат коментаров поради мешање на политика на форумов.:oops::unsure:

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Све е бе ова од политичка позадина:facepalm:Само најтрагично е што ова е во режија на Бране наш голем маж.
и сеа одма ќе ми го избришат коментаров поради мешање на политика на форумов.:oops::unsure:
За мешање политика тешко да ти го избришат ама за тресење глупости би требало.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Мене не ме нервира што навивачите на тие клубови пцујат, па и тоа што Косово им е помило од државата која ги згрижува, само ме нервира што истите тие педерски клубови први се жалат ако некој опцуе нанационална база. Тоа е дволичност и педеризам. Не ми пречи тоа што орлите им се омилени реквизити, ама ме нервира кога "забораваат" да истакнат македонско знаме (или истото го фрлаат, газат и тн. ). Не ме нервира што ја величаат Албанија ама треба да се казнат кога "неовластени лица" ги тепаат противничките играчи по тунелите (На пример кога игра Шкендија ова е вест што ја имаш на ако не на секој на секој втор натпревар кога Шкендија игра дома).
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 13:45 ---
А да не зборам тоа што со сила и пари прават клубови и пак не можат да најдат албанец што знае да игра баскет или ракомет или одбојка. За фудбал се наоѓа по некој играч и комбинацијата со неколку македонски фудбалери плус редовно давање мито, плус закани и тепање и ете ти успешен клуб со газда етнички албанец.
најчевска !!!! аххахахахах добар си и ти хахаха :D :D :D :D
kaljimero.png
Фала на тој од форумот што ја изработи. :D Ова ќе биде заштитна маскота на сите вакви теми.​

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
25 март 2004
Суспендиран теренот на Шкендија 79

По инцидентот што се случи по завршување на второлигашкиот меч Шкендија 79 - Куманово (1:1), теренот на домаќините е суспендиран и тие се предадени на Дисциплинската комисија

15 април 2008
Суспендиран теренот на Шкендија
Како што е познато на неделниот натпревар во Тетово, во првото полувреме тренерот на Работнички К. Драгољуб Беквалац бил удрен со камен од трибините, а на интервенција кај полицијата за да реагира, потоа задобил удар и во главата од луѓето кои се претставиле како обезбедување. На пат кон соблекувалната на полувремето во тунелот група од 6-7 играчи на Работнички К. биле исто така физички нападнати, по што раководството на "романтичарите" одлучило да не го продолжи натпреварот.
10 октомври 2008
Суспендиран теренот во Тетово
Натпреварот во Тетово беше прекинат по првите 45 минути, при резултат 1:0 за Македонија ЃП, откако гостинскиот играч Жорж Амбурует по исклучувањето на пат кон соблекувалната физички го нападнаа неслужбени лица. Габонскиот интернационалец во бесознаени со брза помош беше пренесен во болница, каде е констатиран потрес на мозокот, но е пуштен на домашно лекување.
18 декември 2007
Во Тетово, по неделниот натпревар Ренова - Вардар (1-1) се случи тежок инцидент, во кој судиската четворка од Битола, на чело со Љубомир Крстевски, беше цел на физички напади на група од околу стотина домашни навивачи. Незадоволни од израмнетиот резултат во последните секунди од натпреварот, домашните навивачи одлучиле да делат своја правда. Во бркотницата на теренот, Вардар пријави дека настрадале и негови играчи, кои добиле по некој удар со палка од полицијата.
5 Мај 2006
Поради присуство на неслужбени лица на средбата со Цементарница, суспендиран е теренот во Тетово, во кој како домаќин игра и прволигашот Ренова од Џепчиште, соопштија вчера во Фудбалската федерација на Македонија.
28 септември 2005
По инцидентот по мечот Ренова- Вардар
Теренот во Тетово суспендиран
Натпреварувачката комисија на ФФМ вчера го суспендира Градскиот Стадион Тетово, а фудбалскиот прволигаш Ренова, организатор на мечот, го предаде на Дисцплинската комисија, која ќе ја одмери и казната. Ваквата одлука е донесена откака по завршување на неделниот натпревар, што се одигра во рамките од шестото коло на Првата фудбалска лига, помеѓу Ренова и Вардар (0:1), во теренот влегле неслужбени лица кои го нападнале главниот судијата Сашо Лазаревски како и неговите помошници Горан Кипријановски и Драган Ристовски, сите од Куманово.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
абе чекај јас од ко пропаднаја ултимејт не следам кошарка.
нели во лирија играја македонци ? или увезоја сега некој од косова, ма да чисто сумњам, тие во плукање во далечина светски прваци се, во друго тешко да ги биди.

Kajgana Shop

На врв Bottom