Лимит на ADSL-от?

Двонасочен сателитски интернет е најдобро нешто. Комплетно си независен од пошта и од некој интернет провајдер во државава. Опремата да си ја купиш е многу скапа (некаде околи 2000 евра) ама затоа можеш да ја изнајмиш додека ја користиш нивната услуга.

П.С. Acid после 3-4 недели безпрекорно отварање на странава (форумов не и на kajgana.com) во моментов пак ми го напарави проблемот со IP адресата :D . Не можам да влезам пак директно ни преку АДСЛ ни преку сателитски туку мора одам преку proxy :( . Моментално тука сум преку Мексико и имате голем поздрав од мексиканкиве :D :D .

Acid напиша:
vardarce напиша:
:arrow: Ко прво (зборам за интернетот од оннет) кога отвараш македонски страни - летаат. Ги даунлоадира со 100k.

даунлоадира и со повеќе, некаде накај 250

vardarce напиша:
Acid, а ако правиме муабет за квалитет на услугата кажи ми што е подобро? Два-три пати во денот да имаш прекин на интернет тоа добро ли е. Како што гледам 90% од луѓето интернетот го користат за download што значи кабловскиот интернет не им користи. Што викаш тоа за брзината на отварање на страниците тоа зависи од серверите. Да видиш само колку каснење има сателитскиот интернет ќе се чудиш ама сепак тоа зависи од серверите каде што се хостирани веб страниците. На пример форумиве преку сателитски интернет се смрт. Само да се логирам и да влезам на некој форум (refresh да направи на форумот) му треба сигурно една минута.

нема толку прекини дневно, јес да има прекини, ама еве веќе една недела не сум имал прекин, доколку има прекин во главно е ако заменуваат нешто кабли или што ти знам ја

Вака Ацид. АДСЛ-от паѓа или од неквалитетна мрежна карта, или од неквалитетен свич. Кога седам на обичниот компјутер ми се случува да ме исклучува по 2-3 пати во минута - ама не од конекцијата, туку од мрежата. А еве сега на лап-топот сум и неам гајле. 1наш во денот максимум 2 пати исклучува 8)

Ааааа нели он.нет има напраено да при даунлоад на големи фајлови, автоматски да ја симинја брзината на 64к?

StenmarC напиша:
Ааааа нели он.нет има напраено да при даунлоад на големи фајлови, автоматски да ја симинја брзината на 64к?

Да.

Јас кога имав кабловски, баш дечкиве од он.нет ми рекоа, ако симнуваш големи фајлови или многу фајлови, автоматски брзината ти се намалува на 64к од 512к.

Засега незнам како е, пошто на АДСЛ сум.

Мене никогаш не ми се случило да ми падне врската. Единствено само ко че праат некој поправки

Najdobra kombinacija za koristenje na internet kaj nas e SAT&ADSL.Podobro neshto barem do ovie momenti ne postoi.Edinstveno shto treba da napravite e toa da obezbedite "poevtin" SAT-Link i dobro da ja setirate mrezata so proxy seto drugo ke vi izgleda kako "bajka za internet" brzina,tv i sl.
Pred 7 godini koga jas gi ispituvav moznostite za SAT-internet,so zakon beshe zabranet upload preku SAT,barem od Makedonija.Ne bi znael so sigurnost da kazam kako e sega.

Najdobra kombinacija za koristenje na internet kaj nas e SAT&ADSL.

поточно здравје!

со едно PIII, skystar1, тањир и адслот пто го делиш со другарите, аутоматски стануваш интернет провајдер(че)
со burglar имаме најдено за 40 евра месечно 1,5mbits, flatrate :shock:

Toa mi beshe zborot,zaboravash na ogranicuvanja i slicni "sranja" shto Telekom i vo idnina ke ni gi prireduva.

vardarce напиша:
Двонасочен сателитски интернет е најдобро нешто. Комплетно си независен од пошта и од некој интернет провајдер во државава. Опремата да си ја купиш е многу скапа (некаде околи 2000 евра) ама затоа можеш да ја изнајмиш додека ја користиш нивната услуга.

Може некој да даде подетални информации, уште подобро ако има некое искуство, за двонасочен линк: што, каде, колку, како ???

Look here and make your choice,because, starting last months, we only do now profesional connections, two way.
[url]http://www.broadsat.com/en/opensky/buy/prices.html after this buy[/url]here:
https://www.broadsat.com/en/opensky/ecom/login/?u_from=/en/opensky/ecom/

Dear Mr. ******

Thanks for your mail to filiago. Our service is also available in
Macedonia.
To use our service you need a digital satellite dish, a dvb-card or
dvb-box
(usb) and a modem/isdn card. You still need your internet service
provider
for your dial-up connection to send data. Then you can download using
our
service with upto 1536 kbit/s.
We offer five different products via Satellite:
Filiago Sat 10 h: 1024 kbit/s Downloadrate, 10 hours free , monthly
Euro
17,95; 4 Cent each additional min.
Filiago Sat 20 h: 1024 kbit/s Downloadrate, 20 hours free , monthly
Euro
17,95; 4 Cent each additional min.
Filiago Sat MB: 1024 kbit/s Downloadrate, monthly 9,95 Euro, Mbyte
billing:
4,99 Cent each Mbyte
Setup fee for all products above 19,95 Euro.
Filiago Sat Flat 256: 256 kbit/s Downloadrate, monthly 19,95 Euro,
unlimited
Download.
Filiago Sat Flat 512: 512 kbit/s Downloadrate, monthly 34,95 Euro,
unlimited
Download.
Filiago Sat Flat 1024: 1024 kbit/s Downloadrate, monthly 43,95 Euro,
unlimited Download.
Filiago Sat Flat 1536: 1536 kbit/s Downloadrate, monthly 54,95 Euro,
unlimited Download.
The setup fee for the Flatrate products is 54,95 Euro.
You can find an order form at our website at the european product
descripition.
We would be very happy to win you as our customer.

Best regards,
Your Filiago Service Team
http://www.filiago.com

Postovani,
Mi imamo dosta pretplatnika iz Makedonije i svi nam se preplacuju preko bankarske doznake. Potrebno je da odlucite koju pretplatu zelite i mi cemo vam odmah poslati predracun sa instrukcijama za uplatu. Cim uplatiite posaljete nam kopiju uplatnice skeniranu ili faxom i koji zelite user name i password i mi vam odmah aktiviramo nalog.

Prijateljski pozdrav
LJubisic Sasa

http://www.astrasat.net
Silicon - Astrasat
Secer Sokak 27
22000 Sremska Mitrovica
Yugoslavia
Tel. +381-22-63-90-90
+381-22-224-719
+381-22-212-916
+381-63-505-415
Fax. +381-22-222-891
info@astrasat.net
http://www.astrasat.net [/quote] ...tuk.com[/email] [url]http://www.ethnetuk.com

Имаше добра идеа околу сателитски download сервер кој требаше да ја има улогата на сервер кој преку него сами ќе се пренесува download и stream, али не усепа но сеуште има интузијазам во мене па се надевам дека ако се најде заинтересирани ќе ја протуркаме до крај. Еве извадок од форумот за таа иницијатива-ТУКА

фантастично

колку би коштало 5 мбит даун, 1024 ап, неограничен промет?

Цените можеш да ги видиш на сајтовите кој ти се дадени горе! Секој провајдер си има своја цена. Цените се движат за FlateRate од 25EUR за 256KBps до 60-70EUR за 4MBps за Download, Upload-от ти е многу помал!

Ogranicuvanje :roll: Ubavo go citav dogovorot pred da go potpisam,...i ubavo se rasprasav....mi kazaa deka nema da ima ogranicuvanje i eventualno (ALI EVENTUALNO) ako ima kje se namali cenata na predplatata.
A counterot na sajtot...e katastrofa..nema vreme koga si konektiran,poedinecno po denovi i sl nego samo vkupen realiziran soobrakjaj.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom