Лимит на ADSL-от?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.169
Поени од реакции
34.281
cable.on.net.mk/

Аи, треба да ми платат што им праам реклама! :|
 

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Овој ли „НЕОГРАНИЧЕНИОВ“ Power пакет е со 6 GB трансфер?
 

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
ADSL SUCKS!!!!

По цели денови неам интернет.....и конекцијата ми паѓа и слаб даунлуд имам....... :evil: :evil: :evil: :evil:
 

Sinisa

libertad o muerte
Член од
27 август 2005
Мислења
661
Поени од реакции
52
Баш сам погледао колики ми је био промет. Прошлог месеца 167 GB :shock:

Ја сам на каблу 256/128 Flat + 512/512 Flat локал за 2000 динара
(око 25 евра)

Кабл је екстра решење, ако вам пусте да ради локал...ја са локала скинем 99% ствари, а 256 kbps ми је за чист сурф. не гасим комп данима.
И вук сит и овце на броју, они растеретили саобраћај, а ми скидамо. Једино треба да има довољно корисника да би то имало смисла.
 
Член од
18 февруари 2005
Мислења
95
Поени од реакции
1
Уште еднаш ќе напоменам дека никаде во договорот не стои дека MT.NET прави некое ограничување или лимитирање. Според тоа што успеав да видам до денес а и овие денови по 1 септ. и во новите договори не стои лимитот, што не е случај за кабелскиот интернет. Во првите договори од Април 2004 постоеше еден таков член но не се почитуваше.Подоцна тој член е исфрлен.
MT.NET напиша:
MT подготви три пакети за ADSL интернет пристап, дефинирани како MaxADSL пакет за резиденцијални корисници (физички лица) “за домашна употреба”, и пакети за бизнис корисници дефинирани како OfficeADSL и ProfiADSL (правни лица). Пакетите се разликуваат по брзината на пристап, придружната опрема и дополнителните сервиси кои се дел од пакетот. Пакетот MaxADSL е креиран за пристап од еден компјутер, OfficeADSL дозволува интернет пристап на три компјутерии, додека ProfiADSL пакетот дозволува интернет пристап на десет компјутери.

Во пакетите се дефинирани максималната пристапна брзина и месечниот надомест (кој е фиксен) на соодветниот пакет. Придружните сервиси кои во пакетот се без месечен надомест и едноратниот надомест кој се однесува на потребната опрема која се инсталира за функционирање на сервисот.
 
P

Princ

Гостин
Вкупно сообраќај (upload + download): 10192,66 MB

Одлогирајте се ТУКА

-

за 10 дена, 10 GB. Сигурно до крај на месецов би станало 30 GB. Епа стварно немаме мера :D :!:
 
Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Незнам каде е тоа подобро кабловски од АДСЛ? Како прво кабловскиот нон-стоп имаат прекини како второ torrent и P2P апликации им се исклучени. Јас ке ви препорачам сателитски интернет, је да е скапо ама брзина што ќе ја имате на download е крај :wink:. Ако може 3-4 души да се соберат и да си постават сателитски интернет мислам дека е многу исплатливо.
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.169
Поени од реакции
34.281
vardarce напиша:
Незнам каде е тоа подобро кабловски од АДСЛ? Како прво...
Имаш користено и адсл и кабловски?

Имам кажано зошто е практично подобар.

:arrow: Ко прво (зборам за интернетот од оннет) кога отвараш македонски страни - летаат. Ги даунлоадира со 100k.
:arrow: Ако даунлоадираш нешто, еднакво брзо можеш и да прелистуваш страни, што не е случај со адсл-от. На адсл ако даунлоадираш нешто, прелистувањето во исто време е побавно од дајалап - а некогаш и невозможно.
 
Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Acid, а ако правиме муабет за квалитет на услугата кажи ми што е подобро? Два-три пати во денот да имаш прекин на интернет тоа добро ли е. Како што гледам 90% од луѓето интернетот го користат за download што значи кабловскиот интернет не им користи. Што викаш тоа за брзината на отварање на страниците тоа зависи од серверите. Да видиш само колку каснење има сателитскиот интернет ќе се чудиш ама сепак тоа зависи од серверите каде што се хостирани веб страниците. На пример форумиве преку сателитски интернет се смрт. Само да се логирам и да влезам на некој форум (refresh да направи на форумот) му треба сигурно една минута.
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.169
Поени од реакции
34.281
Друже, сум ги користел и двата - и сум даунлоадирал порничи и музика исто колку и вие - веруј. И можам да ти гарантирам дека кабловскиот е МНОГУ ПОСТАБИЛЕН ОД АДСЛ-ОТ! Кога бев на АДСЛ, конекцијата паѓаше скоро секој ден, а некогаш имаше и прекини од 10 часа.

А за отварање на страните, нормално е до серверите (како и конекцијата). Ама баш тоа ти викам, ако си на кабловски, повеќето македонски страни ти ги отвара на локално ниво (значи скоро исти курац како да отвараш некоја страна хостирана на твој компјутер!).

А ти реков, и кога симињаш нешто - на адсл бавно се прелистуваат страните, а на кабловски - со иста брзина како секогаш.
 
Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Незнам каква е услугата преку твојот кабловски оператор и Он Нет ама сега ќе ти кажам за кабловскиот интернет во Велес.

Брзина 128 kbps

Пакет 1 - 380 денари месечно - download 100 MB
Пакет 2 - 500 денари месечно - download 300 MB
Пакет 3 - 800 и нешто денари месечно - download 500 MB
Пакет 4 - 1100 и нешто денари месечно - download 1000 MB

Незнам колку се плаќа екстра мегабајти ама мислам дека беше некаде околу 5 денари од мегабајт

Имаат многу проблеми со интернетот. Минимум 2-3 пати во денот имаат прекин. Ако заврне или загрми обавезно снемува интерне. Е сега види го основниот пакет колку кошта, само на Он Нет страната да ја отвориш 10-тина пати отишол целиот download за тековниот месец.
 

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
kabelski

Atmosferski faktori ( dozd, nevreme, i sl) ne bi trrebalo da imaat nikakvo vlijanie na kablosvskiot intrnet ako se raboti za VISITINSKI kablovski internet (opticki kabli zakopani pod zemja i site drugi marifetlaci). Toa sto vie go imate vo Veles mene mi izgleda kako vasiot kabelski operator da ima zemeno Satelistiki net od nekade a potoa vas samo vi go re-distribuira preky kabel.
Jas doma imam Sat net.. i sum prezadovolen.. osven koga vrne ili ima nevreme.. liknot obavezno paga na 1-2 minuti.. inace od koga go instalirav pa do sega.. ( skoro 6 meseci) ne sum imal nitu eden prekin koj sto bil podolg od 5 minuti.. brzinata e sekogas konstantna, a iako limitot mi e samo 2 gb mesecno, prijatelski raspolozenior provajder ne mi naplaka nisto za visokot traffic ( iako moram da priznaam deka ne siminjam nity porno nity muzika od doma..trafficot mi e nekade okoly 4 gb mesecno)
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.169
Поени од реакции
34.281
Друже Вардарче, ти си цело време во заблуда за кабловскиот - затоа што си ги користел (или само говориш за) услугите на некој кабловски оператор во Велес. Јас ти зборам за Скопје, Telekabel + Onnet.

Тоа во Велес најверојатно се одвива преку МОЛ. И да, МОЛ најчесто паѓа ако заврне снег или дожд.
 
Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Немаат сателитски туку линкот за интернет им го обезбедува MOL и изнесува 2 mbit-а севкупно. Инаку што викаш за тоа оптичките кабли, во нашава држава само на ПТТ им се каблите под земја, а на сите кабелски оператори главните телевизиски и оптички кабли им одат преку бандери или од зграда на зграда. Инаку јас викам дека сателитски интернет е најдобар сега за сега за наши услови. А пак ако имаш двонасочен сателитски интернет дефинитивно ќе бидеш многу задоволен :wink: :D .
 

Kajgana Shop

На врв Bottom